Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Dr. Hauschka kisokos

dr_hauschka_kicsi.jpgA Hauschka termékek csodát tesznek a bőrrel, de csak akkor, ha helyesen használja őket. Tudjon meg mindent a Dr. Hauschka termékekről! Eloszlatjuk a tévhiteket, elmeséljük a mögötte lévő filozófiát, gyártási titkokat és a helyes használatot.Dr. Hauschka kozmetikumok filozófiája

A Hauschka termékek készítése mögött egy hagyományostól eltérő, könnyen megérthető és szerethető filozófia áll. Nézzen a színfalak mögé, és ismerje meg ezeket az alapelveket.

A bőr eredendően rendelkezik azzal a képességgel, hogy táplálja és regenerálja magát. A bőrápoló készítmények egy hozzájuk egységben kapcsolódó bőrápolási koncepció alkalmazásával segíthetnek felfokozni ezeket az erőket. Ez a hatás felerősödik a magas minőségű, válogatott növényi hatóanyagok használatával.

hauschka_kep_01.jpgA Dr. Hauschka kozmetika megőrizni az ember és természet közötti harmóniát:

 • a bőr saját működését ösztönzi
 • a bőr egy egységes szerv, melynek nincsenek különböző típusai (pl. zsíros, száraz) csak változó állapotképei
 • biodinamikusan termesztett gyógynövényeket használ fel
 • figyelembe veszi a természetes ritmusokat a termesztésnél, feldolgozásnál és az ápolási koncepciónál egyaránt
 • nem tartalmaz semmilyen szintetikus (szinező, illatosító, konzerváló) adalékot
 • a teljes növény áll a középpontban, nem izolált hatóanyagok

A bőr tükrözi a belső embert, és érzékenyen reagál a külvilág hatásaira. Tehát a kozmetika, vagyis a bőrünk ápolása
külső és belső ápolást is jelent. A belső kozmetikán a legátfogóbb értelemben vett egészséges életvitelt értjük. Ehhez hozzátartozik a megfelelő életvitel, táplálkozás, kielégítő éjszakai pihenés, testmozgás, friss levegő és mértékletes napozás.

A külső kozmetika a kozmetikai készítmények alkalmazását jelenti. Ennek azért van különösen nagy jelentősége a bőr, mint szerv számára, mert a megfelelő kozmetikumok közvetlenül belenyúlnak a bőr anyagcseréjébe, és ezáltal képesek a bőr ritmikus légzési és keringési funkcióinak kiegyenlítésére.

A Dr. Hauchka szerint minden ember bőre egységes. A bőrnek tehát nem típusai, hanem állapotai (állapotképei) vannak. A Dr. Hauschka készítmények elősegítik a bőr egyensúlyra való törekvését, melynek központjában a bőr lényeges funkcióinak megfelelő gyógynövény, a nyúlszapuka áll. E köré speciális növénykivonatok, ásványi szubsztanciák, olajok, a természetből nyert aroma- és színanyagok csoportosulnak, együttesen harmonikus, egymásra hangolt egységet alkotva.
A bőr különböző állapotképeire fejlesztett kozmetikumok lehetővé teszik a bőr normalizált működésének mihamarabbi elérését.

Hogyan készülnek a Dr. Hauschka termékek?

A Dr. Hauschka kozmetikumokban található gyógynövényeket a biogazdálkodás elvei mentén termesztik a környezeti hatások minimalizálása és az összetevők tisztaságának megőrzése érdekében. A növényekből - potencírozó eljárással - vizes oldatot képeznek, melyet őstinktúrának neveznek. Ez képezi a kozmetikum egyik gerincét. A kozmetikumok előállítása során figyelemreméltó minőségellenőrzésnek vetik alá a felhasznált összetevőket, és a gyártás különböző fázisában lévő készterméket.

A gyártás folyamatáról az alábbi 2 videó ad további tájékoztatást. Sajnos egyelőre csak angolul érhető el.
Dr. Hauschka termékek általános használatáról

A Dr. Hauschka alapelveiből levezethető a kozmetikumok helyes használata. A megfelelő hatás elérése érdekében kérjük, hogy az itt leírtakat figyelmesen olvassa el.

A dr. Hauschka termékek a bőrre egységesen hatnak. Visszaállítják a bőr természetes egyensúlyát annak állapotától függetlenül. A Dr. Hauschka szerint a száraz bőrt nem intenzív hidratálással kell kezelni. Ezzel csak egy hatást érünk el: a bőr hozzászokik az állandó hidratáláshoz, és soha nem talál vissza a természetes egyensúlyba. A Dr. Hauschka kozmetikumok nem juttatnak a bőrbe  ún. "bőrazonos" anyagokat (pl. NMF-t vagy liposzómákat). Ezáltal nem szokik hozzá a bőr a használatukhoz, nem válik függővé tőlük.

A bőr kezelésére
kifejlesztett kozmetikumok esetén egy 3 lépéses bőrápolási rutint érdemes követni. A hajápolási, MED, dekor és egyéb Hauschka termékek önmagukban is használhatóak. Az egyensúlyát vesztett bőr normalizálásához 28 nap szükséges, mialatt a bőr teljesen megújul.

hauschka_kep_02.jpg3 lépéses harmonizáló bőrápolás

 1. Tisztítás - Eltávolítjuk a tisztátlanságokat és az elhalt bőrsejteket anélkül, hogy a bőrt kiszárítanánk. Ez adja a holisztikus bőrápolási koncepció alapját.
 2. Erősítés - Aktivizáljuk a bőr belső folyamatait, az arcbőrt tisztává és sugárzóvá teszi
 3. Ápolás - A megfelelő nappali ápoló készítménnyel óvjuk a bőrt. A tisztítás és erősítés után 3. lépésként teljessé teszi a bőrápolást.

A 3 lépés közül reggel mindhármat, esete pedig 2-őt ajánlott alkalmazni:

 • Tisztítás - Reggel és este
 • Erősítés - Reggel és este
 • Ápolás - Reggel

Esti kezelés

Éjszaka a bőr pihen és kiválaszt. A Dr. Hauschka elvei szerint tehát éjszaka a bőrt csak tisztítani és erősíteni érdemes. Az ápolási fázis elhagyható, hiszen azzal csak a bőr éjszakai folyamatait zavarnánk meg. Ezért nem található éjszakai krém a Dr. Hauschka kínálatában. A zsírmentes éjszakai ápolás támogatja a bőr éjszakai anyagcseréjét, ami ilyenkor intenzívebb, mint nappal. Hogy ezt a fokozottabb kiválasztást ne gátolja, a Dr. Hauschka kozmetika éjszakai ápoló készítményei vizes alapúak, stimuláló, regeneráló hatású növénykivonatokat tartalmaznak. Így használatuk mellett a bőr akadálytalanul tud lélegezni, kiválasztani, egyoldalúságait leküzdeni. Vagyis egészséges és szép marad. 

 • Tisztítás -Mélytisztító vagy tisztító tej (bőr állapotának függvényében - lásd később): Smink esetén a tisztítás fázisa a tisztító tejjel kezdődik.
 • Erősítés - Arctonik, speciál tonik vagy ampulla (bőr állapotának függvényében - lásd később)

Reggeli kezelés fázisai

hauschka_kep_03.jpgAz intenzív éjszakai kiválasztási folyamat során, a bőr felületén felhalmozódott anyagokat le kell tisztítani, majd az erősítési és ápolási fázis során normalizálni kell.

 • Tisztítás -Mélytisztító vagy tisztító tej (bőr állapotának függvényében - lásd később)
 • Erősítés - Arctonik, speciál tonik vagy ampulla (bőr állapotának függvényében - lásd később)
 • Ápolás - Különböző krémek (bőr állapotának függvényében - lásd később)

Az egyes bőrápolási lépésekhez milyen terméket használjak?

A Hauschka összesen 8 bőrállapotot különböztet meg:

 1. Normál bőr - Friss, selymes, sugárzó, jó tartással rendelkező, finom pórusú, nem érzékeny, a T-vonalban minimálisan zsíros, tisztátalanságok nélkül
 2. Száraz, vízhiányos bőr - Finom pórusú, nem zsíros, száraz, idő előtti ráncosodás, feszülő bőrérzet, sápadtságra való hajlam
 3. Nagyon száraz, érzékeny bőr - Finom pórusú, kevésbé toleráns a változásokkal szemben, nem zsíros, nagyon száraz, idő előtti rancosodás, feszülő bőrérzet, kivörösödés, gyulladásra és ekcémára való hajlam
 4. Érzékeny bőr - Kivörösödés, piros foltok, viszketés, hámlás, előfrodulhat állandó jellegű kivörösödés az orca/orr területén (látható értágulatok)
 5. Kevert, érzékeny bőr - Érzékenység, kivörösödés, zsíros T-vonal, tág pórusú, orcák területe száraz, előfordulhatnak tisztátalanságok
 6. Kevert bőr -  Gyakori tisztátalanságok elsősorban a T-bonalban, tág pórusú, hamar zsírosság válik
 7. Tisztátlan, zsíros bőr - Tág pórusú, hamar zsírossá válik, gyakori tisztátalanságok
 8. Érett bőr - Csökkenő rugalmasság, ráncok, szárazságra való hajlam növekedése, előfordulhat állandó jellegű kivörösödés az orca/orra területén (látható értágulatok), kevésbé toleráns a változásokkal szemben, rendellenes pigmentáció (klimax/menopauza következtében, öregségi foltok)

Az alábbi lista mutatja, hogy az egyes bőrápolási lépések és a bőrállapot függvényében milyen terméket ajánlott használni:

Bőrtípus
Tisztítás
Erősítés
Ápolás
Normál
Mélytisztító Arctonik
Rózsakrém/Birskrém
Száraz, vízhiányos bőr Mélytisztító Arctonik Arctej és/vagy rózsakrém
Nagyon száraz, érzékeny bőr Tisztító tej
S-Ampulla
Rózsakrém és revitalizáló pakolás keveréke
Érzékeny bőr Tisztító tej Arctonik Rózsakrém / Könnyű rózsakrém
Kevert, érzékeny bőr Mélytisztító Speciál arctonik
Citromfű krém
Kevert bőr Mélytisztító Speciál arctonik Rózsakrém / Arctej és Arcolaj keveréke
Tisztátlan, zsíros bőr Mélytisztító Speciál arctonik Arcolaj
Érett bőr Mélytisztító Arctonik és/vagy Regeneráló szérum
Regeneráló krém

A Dr. Hauschka termékek az alábbi oldalon tudja megrendelni: Dr. Hauschka kozmetikumok
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek