Leírás és Paraméterek
Gesztenyeliszt bemutatása
A gesztenyelisztet friss gesztenyéből készítik. 15-20 napig 45-50 fokon szárítják, majd géppel hántolják. Ezután a törmelékeket is eltávolítják, majd az egészet átszitálják. Géppel, majd kézzel is átválogatják, ezután finomra őrlik. Állaga hasonlít a búzalisztéhez.
A gesztenyeliszt akár 100%-ban is helyettesítheti a receptben megadott mennyiséget, de keverheti más lisztekkel is. Erőteljes aromája miatt főleg azoknak érdemes használni, akik szeretik a gesztenye ízét. Kifejezetten kenyerek és péksütemények sütéséhez ajánljuk, főként mogyoró, mandula, gesztenye, méz és csokoládé ízű ételek készítéséhez.
A hagyományos liszthez képest alacsony (344 kcal/100 g) kalóriatartalma miatt kiválóan beilleszthető fogyókúrákba, diétákba. A gesztenyeliszt rostban gazdag, 10,58% rostot tartalmaz. A gesztenyeliszt a ~65-ös glikémiás index-szel rendelkezik, ami érezhetően alacsonyabb, mint például a fehér rizsliszté (GI=~95).
Tartalmaz 100g-ban
Energia | 344kcal/1456kj |
Szénhidrát | 71,4g |
Fehérje | 6,29g |
Zsír | 3,66g |
Fontos! A diófélékre allergiásoknak nem ajánlott!
Miért környezetbarát, öko termék?
- Kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a búzaliszt.
- Rostban gazdag (10,58%)
Kiszerelés
- Rostban gazdag (10,58%)
Kiszerelés
250 gramm
Összetevők | gesztenye |
Származás | Olaszország |