Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák
Energiatakarékos tv konnektor (standby killer)
4.999 Ft (3.936 Ft + ÁFA)

Energiatakarékos tv konnektor (standby killer)

4.999 Ft (3.936 Ft + ÁFA)
A tv konnektor teljesen automatikusan áramtalanítja a tévét, miután az készenléti állapotba kerül. Így amikor nem tévézik, beavatkozás nélkül megspórolja a készülék készenléti fogyasztását. A konnektor csak infravörös távirányítóval rendelkező tv-k esetén működik!
Jóváírt hűségpont: 0
Száll-i idő, ha nincs raktáron:
Ennyi idő alatt szerezzük be a terméket, ha nincs készleten. Példa: „Keddi érkezés + szállítás” - Várhatóan kedden érkezik hozzánk a termék. Aznap vagy másnap partnerünknek átadjuk kiszállítás céljából a csomagodat. Száll-i módtól függően 1-2 munkanap a szállítás.
Csak a készlet erejéig

Leírás és Paraméterek

Termék bemutatása

Az intelligens master slave elosztó mellett az intelligens tv konnektor másik favorit áram megtakarítást eredményező termékünk. Miért? Mert a tv konnektor helyettünk dolgozik: automatikusan lekapcsolja a tévét és más elektromos készülékeket anélkül, hogy nekünk bármit is tennünk kellene.

Használat

A konnektor egy infravörös érzékelővel van ellátva, mely felfogja a tévé távirányítójának jeleit. A tv konnektor infravörös érzékelőjét úgy kell elhelyezni, hogy a távirányító által kibocsátott jeleket érzékelje. Ha a tévét készenléti (standby) üzemmódba kapcsoljuk, akkor az intelligens tv konnektor érzékeli az áramfelvétel csökkenését. Ezt követően pár percen belül automatikusan kikapcsolja a tévét.

A tv bekapcsolása is nagyon egyszerű. A távirányító valamelyik gombjának megnyomásával a konnektor infravörös érzékelője fogadja a távirányító jelet, melynek következtében a tévé áramot kap. Ezt követően a készenléti állapotból a szokásos módon kapcsolhatjuk be tévénket.

Fontos! A tv konnektor csak infravörös távirányítóval rendelkező tv-k esetén működik! A tv-k többségét ilyen távirányító működteti.

A készülék fogyasztása körülbelül 0,25 W.

Miért környezetbarát, öko termék

- Emberi beavatkozás nélkül megakadályozza a készülékek készenléti áramfelvételét
- A csomagolás újrahasznosított papírból készült
- Használatával évente átlagosan 46 kWh áramot takaríthat meg (részletek a dobozban)

Személyes tapasztalat

Otthon kimértük a tévé és a lejátszó készenléti fogyasztását.

LCD tv: 24,5 Wh
DVD, video lejátszó: 3 Wh

Annak érdekében, hogy az intelligens tv konnektor a DVD lejátszót is automatikusan kikapcsolja, a konnektorba nem a tévé dugalját csatlakoztattuk, hanem az elosztóét.

Igaz ennek van egy kis hátulütője. Ilyenkor a lejátszó órája minden alkalommal újraindítja magát. Előre beállított felvétel esetén erre külön oda kell figyelni. Aki ezt szeretné elkerülni, annak azt ajánljuk, hogy csak a tv esetében használja a terméket. Mi ritkán veszünk fel időzítetten tévé adásokat, és csak azért, hogy a videó is mutassa az időt úgy gondoltuk, hogy az energiafogyasztás csökkenése bőven kárpótol minket, de mindenki döntsön a saját preferenciája alapján.

Nézzük, hogy a termék használatával mi otthon mennyit spórolunk. Nálunk a tv átlagosan naponta 2,5 órát megy, vagyis 21,5 órát van készenlétben. Mivel az energiatakarékos tv konnektor pár percen belül kikapcsolja az áramot, ezért a használaton kívüli időben lényegében nem fogyaszt áramot a két készülék. Ez nálunk összesen 215,8 kWh energia megtakarítást jelent évente. Ha nem is fogyaszt ennyit készenléti állapotban tévéje, a befektetés nagyon gyorsan megtérül.(Csak az ELMÜ meg ne tudja! :)

Ha többet szeretne megtudni arról, hogyan tudná tovább csökkenteni áramfogyasztását, akkor látogasson el a Hogyan spóroljunk legtöbb áramot termékteszt oldalra.

Méret

11,2 x 5,5 x 4 cm (magasság x szélesség x mélység) - konnektor rész nélkül

1,5 méteres infra kábellel