Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Intimtölcsér használata és vélemények

intimtölcsér használata
Higiéniai termék a kevesebb hulladék jegyében! Praktikus és helyes használat esetén biztosan kényelmes. Rengeteg szemetet meg lehet spórolni a használatával és messze nem olyan macerás a használata, mint amilyennek elsőre tűnik - bemutatjuk az intimtölcsért.
 

Hogy mi is pontosan az intimtölcsér?

Nem igazán van zsákbamacska, ez az eszköz tényleg szimplán az, aminek tűnik: egy kehely, ami a hüvelybe felhelyezve egészen egyszerűen tárolja a menstruációs vért. Ez a kehely vagy tölcsér orvosi szilikonból készül, megfelelően rugalmas ahhoz, hogy különféle hajtogatással némi gyakorlás után viszonylag könnyedén felhelyezzük és néhány óra után kivegyük, hogy kiürítsük.

intimtölcsér használata

Az intimtölcsér használata

A használata nem bonyolult, de igényel némi rutint! Mindössze arra van szükség, hogy minden egyes felhelyezés és kivétel előtt alaposan kezet mossunk, az intimtölcsért a kivétel után alaposan elöblítsük, ezután már újra tudjuk is használni. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a ciklus végén fertőtlenítsük a megfelelő módon és így tegyük el, amíg újra szükségünk nem lesz rá.

Általában kétféle méretből lehet választani, 25-30 év és/vagy a szülés a határ, előbbinél a kisebb, utóbbinál a nagyobb méret ajánlott. Az első néhány használat nem biztos, hogy fáklyásmenet lesz, mert az nem titok, hogy a technikát el kell sajátítani a helyes felhelyezéshez. Ehhez a termékleírásnál is találunk segítséget. A tölcsért egy kicsit össze kell hajtani és össze is kell nyomni, majd így lehet felhelyezni a hüvelybe. Ahogy nyílik, rugalmasan ráfeszül a hüvelyfalra. Amennyiben jól sikerült feltenni, akkor érezni sem fogjuk, hogy a helyén van - ez a cél. Lehet vele sportolni, aludni, akár úszni is - de természetesen először érdemes tesztelni nyugalmas környezetben, hogy tényleg kényelmes-e, nincs szivárgás. Ha kb. tudjuk, mennyi vér távozik általában, akkor könnyedén ki is lehet számolni, hogy hány óránként érdemes majd cserélni. A termékinfóban mindig szerepel, mennyi a maximum ajánlott óra a kivételig, ezt érdemes tartani. És hogy mennyire macerás? Gyakorlás után nem problémásabb, mint egy átlagos tamponcsere. Az egyetlen plusz a tisztítás, ezt átmenetileg egy áttörléssel is lehet helyettesíteni, ha épp nincs csap a közelben.

Tehát egy ilyen tölcsérrel az egész ciklus alatt használt betét- és tamponmennyiséget ki lehet váltani - gondoljunk csak bele, hogy ez milyen sok szemét meg nem születését jelenti! Csak emiatt is megérné a használata, ugyanakkor az is legalább ennyire fontos szempont, hogy rengeteget spórolunk is vele. Egy év alatt szinte biztos, hogy visszajön a befektetés ára, ha ahhoz viszonyítjuk, mennyi pénz ment volna el a betétre, tamponra, egyéb termékre.

intimtölcsér használata

Vélemények

  • Zita, 37 éves, szülés után:

"Semennyire nem volt szimpatikus ez a tárgy, idegenkedtem tőle és nem tudtam elképzelni, hogy kényelmes lehet. De mivel erős a vérzésem és a legnagyobb tampon is csak 1 órára elég a nehezebb napokon, ráadásul görcsöl tőle a hasam, át kellett gondoljam a lehetőségeket. Az első 2-3 alkalom furcsa volt - persze nem jól helyeztem fel... A második ciklus már egészen kényelmes volt, nappal már szinte bárhol elvoltam vele. Nagy öröm, hogy rengeteg szemetet sikerült kiváltani a használatával."

  • Juli, 42 éves, szülés után:

"Nem találtam még eddig kényelmesebb megoldást az intimtölcsérnél. Számomra annyira kellemes a viselete, hogy sokszor teljesen meg tudok feledkezni róla. A tisztításától, felhelyezésétől félnek a legtöbben, pedig tapasztalatom szerint az is könnyen elsajátítható, és akkor is kivitelezhető akkor is, ha úton vagyunk."

Ismerd meg az Anytime intimtölcsért!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog