Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Menü

Paleolit táplálkozás és korunk betegségei

Kattints rá a nagyításhoz
Ár:
3.490 Ft
2.792 Ft (2.659 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 20%
Az akció időtartama:
2022. 01. 01. - 2022. 02. 28.
Még ennyi idő van hátra az akcióból:
Jóváírt hűségpont: 28
Egységár: 2.792,00 Ft/db
Értékelés: Nem értékelt termék. Legyél Te az első!
Raktárkészlet:
X darab raktáron - Raktárunk készlete darabban.
Rendelhető (nincs raktáron) - Partnerünknél elérhető. A feltüntetett szállítási időn belül beszerezzük.
Elfogyott - A termék hiánycikk vagy kifutott. A kosárba rakom gomb ilyenkor inaktív.
1 darab raktáron
Száll-i idő, ha nincs raktáron:
Ennyi idő alatt szerezzük be a terméket, ha nincs készleten. Példa: „Keddi érkezés + szállítás” - Várhatóan kedden érkezik hozzánk a termék. Aznap vagy másnap partnerünknek átadjuk kiszállítás céljából a csomagodat. Száll-i módtól függően 1-2 munkanap a szállítás.
CSAK A KÉSZLET EREJÉIG!

Termék oldal statikus szöveg

Szeretnéd tudni hogy várhatóan mikor érkezne meg a csomagod? Igyekszünk minden rendelést a lehető leghamarabb küldeni! Ellenőrizheted a fenti "Raktárkészlet:" sorban, hogy raktáron van-e a termék. A beérkezéséről a "Száll-i idő, ha nincs raktáron:" sorban tájékozódhatsz. Szállítási módokról további információkat itt olvashatsz.

Leírás és Paraméterek

Paleolit táplálkozás és korunk betegségei bemutatása

Szerző

Szendi Gábor

Oldalszám

320 oldal

Megjelenés éve

2011

Rövid tartalom

A könyvben fejezetről fejezetre bontakoznak ki a nyugati civilizáció és rá jellemző betegségek összefüggései. Ezek a betegségek oly réginek tűnnek és annyira az emberhez tartozónak gondoljuk őket, hogy hajlamosak vagyunk azt hinni: mindig is itt voltak velünk, és ha korábban nem is voltak ennyire gyakoriak, nem új fejlemények az emberiség történetében. Ám ha az egyes betegségeket visszavezetjük a gyökerekhez, szinte kivétel nélkül a 19. század elejénél-közepénél kötünk ki.

A nyugati civilizáció több lépésben hagyta maga mögött a paleolit táplálkozási szisztémát, amihez az évmilliók során adaptálódott. A földművelés, majd a 19. század végén megjelenő nagy kalóriájú, finomított élelmiszerek (cukor, fehérliszt, növényi olaj), végül a 20. század során a készételek szorították ki a hagyományos zöldség-gyümölcs-hús alapú táplálkozást. Újkori betegségeinktől tehát csak úgy szabadulhatunk meg, ha rekonstruálni tudjuk azt a táplálkozást és életmódot, amelyre mindannyian teremtve vagyunk.

Ebben a forrongó világban azonban a paleolit táplálkozás még mindig túlságosan újszerű. A tények meggyőzőek, de csak akkor, ha hagyjuk megtapasztalni őket. A mémelmélet szerint az eszmék olyan fertőző egységek, amelyek akkor képesek gyorsan elterjedni, ha a megfertőzött egyed ezt az eszmét vonzónak találja. A paleolit táplálkozás „vírusa” azért olyan fertőző, mert aki kipróbálja, olyan változásokat tapasztal, amit annak előtte elképzelhetetlennek tartott volna. A legtöbb ember esetében a váratlan gyógyulási eredmények hatására a hitetlenség eufóriává változik, és hirdetni kezdik az „igét”. Sokukat persze gyorsan lehűt a környezet cinizmusa és hitetlenkedése, ám a tartós javulás végül a környezet egyes tagjait is gondolkodóba ejti. A paleolit táplálkozást egyre több orvos ajánlja betegének – vagy azért, mert meggyőzőnek találta az elméletet, vagy azért, mert egyszerűen hisz a szemének.

Tartalom

  • Bevezető megjegyzések    9
  • A nyugati civilizáció betegségei evolúciós nézőpontból    14
  • Táplálkozási betegségek    22
  • 2-es típusú cukorbetegség: mesterségesen fenntartott anyagcserezavar?    24
  • A cukorbetegség-járvány okai    24
  • Ahol a dolgok rossz irányt vettek    24
  • Ami még a tüzes víznél is rosszabb    28
  • A testsúly és a cukorbetegség kockázata    30
  • Az elhízás és cukorbetegség-járvány oka a közegészségügyi étrendi ajánlás    32
  • Megtévesztő cukorbetegség-definíció    35
  • Azok a kis piszok gének    39
  • A 2-es típusú cukorbetegség rejtett kockázati tényezői    42
  • Hogyan függ össze az elhízás és a 2-es típusú cukorbetegség?    45
  • Mit tegyünk a 2-es típusú cukorbetegség esetén?    48
  • A 2TC és a D-vitamin    49
  • "Az arzén kis mennyiségben csökkenti a halálozást"    52
  • Palmitolsav: új remény?    53
  • Diabétesz és fruktóz    55
  • Diabétesz és táplálkozás    55
  • A kávé    61
  • Fehérjekorlátozás vesebeteg cukorbetegeknek?    62
  • Mozgás és diabétesz    62
  • Rák: szélmalomharc a karcinogénekkel?    65
  • Valóban a "karcinogén" anyagok felelősek a rákért?    65
  • A hógolyóeffektus    67
  • Rák a természeti népeknél és a 20. században    69
  • Elhízás és rák    71
  • Minden az üzemanyag-ellátáson múlik    73
  • Az inzulin    74
  • Az inzulinszerű növekedési faktor    77
  • Gyulladásfaktorok    78
  • Leptin    80
  • Metabolikus szindróma    80
  • A D-vitamin és a rák    82
  • A melanoma két mechanizmusa    85
  • A D-vitamin-ajánlás rejtélyei    86
  • D-vitamin és megelőzés    87
  • Rák és gének?    91
  • Omega-3 és rák    93
  • Spontán gyógyulások    95
  • A makrobiotika    97
  • A glutén és a rák    101
  • A hús, a zsír és a rák    105
  • A gyümölcs, a zöldség és a rák    107
  • A rák megelőzése a táplálkozás módosításával    109
  • A rákos beteg táplálkozása    111
  • A rákos beteg étrendje    112
  • És a hetedik napon az ember megteremté a refluxot    117
  • A Helicobacter pylori a barátunk?!    117
  • Mi ellen véd(ett) a HP?    123
  • A reflux oka és megszüntetése    126
  • PCOSZ: az evolúció győztese a jelen vesztese?    139
  • Mi az a PCOSZ?    139
  • A PCOSZ felismerése    140
  • Kiket és milyen arányban érint a betegség?    141
  • Mi a mechanizmus?    141
  • Betegség vagy alkalmazkodás?    142
  • Inzulinrezisztencia és evolúció    143
  • A kétféle elhízás és a PCOSZ    145
  • Az emberi reprodukció szezonalitása    146
  • A PCOSZ evolúciós elméletei    149
  • Össze nem illés és PCOSZ    151
  • Miért segít a paleolit táplálkozás?    152
  • A környezet betegsége    162
  • Allergiák: a fürdővízzel együtt kiöntött gyerek    164
  • Az allergia története    164
  • Tisztítani vagy nem tisztítani, ez itt a kérdés    165
  • Táplálkozás és atópia    169
  • Bélflóra, elhízás, atópia    178
  • Pár gondolat az ekcémáról    179
  • Étrend és asztma    181
  • A megtévesztett immunrendszer    189
  • 1-es típusú cukorbetegség: az autoimmunitás állatorvosi lova    191
  • Az 1-es típusú cukorbetegség és a D-vitamin    193
  • Az anya szerepe a gyermek cukorbetegségének kialakulásában    195
  • Az 1-es típusú cukorbetegséget provokáló tápanyagok    196
  • A gluténhipotézis    198
  • A szivárgóbél-szindróma    199
  • Az 1-es típusú cukorbetegség megelőzése    200
  • Mit lehet tenni a már kialakult 1-es típusú cukorbetegség esetén?    201
  • A paleolit lowcarb változata és az 1TC    204
  • Pajzsmirigybetegség: lassú víz partot mos    214
  • Az alulműködő pajzsmirigy: Hashimoto-betegség    214
  • A Graves-betegség    216
  • Az autoimmun pajzsmirigybetegség és a glutén    218
  • D-vitamin és AP    221
  • Megelőzés és kezelés    221
  • Szklerózis multiplex: egy testben az ellenséggel    226
  • Az SM civilizációs betegség?    226
  • D-vitamin és SM    228
  • A táplálkozás szerep az SM-ben    233
  • Szivárgó bél és SM    235
  • Élelmi anyagokra adott autoimmun válasz és SM    238
  • Paleolit táplálkozás és SM    235
  • Élelmi anyagokra adott autoimmun válasz és SM    238
  • Paleolit táplálkozás és SM    243
  • Reumatoid artritisz: Köszönjük néked, Kolumbusz!    249
  • Újkori vagy régi betegség az RA?    249
  • Az RA kapcsolata a táplálkozással    250
  • Dohányzás    253
  • D-vitamin    254
  • Omega-3    254
  • Az RA és a paleo    255
  • Az elme betegsége    261
  • Skizofrénia: a fordítva megült ló esete    263
  • A skizofrénia diagnózisáról    264
  • Különös eredmények a skizofrénia kapcsán    266
  • A civilizáció hatása    268
  • Skizofrénia és glutén    270
  • Új utak a skizofrénia kezelésében?    271
  • Hamis próféták    273
  • Vércsoportdiéta: a pszeudotudomány újabb hajtása    275
  • A vércsoportdiéta születése    275
  • A lektinekről    275
  • D'Adamo a vércsoportok keletkezéséről és elterjedéséről    276
  • Betegségek és vércsoportok    278
  • Étrendi ajánlások    279
  • PH-csoda: a kilúgozott értelem    281
  • Tényleg olyan veszélyesek a fehérjék?    282
  • A mikrozimateória    283
  • Sav-bázis és rák    284
  • A tisztítókúra    285
  • Miért hat?    286
  • Jegyzetek    287

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Termék oldal szállítás box