Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Hasznos alkalmazások tudatos és zöld élethez

hasznos alkalmazasok
Az applikáció-fejlesztők a környezettudatos felhasználókra is szoktak gondolni, ezért sokféle mobilos alkalmazás elérhető már, amelyek valamilyen formában a zöld és tudatos életmódot támogatják. Most a teljesség igénye nélkül bemutatunk pár hasznos alkalmazást, ami segíti tudatosságot és a zöldülést!
 
Koin – A tudatos pénzügyek appja
 • ingyenesen letölthető (ios, android) https://www.koin.hu/

Sokszor előfordul, hogy nem tudjuk, mire megy a pénz, pedig olyan jó lenne tudatosabban kezelni a kiadásokat. A családi költéseket legegyszerűbben úgy tehetjük láthatóvá, ha lejegyezzük az összes költést, majd azokat megfelelően rendszerezve kiderülhet, hol folyik el a pénzünk - és ehhez ma már nem is kell Excel-gurunak lennünk, elég egy hasznos alkalmazás! A KOIN névre hallgató magyar fejlesztésű applikáció segítségével könnyedén nyomon követhetjük a kiadásainkat. hasznos alkalmazasok
Az alkalmazásban a bevételeket és a kiadásokat könnyedén tudjuk rögzíteni a különböző kategóriák és címkék segítségével. Az állandó összegeket, például az albérlet, internet, fix közüzemi díjak költségeit elég egyszer felvinni ismétlődő kiadásként, és a rendszer minden hónapban hozzáadja a költségeinkhez. A hónap végén grafikonok segítségével nézhetjük meg, mire, mennyit költöttünk, illetve hogy állunk az előző hónaphoz képest. A különböző költségtípusok megoszlása havi és éves viszonylatban is lekérdezhető, így kiderülhet, hogy konkrét költségtípusokra a bevételeink hány százalékát költöttük éves szinten. Ma már a gép előtt ülve is használható, így nem kell mindent a telefonról bepötyögni, ez korábban az alkalmazás egyik hibája volt. A Koin és a MagNet Bank együttműködésének köszönhetően a MagNet Banknál számlával rendelkező felhasználóknak még egyszerűbb a kiadások és a bevételek rögzítése. Egy szinkronizálást követően minden adat automatikusan, kategorizálva megjelenik a Koinban. Még egy pozitívum: állítólag a fejlesztők nagyon gyorsan reagálnak a hibajelentésekre.

E-szám kereső - Tudatos Vásárlók Egyesülete által fejlesztett alkalmazás

 • ingyenesen letölthető (iOS, android)

A Tudatos Vásárlók Egyesületének mobilalkalmazása az élelmiszer-adalékanyagok, más néven E-számok közötti tájékozódást segíti. Internetkapcsolat nélkül, offline a vásárlás helyszínén ellenőrizheted mit is tartalmazz a választott élelmiszer. Rövid leírást olvashatsz a kiválasztott anyagról, annak használatáról, előállításáról, illetve ha vannak, a fogyasztásával kapcsolatos kockázatokról is.
Az adalékanyagok leírása (adatlapok) szűrhetőek az alábbi paraméterek alapján:

 • szám és név szerint
 • felhasználási funkciójuk szerint

Ezen felül további öt szempont szerint lehet szűrni még:

 • csecsemők és kisdedek számára készült élelmiszerekben engedélyezett (BABA)
 • bioélelmiszerekben engedélyezett (BIO)
 • az előállítása során genetikailag módosított alapanyag előfordulhat (GMO)
 • allergiás, vagy allergia szerű tüneteket okozhat (ALLERGIA)
 • egyéb egészségügyi hatás vagy gyanú merülhet föl (KOCKÁZAT)
  hasznos alkalmazasokAz adatlapok mellé elmenthető, mely termékekben találtad az adalékanyagot. Online környezetben az E-szám adatlapjából egy kattintással a Tudatos Vásárlók Egyesülete online E-szám adatbázis teljes adatlapjához juthatsz.


+4 hasznos alkalmazás tudatos és zöld  élethez

Fivefly - a bevásárló lista
(android)
Bevásárlólista, amelynek segítségével könnyebb elkerülni, hogy felesleges dolgok landoljanak a kosárban. Az app segítségével több lista is készíthető, pl. boltok szerint mit hol kell venni, vagy egy recepthez mire van még szükség.

hasznos alkalmazasok

Oszkár - a telekocsi alkalmazás
(android, iOS)
Rendszeresen frissített profi alkalmazás, amely megkönnyíti a telekocsizást. Kezelőfelülete egyszerű, átlátható, sok beállítási lehetőség van a szűrésre, alternatívákat ajánl fel és a felhasználók értékelési rendszere is segíti az utastárs választást.

hasznos alkalmazasok

IFIXIT - javítsd meg magadnak!
(android)
A világ legnagyobb javítási kézikönyve, amelyet bárki szerkeszthet. Sajnos a Google Play szerint 2016-ban frissítették legutóbb, pedig érdemes lenne újra és újra updatelni. Ettől függetlenül rengeteg dolog megtanulható belőle a bicajbelső megjavításától a töltőszerelésig.

hasznos alkalmazasok

Túrám - minden ami túra
(android, iOS)
A túrázók, város- és múzeum látogatók, kirándulók, felfedezők új kedvence. Ingyenes mobil idegenvezető, túraútvonal rögzítő, élmény- és túraútvonal-megosztó közösségi oldalakra. A Túrám alkalmazás GPS alapú és GPS nélküli navigációra, útvonalrögzítésre és turisztikai tartalmak megosztására alkalmas. Jelenleg több mint 180 túra tölthető le az alkalmazásban, köztük épületen belüli multimédiás idegenvezetők is. Nem csak a látnivalókat mutatja be az alkalmazás, de a látnivalókat végigjáró túrát is jól leírja, térkép, utcakép támogatással, sok fotóval, szöveges háttér információkkal és néhány túra esetén hangos idegenvezetéssel. A túra kezdő pontjához útvonalterv készítése is egy kattintással indítható.

hasznos alkalmazasok

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog