Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák
Komposztáló láda, keret műanyagból
10.990 Ft (8.654 Ft + ÁFA)

Komposztáló láda, keret műanyagból

10.990 Ft (8.654 Ft + ÁFA)
Az újrahasznosított műanyagból készült komposztláda keret alkalmas a ház körül keletkező kerti, illetve konyhai zöld hulladékok komposztálására. Méret: alapterület - 1 m2, külső méret: 100 x 100 x 90 cm, űrtartalom - 0,65 m3
Jóváírt hűségpont: 0
Száll-i idő, ha nincs raktáron:
Ennyi idő alatt szerezzük be a terméket, ha nincs készleten. Példa: „Keddi érkezés + szállítás” - Várhatóan kedden érkezik hozzánk a termék. Aznap vagy másnap partnerünknek átadjuk kiszállítás céljából a csomagodat. Száll-i módtól függően 1-2 munkanap a szállítás.
5 munkanap + szállítás

Leírás és Paraméterek

Komposztáló láda, keret műanyagból bemutatása

Az újrahasznosított műanyagból készült komposztláda keret alkalmas a ház körül keletkező kerti-, illetve konyhai zöld hulladékok komposztálására. A 0,65 m3-es komposztláda egy kb. 500 m2-es kert mindennapi gondozásából keletkező nyesedékek szerves trágyává történő átalakításához elegendő.

Nagy előnye, hogy a fa komposztáló keretekkel ellentétben NEM korhad el 2-3 év alatt!

Fontos! Kiszállítás esetén mérete és súlya miatt csak futárral tudjuk kiszállítani ezt a terméket, és kizárólag akkor, ha mást nem rendelsz hozzá. Szállítási díjaink 40 kg-os csomagig érvényesek. Amennyiben több mint 1 darabot szeretnél rendelni a komposztáló ládából, akkor egyedi szállítási díjat kalkulálunk. 2 darab rendelése esetén a 2. csomag szállítási díjának felét mi álljuk. Ez 500 Ft-os plusz kiadást jelent. Minden további darabszám esetén egyeztetjük Veled az egyedi szállítási díjat.

A csomag tartalma:
18 db 11 cm magas léc
4 db 5,5 cm magas léc
(A léc vastagsága: 2 cm.)


Komposztáló keret használata

Komposztálás előnyei


- A keletkező humuszanyagok javítják a talaj szerkezetét, ezzel védik a talajt az eróziótól, javítják víz- és hőháztartását.
- A komposztálás során az anyagban lévő kártevők, kórokozók elpusztulnak.
- A háztartási hulladék mennyisége csökken (30-50%, a kerti hulladékoké gyakorlatilag 0%), így a hulladéklerakókat is tehermentesíteni tudjuk.
- A komposzt teljes értékű tápanyaga a növényeknek, melyből a nehezen oldódó ásványi anyagokat, a mikroelemeket folyamatosan felvehetik.
- Kiemelkedő vízmegkötő és fényelnyelő képessége elősegíti a talaj felmelegedését, a növények gyorsabb csírázását és növekedését.
- Növeli a talajlakó élőlények aktivitását, erősíti a növények immunrendszerét.
-  Porhanyósabbá, levegősebbé, dúsabbá, zsírosabbá, kövérebbé teszi a talajt.
- A komposztálódás során a kiindulási alapanyagok – a zöld részek – teljesen lebomlanak. Még a diófa levélében található növekedés gátló anyag is átalakul, hatása a kész komposztban egy-két év múlva már nem mutatható ki.

Komposztálható anyagok


- konyhai hulladékok: gyümölcs, zöldség, kávézacc, teafű (tasakkal is), tojáshéj (összetörve)
- háztartási hulladékok: kezeletlen papír, pamut rongy
- kerti hulladékok: gallyak, falevelek, a fű, a sövények, és a bokrok nyírásából származó nyesedékek (ezeket a gyorsabb komposztálódás érdekében érdemes apróra vágni), egyes gyomnövények (amennyiben még nem hoztak magot)
- egyéb hulladékok: kartonpapír, fa hamu, elhervadt virágok (vágott és cserepes egyaránt, földlabdástól), megunt növények
- növényevő állatok ürüléke (javasolt szénával vagy hasonlóval jól elkeverni, illetve vastagabb növényi réteg alá elhelyezni a kellemetlen szagok elkerülése miatt)

Komposztáló láda összeszerelése


komposztlada_osszeszereles.jpg
1) A csomagolt lécek
2) Kezdje a fél lécekkel
3) Ütögesse össze gumikalapáccsal az illesztéseknél
4) Fél léccel fejezze be
5) Készre összeállított termék

Miért öko, környezetbarát?


- Magyar termék
- Újrahasznosított műanyagból készült
- Komposztálással csökkentheti a hulladék mennyiségét

Méret


Alapterület: 1 m2
Külső méret: 100 x 100 x 90 cm
Belső méret: 90 x 90 x 90 cm

Űrtartalom: 0,65 m3
Súly: 21 kg