Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Öko divat - hazai újrahasznosított divat márkák

Öko divat - magyar
Az öko divat lényege, hogy a gyártók környezetbarát ruházati termékeket állítanak elő sokszor akár újrahasznosított alapanyagból. Az upcycling folyamat részeként az eredeti, feleslegessé vált alapanyagból egy új ötlet vagy tervezés alapján új termék jön létre. Ismerj meg most néhány magyar divat márkát, amelyek újrahasznosítható alapanyagokból készülnek!
 

Medence

Molinóból designtáska, az öko divat mintaképe: hátizsák, kézitáskák, szatyrok, laptokok - sőt, ezekből némi segítséggel Te is megtervezhetsz és elkészíthetsz többfélét a nagyszerű workshopjaikon. A RE+CONCEPT projekt a Magyar Formatervezési Díj 2012. pályázaton a Magyar Formatervezési Tanács különdíját nyerte el a termék kategóriában.

http://medencedesign.com/

Öko divat - Medence

Sharolta

Újrahasznosított ruhákból készült táskák és ruhák, többnyire farmer és bőr felhasználásával. A képen látható táskának mindössze 5%-a készült új alapanyagból, 95%-a újrahasznos.

http://www.sharolta.com/

Öko divat - sharolta

Plastenka

Javarészt műanyag, kávés és dohányzacskók újrahasznosításával készülő táskákat találsz a Plastenkánál. A 2010-ben indult vállalkozás palettáján a minimáltól a színes darabokon át a viccesekig mindenféle mintákkal találhatsz hátizsákot, tornazsákot, laptoptartót és pénztárcát is.

http://plastenka.hu

Öko divat - Plastenka 1 Öko divat - Plastenka 2

Cirrhopp

Puha, pamutból rengeteg féle csomózási technikával készült ékszerek az öko divat újabb példái. Ráadásul ha szeretnéd kipróbálni, hogyan is tudsz magadnak ilyen nyakláncot, karkötőt készíteni, akkor a workshopjukon ezt meg is teheted. Újdonság a festett PLABODOT névre keresztelt PET palackból készült fülbevaló kollekció - az alapanyag szinte a felismerhetetlenségig átlényegül,  és tényleg szebbnél szebb darabokat találhatsz.

https://www.facebook.com/Cirrhopprecycle/

Öko divat - cirhopp

Nusenka

A kapszulás kávé csomagolása sajnos nem igazán környezetbarát, viszont pillants rá Nusenka oldalára, hogy milyen vidám, színes ékszereket készít ezekből! Amennyiben ki is szeretnéd próbálni, hogyan is készülnek akkor  is figyeld az oldalát, mert itt is szoktak workshopokat tartani.

https://www.facebook.com/annaekszerei/

Öko divat - nusenka

Paper Up

Csodaszép, letiszult stílusú használati tárgyak hulladékpapírból: tálak, vázák, lámpaburák, füles edények készülnek papírmasszából, olykor egyéb anyagokkal is kombinálva, sokféleképpen festve, egyesével, kézzel, darabonként. Magyar Formatervezési díjat is kapott termék kategóriában 2014-ben.

https://www.facebook.com/paperupcollection/

Öko divat - paperup

AWARE Apparal by Printa

Az utolsó öko divat példánk. Az újrahasznosított pólók, pulóverek, farmerek az alapjai az új ruháknak, amelyek sokszor jellegzetes, hangsúlyos mintát kapnak. Gyerekeknek is! A 2017-es gyerekkollekció cicás grafikáját ráadásul gyerekek tervezték. Imádnivaló!

https://www.facebook.com/awarebyprinta/

Öko divat - aware

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog