Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Menü

Föld Napja - 2017 programajánló és ismertető

Világszerte április 22-én ünnepeljük a Föld Napját. Legújabb blogbejegyzésünkben olvashatsz a Föld Napja eredetéről, arról hogy te magad mit tudsz tenni a Földünk védelme érdeklében. Ezen kívül ajánlunk pár érdekes, a Föld Napja alkalmából rendezett programot.
 

Világszerte április 22-én ünnepeljük a Föld Napját. Manapság különféle rendezvények, felhívások segítségével támogatják a nemzetközi és magyar környezetvédelmi szervezetek, hogy minél több emberhez elegendő érdemi információ jusson el arról, mi is fontos, mit lehet tenni azért, hogy óvjuk és védjük éltető bolygónkat. Először nézzük, hogy honnan ered a Föld Napja kezdeményezés.

Az első Föld Napja 1970-ben szerveződött, egy Denis Hayes nevű egyetemistának köszönhetően. Ő ma már nemzetközi hírű kutató, aki az alternatív energiaforrásokkal foglalkozik. A mozgalom Amerikában indult, 25 millió ember állt az ügy mellé, és emelte fel a szavát a környezetszennyezés ellen. Rövid időn belül sikerült a kapcsolódó törvényeket is szigorítani. 20 év múlva a kialakuló ökológiai válság hatására igyekeztek nemzetközi szinten is nagyot előre lépni, 140 ország bevonásával, programok szervezésével. Magyarország 1990-ben csatlakozott, és megalakult a Föld Napja Alapítvány, mely hírközpontként és a programok koordinátoraként is funkcionált egyszerre. Egészen meglepő, hogy relatív rövid idő alatt világméretű összefogás indult.

Föld napja

A helyzet korántsem megnyugtató, elég megnézni Leonardo DiCaprio és a NatGeo Özönvíz előtt c. közös filmjét, hogy a nagyobb összefüggésekkel is bizonyos mértékig tisztában legyünk. Ugyanakkor egyre több lehetőség nyílik arra, hogy is tegyünk valamit, egyéni szinten is. A tudatos vásárlás, a szelektív hulladékgyűjtés, különféle programok mint a szatyros bevásárlás, az  50 km-es diéta, a húsmentes hétfő, a ne vásárolj semmit-nap, a telekocsi stb. mind-mind ezt hivatott támogatni.
 
A Zöldpolc épp ezért alakult, köteleződött el a környezetvédelem mellett. Hiszünk abban, hogy a tudatos választást segítve a megfelelő termékeket kínálva együtt is nap mint nap teszünk azért, hogy kevesebb hulladékot termeljünk, hogy minél kevesebb káros anyag kerüljön a vizekbe, a földbe, a bőrünkre, a táplálunk is tiszta legyen a lehetőségekhez mérten. Persze még ezernyi dolgot lehet tenni, épp ezért is állítottuk össze az Ökokalauz c. ingyenesen letölthető kiadványunkat, amiben számos tippet találsz, hogy lehet kisebb az ökológiai lábnyomod, hogyan óvd magad, a családodat és a környezeted. Iratkozz fel a hírlevelünkre és máris küldjük az Ökokalauzt!
 
Föld Napja
 
A tudatosság kulcsfontosságú a környezetvédelemben, épp ezért is ajánlunk neked a következő Föld Napi programokat, hogy tájékozódj, érezd jól magad:
 
Föld Napja- Az ébredő er(d)ő visszavár akadálytúra (Dobogókő)
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog