Leírás és Paraméterek
Juharszirup, Granovita bemutatása
A juharszirup kalória-értéke jóval alacsonyabb, mint a fehércukoré, mézé vagy barnacukoré. Magas cinktartalma miatt a férfiaknak különösen ajánlott. Az értékes sziruppal készítenek még mustárt, cukorkát, sőt, vajat is, amit a mogyoróvajhoz hasonlóan használnak főzéshez, de önmagában vagy kenyérre kenve is finom csemege.
A juharszirupot fűszerként, ízesítőként is használják, legtöbbször alkoholos italokhoz, de pácolnak benne halat és vadhúst is. A juharfa nedve nagyrészt vízből, 3.5% cukorból, ásványi anyagokból és egyéb tápanyagokból tevődik össze. Színét befolyásolja az időjárás és a cukorjuharfa fajtája is, a sötétbarnától az egészen világos borostyánszínűig minden árnyalatban előfordulhat: minél sötétebb a szirup, annál erősebb az íze.
100 g energiatartalma 1110 kJ/ 261 kcal.
Kiszerelés
375 ml
A juharszirup kalória-értéke jóval alacsonyabb, mint a fehércukoré, mézé vagy barnacukoré. Magas cinktartalma miatt a férfiaknak különösen ajánlott. Az értékes sziruppal készítenek még mustárt, cukorkát, sőt, vajat is, amit a mogyoróvajhoz hasonlóan használnak főzéshez, de önmagában vagy kenyérre kenve is finom csemege.
A juharszirupot fűszerként, ízesítőként is használják, legtöbbször alkoholos italokhoz, de pácolnak benne halat és vadhúst is. A juharfa nedve nagyrészt vízből, 3.5% cukorból, ásványi anyagokból és egyéb tápanyagokból tevődik össze. Színét befolyásolja az időjárás és a cukorjuharfa fajtája is, a sötétbarnától az egészen világos borostyánszínűig minden árnyalatban előfordulhat: minél sötétebb a szirup, annál erősebb az íze.
100 g energiatartalma 1110 kJ/ 261 kcal.
Kiszerelés
375 ml