Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Menü
Itt jártál: > Kezdőlap >

Blog

Blog

2021. 12. 17. 00:00:00

     rakun
 
A 2021-es szigorítások után is a legtöbb ételrendelős helyen továbbra is egyszer használatos dobozokat használnak. Így a csomagolása talán környezetbarátabb, de a keletkező szemét problémáját ez sem oldja meg teljesen. Bemutatjuk, hát a Rakun Dobozközösséget, mert hiszünk benne, hogy fontos lépcsőfok lehet abban, hogy az itthoni vendéglátóhelyek már egy kicsit is kevesebb szemetet termeljenek. Olvass tovább és ismerd meg a Rakun-t!
 
 
2021. 12. 02. 00:00:00
Aloe vera gel
A sorozatunk  újabb részében szeretnénk megismertetni egy újabb sokoldalúan használható alapanyagot, az epsom sót! Más nevén keserűsó, ami tulajdonképpen magnézium-szulfát, igen sok területen segíti a test megfelelő működését. Hosszú idő óta a fürdősók egyik legfontosabb alapanyaga, de emellett stresszcsökkentő, méregtelenítő hatása miatt is sokoldalúan használható! Olvass tovább, és ismerd meg a további felhasználási módjait is!
 
 
2021. 11. 30. 08:22:00
Zöld könyv karácsonyra
Az ünnepi időszak azért is különösen jó, mert mindenki kicsit lelassulhat, és talán pár napra leáll az élet. Jut idő bekuckózni a kedvenc olvasmányainkkal! A könyv klasszikus, de mindig értékes ajándék. Az ünnepek közeledtével elkészítettük speciális zöld könyvajánlónkat, melyben minden korosztálynak könnyedén találhatsz olvasnivalót! Most bemutatunk pár ajándékba is adható öko könyvet! Lássuk, ki mit fog olvasni, melyik lesz a kedvence!
 
2021. 10. 27. 00:00:00
Rozsaviz
Sorozatunk következő részében bemutatjuk az egyik legrégibb természetes kozmetikum alapanyagot, a rózsavizet. Már az ókori Egyiptomban is jól ismerték a rózsavíz jótékony hatását. Kellemes illata és remek hidratáló tulajdonsága mellett számtalan előnye van a használatának. Hasznos tulajdonságai mellett a 10 kedvenc rózsavizes receptünket is megosztjuk!
 
2021. 10. 24. 10:25:54
Vajon hol található Magyarország legzöldebb szállása? Mi úgy gondoljuk megtaláltuk: ez a Hét kenyér Ökovendégház. Folytatódik a 2 részes interjú sorozatunk képekkel, háttértörténettel. Egyszóval mindenről, amit tudni szeretnél egy igazi önfenntartó szállásról. 
 
 
2021. 09. 19. 09:39:00
Aloe vera gel
Az új sorozatunk első részében szeretnénk nektek bemutatni a méltán népszerű aloe vera gél-t! Az aloe vera leveleiből kinyert átlátszó gél rendkívüli bőrápoló tulajdonságokkal bír. Széles körben használják nyugtató, hűsítő, sejtregeneráló, gyulladáscsökkentő hatása miatt. De mire is tudod használni pontosan a halhatattlanság növényének is nevezett aloe vera? Mi most bemutatunk 10+1 egyszerű, de nagyon hatákony felhasználási módot! Kattints, és olvass tovább!
 
2021. 08. 26. 14:09:17
A mai modern világban vajon mennyire lehet Magyarországon megvalósítani a közművek nélküli, várostól távol eső önfenntartó életet? Egy házaspár pont ebbe vágott bele. Kiköltöztek az erdőbe gyerekekkel együtt, és még egy ökovendégházat is megálmodtak. Ismerd meg érdekes történetüket.
 
 
2021. 07. 29. 11:27:00
Növényi alapú műanyag
Mennyire tekinthetőek környezetbarát alternatívának a biológiailag lebomló műanyagok? Mi is pontosan a növényi alapú műanyag, és hogyan készül? MIt jelent a biológiailag lebomló és komposztálható megnevezés? Ehhez hasonló kérdéseket boncolgatunk az avokádómagból készült műanyag apropóján.
 
2021. 07. 28. 17:05:00
Gyerekkönyvek ökolvasóknak
Környezetvédelem, fenntarthatóság, ökológiai lábnyom - gyakran elhangzó fogalmak ezek manapság, sőt, a fontossághoz sem férhet kétség. Azt is igaz, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a gyerekek bevonását a környezetvédelembe. De mégis, hogyan lehet eljuttatni és elmagyarázni ezt a fontos üzenetet már a legkisebb olvasóknak? Hogyan tudjuk  szórakoztatóan és játékosan megértetni kicsikkel és nagyobbakkal egyaránt, mit és miért tehetünk környezetünkért?  Most bemutatjuk az 5 kedvenc könyvünket, amit már a legkisebb ökolvasóknak is szívesen ajánlunk.
 
 
2021. 07. 01. 08:19:00
Mosási KRESZ
Megtanulni jól mosni nem nehéz, de biztos, hogy időt kell rá szánni. Szerencsére a mai szövetek, mosószerek és gépek már jelentősen leegyszerűsítik a mosás folyamatát és rengeteg buktató vagy hiba elkerülését is segítik. Sok kellemetlen pillanattól és használhatatlanná váló ruhadarabtól megkímélhetjük magunkat, ha vetünk egy pillantást a ruháink belsejében lévő mosási jelekre. A textiliparban KRESZ címkének hívják ezeket a bevarrt kis útmutatókat, amelyek előírják, hogyan kell az adott ruhadarabot kezelni. Igen ám, de mit jelent az a sok kis szimbólum? Érdemes tovább olvasni és le is tölteni a mosási útmutatónkat!