Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Ablakszigetelés szilikon szigetelővel

2017. 12. 07. 11:45:37
ablakszigetelés szilikon
A háztartási energiafelhasználás legnagyobb részét a fűtés teszi ki. Sajnos sokszor ennek nagy része kiszökik az ablakokon! Amellett, hogy ez komolyan érinti a fűtésszámlánkat, még környezeti vonatkozásai is vannak. Mit tehetünk hát, ha a családi költségvetés nem engedi meg az ablakcserét, de nem szeretnénk  az utcát fűteni?
 

A jól szigetelő ablakokkal sok pénzt megspórolhatunk a téli időszakban. A nyílászáró-csere, viszont elég sokba kerül, főleg ha nem műanyag, hanem fa ablakokat szeretnénk. Mit tehetünk hát, ha egy pénztárcakímélő szigetelési módszert keresünk?

Még az előző lakásunkban találtunk egy olcsó és hatékony megoldást, aminek hasonló a működési elve, mint az ablakkeretre ragasztható szigetelőcsíknak. Az ablakok azóta szigetelnek, a lakás nem hűl ki, mi pedig kevesebbet fizettünk és a lakásban meleg van. 

ablakszigetelés szilikon

A módszer lényege, hogy a fa nyílászáró tokjába (vagy szárnyrészébe) egy marógéppel nútot (egy kis árkot) vésünk, majd ebbe az előre lemért hézagtávolságnak (ezeken jön be a hideg) megfelelő méretű, szilikon alapú szigetelőanyagot (egy szilikon csíkot) teszünk. A ragasztócsíkkal ellentétben ez a helyén marad és rendesen szigetel (állítólag akár 15 évig is, a miénk most 6 éves). Ablakszigetelés szilikon szigetelővel semmiféle technikai előképzettségre nem igényel, gyakorlatilag bárki meg tudja csinálni, és kb. egy nap alatt ki lehet pipálni az összes problémás ablakot. 

Hogyan szereljük fel a szilikon ablakszigetelőt?

Nút marás

ablakszigetelés szilikon 1

Szilikoncsík behelyezése

ablakszigetelés szilikon 2

Helyén a szilikoncsík

ablakszigetelés szilikon 3

Az  ablakszigetelés szilikonnal egy olyan eljárás, melyre már külön cégek is specializálódtak. Azonban ha az Ökoszolgálat ablakszigetelési projektjének keretei belül intézzük, tényleg fillérekből kijön. A gépet péntektől hétfőig 7000 forintért lehet kikölcsönözni, a szilikoncsíkokért 180/220 forintot kérnek méterenként. Az oldalukon lehetőség van előjegyezésre! A szilikon szigetelőanyagot a helyszínen lehet megvásárolni. Fontos, hogy vásárlás előtt otthon le kell mérni, melyik méretből hány méterre lesz szükség! Az alábbi oktatóvideón az egész munka menetét bemutatják az ablakszigetelés teljes folyamatát: a szilikon szigetelőanyag méretének meghatározásától az ablak visszahelyezéséig.


Ajánlott normál ablakszigetelés termékünk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog