Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. Rendben
Termékek Menü
0
Kategóriák

Európa legszebb túraútvonalai

hauteroute_kicsi.jpgEurópa bővelkedik szép hegyekben, ideális túracélpontokban. Szeretnénk pár ötletet adni a következő családi vagy baráti túrázáshoz. Mesés tájak, lenyűgöző panorámák, ha továbbkattint. Vajon hányat pipált már ki ezek közül?
Schneeberg, Ausztria: Csupán 70 kilométerre található a határtól (autóval Budapestről csupán 2-2,5 óra távolság). Két hegycsúcsa, a 2076 méter magas Klosterwappen és a 2061 méteres Kaiserstein néhány óra alatt gyalog is könnyen megközelíthető, de libegőt és kisvasutat (Salamanderbahn) is lehet választani a feljutáshoz. A hegytetőn lévő hütték kiválóan alkalmasak pihenésre, melyhez lenyűgöző panoráma társul. A közelsége és a szépsége miatt az egyik kedvez helyünk.

schneeberg1.jpgschneeberg22.jpg


Glencullen, Írország: A Wicklow-hegységen át vezető túra a Kildavinból indul és egészen Glencullenig tart, kényelmesen nagyjából 6 napig tart teljesíteni. A főbb látnivalók közé tartozik az ország legmagasabb vízesése, az Enniskerry-vízesés a maga 130 méterével, a mesés Glendalough-i kolostor, valamint maga a festői falu, Enniskerry is.

irorszag22.jpgirorszag23.jpg


Nyugati-Felföld, Skócia: A 154 kilométeres skóciai túra Glasgow-ból indul. Az út első része Loch Lomond partján át vezet, ahol a tavon kívül a hegycsúcsokban is gyönyörködhetünk. Utána a skót felföld csodás völgye, a Glen Coe következik, majd ezt követi Nagy-Britannia legmagasabb hegye, Ben Nevis, a maga 1344 méterével. A következő állomás a Glen Nevis völgy. Ezután jön a célállomás, mely Fort Williamben található.

skocia1.jpgskocia2.jpg


Sarek Nemzeti Park, Svédország: Lappföldön található a Sarek Nemzeti Park, melyet gyakran a természetjárók paradicsomaként is neveznek. A parkon keresztül két útvonal is vezet, maga a terület bejárása akár egy hetet is könnyedén igénybe vehet. Ajánlatos az ösvények melletti vendégházakban tölteni az éjszakát, mert habár a park élővilága lenyűgöző, de szabadon élő rénszarvasokkal és medvékkel is találkozhatunk.

svedorszag_222.jpgsvedorszag22.jpg


Hadrianus útja, Anglia: A híres római császárról elnevezett Hadrianus útja 135 kilométer hosszú, teljesítéséhez egy hét is szükséges. A kirándulás a keleti parti Wallsendből indul, és Bowness-on-Solwaynél ér véget. Izgalmas vidékeken megy végig az útvonal, egyes szakaszai a rendkívül magas és keskeny római kori falakon visz keresztül. Érdemes betérni a pompás Newcastle-i kastélyba, valamint a Szent Miklós székesegyházba is.

anglia.jpganglia_2.jpg


Szent Jakab útja, Spanyolország: Megváltoztatja az embert, új dolgokat fedezel fel magadról és a világról! – ezt tartják a spanyolországi Szent Jakab zarándokútról. A gall dombságon lévő, kagylóval jelölt ösvény 30 kilométer hosszú, Triacastelán, Sarrián, Portomarínon, Lavacollán és Palas de Rei-en vezet keresztül. Az út vége Santiago de Compostelában található, itt érdemes megcsodálni a katedrálist, valamint a híres Rúa de Franco utcát is.

spanyolorszag.jpgspanyolorszag2.jpg


Salzkammergut, Ausztria: Földrajzi tekintetben 8 folyó völgyének összessége. Hegyei közül az örök hóval borított 3000 méteres Dachstein csoportot érdemes megemlíteni, mely igen kedvelt síparadicsom. A régió kristálytiszta tavaival és folyóival, valamint csodás környezetével egyedülálló természeti kincsnek számít. Rengeteg kisvárosba érdemes ellátogatni, például Bad Ischl, Halstatt, vagy Mondsee. Érdemes bejári a Kelta túraútvonalat, valamint az 5 Ujj kilátó is kiváló célállomás lehet. Kedvenc hegyünk a Schafberg, ahonnan jó időben látni szinte a régió valamennyi tavát.

salzkammergut.jpgsalzkammergut22.jpg


Szlovák paradicsom, Szlováki: Túrázzon az ország egyik legnagyobb természetvédelmi tájegységén és kedvelt túraközpontján! Meredek sziklafalak, völgyszakadékok, vízesések, barlangok teszik izgalmassá a vidéket és nyújtanak feledhetetlen élményt. A túra útvonala 800-1200 méteres magasságig vezet, ahol a kivételes panoráma mellett akadálypályák (létrák, pallók, fatörzsek) teszik még izgalmasabbá az élményt.

szlovak_paradicsom_01.jpgszlovak_paradicsom_022.jpg


Dolomitok, Olaszország: Az Alpok egyik leglátványosabb hegységévé tették a panoráma ösvények, sziklatornyok. A vidék már a 19. század óta a hegymászás fellegvára, legmagasabb csúcsa 3344 méteren található. Egyedülálló élővilágához tartoznak a kiterjedt platókon fekvő havasi legelők, a délebbre lévő völgyekben gesztenyések, mandula és olajfák, szőlők és gyümölcsösök, cédrusok és agavék flórája virul.

dolomitok_01.jpgdolomitok_022.jpg


Stromboli, Olaszország: A Tirrén-tengerben, Szicíliától északra elhelyezkedő vulkáni eredetű Lipari-szigetek legészakibb tagja. A Föld egyik legaktívabb, csaknem folyamatosan működő tűzhányója kedvelt turista paradicsom, a Pizzo Sopra la Fossa 918 méteres csúcsáról kiválóan megfigyelhetők a 100-150 méterrel lejjebb nyíló kitörések. Maguk a kráterek a hegy csúcsa alatt, egy patkó alakú amfiteátrumban helyezkednek el, melynek tengelyei eltérhetnek a függőlegestől, ami azt eredményezi, hogy gyakran több száz méterig hatolnak a kitörések.

stromboli_02.jpgstromboli_223.jpg


Tour de Mont Blanc, Svájc-Olaszország-Franciaország: A kirándulás során a túrázó körbe gyalogolja az Alpok tetejét, mielőtt felérne a 4808 méterig. A Mont Blanc, azaz a Fehér-hegy az Alpok, s egyben Nyugat-Európa legmagasabb hegye, ahova a világ szinte minden tájáról érkeznek turisták, hegymászók, hogy meghódítsák a félelmetes csúcsot.

mont_blanc_01.jpgmont_blanc_02.jpg


Pireneusok, Spanyolország-Franciaország: Az Eurázsiai-hegységrendszer részét képező, 450 kilométer hosszú Pireneusok az Atlanti-óceán és a Földközi-tenger között húzódik, természetes határt alkotva Franciaország és Spanyolország között. Bár a magyar turisták közül viszonylag kevesen látogatnak ide, mégis megéri megtekinteni a spanyol és a francia kultúra sokszínűségét egyesítő, de mégis sajátos hangulatú hegyvilágot. Maradandó élményt nyújt a közel 3000 méteren futó hegygerinc, cirkuszvölgyek, vízesések és  a felejthetetlen panoráma.

pireneusok_01.jpgpireneusok_02.jpg


Haute Route, Svájc-Franciaország: A franciaországi Chamonix-ból induló, Dél-Wallis tájain át a svájci Zermatt-ba vezető Haute Route az Alpok egyik legmagasabb és legszebb útvonalát kínálja a túrázóknak. Egy nyári Haute Route túra nagyjából két hétig tart.  Főleg hágókon vezet az út, 3500 méter közeli magasságban. Érdekesség, hogy az Ötztal-ban találták meg Ötzit, a jégbe fagyott kőkorszaki embert.

hauteroute2.jpghauteroute22.jpg


Fogarasi-havasok, Románia: A Fogarasi-havasok a Déli Kárpátok hegyláncolatának kelet felől második tagja, a Kárpátok legnagyobb tömegű kristályos hegysége. 70 km-es hosszúságával és 40 km-es szélességével, hozzávetőlegesen 3000 négyzetkilométeres területével, számos 2400-2500 méter feletti csúcsával méltán vívta ki magának az Erdélyi Alpok címet. Lenyűgöző élményt nyújtanak a zöld rétek, tavak, fenyvesek, csobogó vizű patakok, vízesések valamint a felejthetetlen panoráma.

fogarasi_havasok.jpgfogarasi_havasok2.jpg
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek