Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

5 ajándék ötlet kezdő zöldülőknek

Környzetbarát ajándék ötletek
Szeretnéd ismerősödet meglepni egy olyan környezetbarát termékkel, amit ő is biztosan értékelni fog? Mivel neki ismeretlen ez a világ félsz, hogy mellényúlsz? Válassz egy olyan tárgyat, ami mellett könnyű elköteleződni, aminek használatán keresztül egyértelmű lesz, hogy miért is érdemes a „zöldet” választani. Most néhány tippet adunk, mik lehetnek ilyen típusú ajándékok.
 

A kezdet néha nehezebbnek tűnik, mint amilyen valójában. A zöldebb, környezetbarátabb életmódra áttérés tulajdonképp inkább egy folyamat, mint mondjuk egy nagy, radikális váltás. Nem is érdemes mindent egyszerre változtatni, mert sokkal több nehézséget rejt és könnyebb feladni is, ha hirtelen több dolog sem válik be. Ez a változás része, jobb, ha erre lélekben is felkészül az ember.

Ami még igazán jól jöhet, főleg a kezdőknél, egy-egy jól megválasztott tárgy segítségképp, ami mellett könnyű elköteleződni, aminek használatán keresztül egyértelmű lesz, hogy miért is érdemes váltani. Most néhány tippet adunk, mik lehetnek ilyen típusú ajándékok.

Egy mutatós üveg kulacs sok-sok dolgot kivált. Legfőképp a műanyag palackos/dobozos italok rendszeres használatát, ami egyrészt sok hulladékkal jár, másrészt rendszerint arányaiban jóval drágább, mint a nagyobb kiszerelés, így ezen jól lehet spórolni is. A kulacsnál sokféle szempont előkerülhet, mint például inkább legyen üveg vagy inkább legyen kevésbé törékeny, műanyagból készült, tartós, jól tisztítható darab, szükséges-e nagy űrtartalom - a szempontoknak se szeri, se száma, lényeg, hogy átgondoltan dönts, passzoljon ahhoz a személyhez, akié lesz.

Ajándék öko ötletek

Legalább ilyen hasznos egy jó minőségű, dekoratív összehajtható szatyor, ami kis helyet foglal a táskánkban, viszont amikor szükség van rá, nagyon jól jön, nem kell sem műanyag, sem papírszatyrot vásárolni, ha megszokjuk, hogy érdemes egy ilyen kis gombóccá gyűrhető szatyrot magunknál tartani.

Citromolaj. Egy igazán tiszta, jó minőségű olaj csodát tesz otthonunkkal. Illatosít, fertőtlenít, nem káros a szervezetre és a természetre sem. Egy löttyintés a felmosóvízbe és kellemes illata lesz a kőnek. Egy-egy csepp a wc-ben, pl. a guriga belső részére, a tartályba és sokáig meg is marad a finom illat.

Néha nehéz dió ajándékozni, még akkor is, ha jól ismerjük az illetőt és csukott szemmel is levennénk a polcról a kedvenc termékeit. Ha tudod, hogy érdeklődik a zöldülési lehetőségek iránt, egy megfelelő boltban használható ajándékutalvány hasznos és végeredményben figyelmes ajándék, mégha nem is látszik annak elsőre. Néhány sor arról, miért épp azt adtad és adtál is, meg nem is, mert a szándék megvan, a választás pedig mégis az ajándékozott kezébe kerül. A Zöldpolc kínálatában ezért is szerepel az ajándékutalvány.

Egy megfelelő könyv, amiben gyakorlatias és használható tanácsokat találunk, kincset ér. Lehet ez Bea Johnson Zero Waste Home c. könyve, a Zöldköznapi Kalauz, Ökoanyu - mindegyik igazán jól segíti a kezdőket és szerencsére a haladóknak sem lesz rögtön unalmas.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog