Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Családi "zöld" kampánynap Budapesten

zold_tomb_elhetobb_panel.jpgNovember 19-én (szombat délelőtt 10 órától) a Budapesti Művelődési Központban „Zöld Tömb – élhetőbb panel” címmel családi kampánynapot tartanak az élettér- és  életmód zöldítés jegyében. A program ingyenes!


A Budapesti Művelődési Központ panelzöldítő missziójának következő állomásaként ingyenes, változatos programokkal várja a családokat. A kampánynapon gyermekelőadás, kreatív újrahasznosítási workshopok, civil szervezetek interaktív programjai, Panel Kintről címmel kiállítás a korábban meghirdetett gyermek rajz-és fotókiállítás legjobbjaiból, valamint a Szívlapát Alapítvány és Novák Péter koncert-előadása is látható lesz. A program zárásaként az idelátogatók saját maguk által ültetett virágos balkonládával távozhatnak, de aki bejárja a rendezvény minden állomását további meglepetésekkel gazdagodva térhet haza.

Részletes program

10.00-11.00 Kukamese – mesejáték kicsiknek és nagyobbaknak a szelektív hulladékgyűjtésről és az újrahasznosításról a Fogi Színháza előadásában

11.00-12.00 A családi kétkezi balkonszépészet jegyében virágültetés ajándék balkonládákba

14.00 – 18 00 Interaktív, lakossági előadások minden fél órában, a következő témákban: „Közösségi tereink közösségi célú kialakítása és kihasználása – avagy mitől válnak otthonossá közös tereink?”

„Városi botanika – kertek, parkok, zsebkendőnyi zöld felületek túlélése és a beköltöztetett természet jellemzői a nagyvárosban”

„Közösségi összefogás a lakóhelyért – jó példák közösségi szervezésű rendezvényekre, eseményekre az otthonosság-teremtés és a jó szomszédság jegyében.”

Rendhagyó fogadóórák nem csak közös képviselőknek!

„Zöld Újbuda” – Újbudai lehetőségek és tudnivalók az utcai gyűjtőszigetekről, a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtésről, a zajszennyezéssel és levegőtisztasággal kapcsolatos tájékozódási lehetőségekről, a kerület zöld-óvodai, öko-iskolai programjáról, valamint Újbuda természetvédelmi területeiről. – Előadás az Újbuda Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi osztályának jóvoltából.
Előadás az újbudai köztéri és társasházi komposztálásról az Újbuda Prizma jóvoltából.
Kitekintő: a Budapesti Komposztáló Lakóközösség mintaértékű program bemutatása a Komposztmester jóvoltából.

15.00 A „Panel Kintről” című diák alkotópályázat és kreatív témahét legjobb munkáiból nyíló tárlat ünnepélyes megnyitója és díjátadója.

A tárlat fókuszában: élhetőbb nagyváros, élhetőbb panel, otthonosság-teremtő ötletek diák szemszögből a szűkebb és tágabb lakókörnyezetünk megformálására.

A kiállításon a Panel Kintről címmel meghirdetett diák rajz- és fotópályázatunkra beérkezett zsűrizett alkotásokat, valamint a partneriskoláinkban tartott tematikus alkotóhéten hulladék alapanyagokból, a közösségi tervezés gyakorlatát modellező csoportmunkában megszületett lakótelepi tér- és képkompozíciókat mutatjuk be, valamint a legjobb munkákat díjazzuk is.

13.30 – 18.30 Fókuszban a kreatív hulladék-mentés és az ötletes, meglepő újrahasznosítási lehetőségek

Újrahasznosító kreatív workshopok az egész családnak

A szakképzett animátorok által vezetett kreatív foglalkozásokon

használt biciklibelsőkből és alkatrészekből játékok, ékszerek, apróbb tárgyak;
papír és műanyag csomagolóanyagokból kültéri dekorációk, apróbb szabadidős kiegészítők és játékok;
valamint újrahasznosító varrodánkban molinó alapanyagból hordható, egyedi táskák és ruházati kiegészítők készíthetők.

13.30 – 18.30 Zöld közhasznú szervezetek interaktív játékai és standos bemutatói hulladék megelőzési lehetőségek és praktikák, szelektív gyűjtés és újrahasznosítás, valamint élhetőbb, környezetkímélőbb városi életmód témakörökben.

14.00-18.00 A családi kétkezi balkonszépészet jegyében virágültetés ajándék balkonládákba

18.00–19.30 Fenntartható Szellemi Fejlődés zenés interaktív előadás Novák Péterrel és a Szívlapát Alapítvánnyal.
Vicces és elgondolkodtató kisfilmekkel, régi és új dalokkal, beszélgetéssel tarkított műfaj-mixelő merítés szellemi javainkból a fenntarthatóbb gondolkodás jegyében. Új megvilágításban, szórakoztatóan és átütő vitalitással mindarról, ami itt, e Földön történik…

Az egyes állomásokon egész nap játékos tesztkitöltés hasznos meglepetés-ajándékokért és beültethető ajándék virágládáért!

A kampánynapon meghirdetjük a Zöld Tömb – Legszebb panel kerestetik! felhívásunkat. A kampányév során várjuk azoknak a házaknak, lakóközösségeknek, közös képviselőknek a jelentkezését, akik bármilyen apróbb vagy nagyobb lépéssel szépítik, otthonosabbá, élhetőbbé teszik házukat vagy annak közvetlen környezetét. A megvalósított ötleteknek hírét visszük, képes beszámoló formájában bemutatjuk a kampány honlapján, és ajánljuk azt médiapartnereinknek, valamint a kampányév résztvevőinek, közönségének.

A teljes program ingyenes!

További információ a következő oldalon: http://www.bmknet.hu/index.php/zold-tomb-az-elhetobb-panel
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek