Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Ezeket olvasd, ha zöldülnél!

Most egy kicsit kikacsintunk: nagy boldogság, hogy olvassátok a Zöldpolc blogját és nagyon köszönjük, hogy követitek, most mégis ajánlanánk néhány oldalt, csupa olyat, amit mi is örömmel, érdeklődéssel, szeretettel olvasunk, mert hitelesnek és fontosnak tartjuk. Nézzük, mik ezek!
 

Hazai viszonylatban is van sok hasznos tematikus oldal, rovat, blog, amiket követve viszonylag jól képbe tudunk kerülni zöld, fenntartható, környezetbarát, etikus témákban. Ha ezeket olvasod, biztos lehetsz benne, hogy sok fontos szempont, hír, érdekesség lesz számodra, csupa olyasmi, amiből lehet tanulni, információt szerezni és persze vitatkozni is. Szeretnénk leszögezni, hogy ez egy szubjektív válogatás. Ha van kedvenc oldalad, akkor várjuk a tippjeiteket a cikk végén található kommentelési lehetőségnél. Nézzük akkor, hogy mik a kedvenc oldalaink a témában sorrendiség nélkül.

Öko blogok, hírek

Ecolounge

Ez egy olyan híroldal, amit olvasva értesülhetünk a legújabb kutatásokról, eredményekről közérthető nyelven. Segítséget találunk hétköznapi kérdésekben, külön figyelmet érdemel a művészeti rovat, ahol a környezetvédelem a design oldalon is előkerül, ami manapság igen fontos téma lett, akár az újrahasznosított alapanyagokból készülő edzőcipőket nézzük, akár a társadalom figyelmét felhívandó művészeti alkotásokat.

http://ecolounge.hu/

Verde

A 444.hu sajátos stílusában, de mindenképp izgalmas anyagok zöld témában, sok magyar vonatkozással és kínzó kérdésekre adott válasszal.

https://verde.444.hu/?page=1

tudatosvasarlo.hu

A magyar civil szervezet, a Tudatos Vásárlók Egyesületének oldala rengeteg labor- és egyéb teszttel, praktikus segítséggel, kutatási eredményekkel és tengernyi információval egy tudatosabb élethez.

http://tudatosvasarlo.hu/

Humusz

Olyan gyönyörűen megfogalmazták, hogy nincs is miért mást mondani: "Az eredetileg öt magyar környezetvédő szervezet által 1995-ben alapított Humusz Szövetség (régebbi nevén: Hulladék Munkaszövetség) éppen azért dolgozik, hogy olyan hulladékszegény, környezettudatos megoldásokat, életmódbeli mintákat mutasson, amelyek bárki számára vállalhatók, nem igényelnek őrült beruházást, csak a megfelelő gondolkodást: apró trükkökkel, mindennapi ötletekkel szolgálunk kicsiknek és nagyoknak, sok-sok segédanyaggal az oktatóknak, átfogó, reális javaslatokkal a döntéshozóknak."

http://www.humusz.hu/

Ökoanyu

Egy anya, aki mélyen beleásta magát a környezetvédelembe és az ebből sokfelé vezető, a hétköznapokat súlyosan érintő témákba. Tippek, trükkök, ötletek a blogon arról, hogy mit miért és mit ne kenjünk magunkra, hogy legyünk ügyesek a konyhában, hogyan védjük a kisbabánkat, mindez könnyedén, közérthetően és viccesen.

http://okoanyu.blog.hu/

Holy Duck

Hiánypótló blog a fenntartható divatról sok magyar feltörekvő tervezőt is bemutatva, de megtalálod itt azt is, hogy állítsd össze a kapszula-gardróbodat.

http://www.holyduck.hu/

Hulladekmentes.hu

Manapság az egyik legnehezebb ügy, hogy is éljünk hulladék nélkül. A szerző környezetkutató és hulladékmentesítési szakértő, mi is lehetne hitelesebb a témában - ugyanakkor csak bátran, mert remek stílusban, befogadhatóan ír.

https://hulladekmentes.hu/blog/

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog