Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Építs komposztáló kast!

Komposztáló kasDe mi is az a komposztáló kas? Komposztáló és veteményes egyben! A központi komposztálóból szétáramlanak a tápanyagok, melyek folyamatosan táplálják a külső veteményes részt. Ha jó alapanyagokat komposztálunk, zöldségeink és fűszernövényeink gyors fejlődéssel és bő terméssel fognak minket megjutalmazni!


A komposztáló kas ötlete Gyulai Iván ökológustól származik, aki a gömörszőlősi oktatóközpontban már számos egyetemistának és érdeklődőnek bemutatta ezt az univerzális megoldást. Ez a kasfonással készülő praktikus építmény egyaránt alkalmas a konyhai-, és a kerti zöld javak komposztálására, magas ágyás készítésére, illetve melegágyásként is tökéletesen funkcionál!

Alkalmazása elsősorban olyan kertekben javallott, ahol kevés a hely, vagy nem jó minőségű – esetleg szennyezett – a föld (lsd. forgalmas útmenti kertek, „városi tanyák”). A belső, 1 méter magas kör maga a komposztáló, a külső 40 centiméter magas kör pedig a veteményes.

Készítenél ilyen a saját kertedben is? Tekintsd meg a részletes építési útmutatót: Hogyan építsünk komposztáló kast?

komposztalo_kas.jpgkomposztalo_kas_02.jpgkomposztalo_kas_03.jpg

Forrás: www.hulladekboltermek.hu
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek