Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Menü

Szenvedélyünk a környezettudatosság!

Hiszünk abban, hogy TERMÉSZETESen jobb! Más szóval abban, hogy a fenntarthatósághoz hozzájáruló termékek vásárlásával hosszú távon mindenki jobban jár. A példamutatásban is hiszünk! Nem csak a termékeinkben, hanem saját működésünkben is a környezettudatosságot képviseljük. Olvass tovább, és bemutatjuk hogyan.

Még mielőtt belevágnánk, engedd meg, hogy megemlítsünk egy fontos dolgot. Alapfilozófiánk a környezetbarát fogyasztási cikkek elérhetőségének megteremtése. Ha elérhető, akkor kényelmesen hozzáférhető is. Abban bízunk, hogy így egyre több vásárló fogja vásárlásával ezen termékek mellé letenni a voksát.

E mellett hiszünk a mértékletességben is. Mindenki saját értékrendje, igényei alapján választ környezetbarát vagy környezetbarátabb termékeket. Mi nem azt mondjuk, hogy rossz anya és földlakó vagy, ha nem mosódióval mosol, és nem eldobható pelenkát használsz! Tehetnél többet a kisebb ökolábnyom eléréséhez? Igen, lehet. Ettől viszont nem szabad frusztrációt érezned! Haladj a saját lépéshosszod szerint. Minden kis lépés számít amit a fenntarthatóbb élet felé teszel, és ne hagyd, hogy mások, más vállalkozások kommunikációja ebben befolyásoljanak. Ez nem sprint, hanem maraton futás.

A fentiek miatt vannak zöld, és igen, vannak félig zöld termékeink is. Te pedig eldöntheted az általunk publikált termék információk alapján (erről még részletesebben írunk később), hogy melyikkel vagy komfortos.

TÖLTSD ÚJRA! ÁLLOMÁS - CSOMAGOLÁSMENTES ÚJRATÖLTÉS

Zero waste csomagolásmentes újratöltő állomás ZöldpolcFontos, hogy minél kevesebb hulladékot termeljünk vásárlás közben. Ezt különösen nehéz megvalósítani a tisztítószerek, mosószerek, mindennapi higiéniás termékek esetében. Most nem csak a Földnek, hanem a pénztárcádnak is jót teszel, ha budapesti boltunkban csomagolásmentesen vásárolsz. Még a legnagyobb flakonos kiszereléshez képest is átlagosan 15%-ot spórolsz, ha hozol magaddal flakont, és kimérve kéred a válogatott öko termékeket. 

Budapesti üzletünk Töltsd újra! állomásán az alábbi csomagolásmentes termékek érhetőek el. Mind Magyarországon gyártott, öko termék. 

ZÖLD IRODA

 1. Kollégáink által használt kiszolgáló helyiségeink csapjaira víztakarékos perlátorokat szereltünk.
 2. Ökocímkés, csökkentett fehérségű papírra nyomtatunk.
 3. Fejlesztésünknek köszönhetően a számlákból csak egy példányt nyomtatunk. Sőt dolgozunk azon, hogy teljesen átálljunk az elektronikus számlák használatára.
 4. Nyitvatartási időn kívül áramtalanítjuk szinte az összes elektronikus készüléket a standby fogyasztás minimalizálása érdekében.
 5. Tintatakarékos nyomtatást használunk.
 6. Szelektíven gyűjtjük a szemetet.

FENNTARTHATÓ ÜZLETHELYISÉG KIALAKÍTÁS

 1. A világítást LED és energiatakarékos izzókkal oldjuk meg.
 2. Üzlethelyiségünk egyik falrészét vágott bontott téglával dekoráltunk az újrahasznosítás jegyében.
 3. Járólap helyett speciális lakkozott betonpadlót alakítottunk ki. Így az alzatkiegyenlítéssel együtt megoldottuk a burkolást is. Ezzel teljes egészében megspóroltuk a járólap lerakásának szükségességét.
 4. Magyarországon gyártott, újrahasznosítható polcrendszert vásároltunk a termékeink bemutatásához.
 5. Miután fonott kosár beszerzésünk meghiúsult, felkutattunk nyitás előtt egy német céget, akik újrahasznosított műanyagból készült bevásárlókosarakat gyártanak, és ezt szereztük be. 

Környezetbarát online rendelésKÖRNYEZETBARÁT ONLINE RENDELÉS

 1. Öko csomagolást alkalmazunk a kiszállított termékeknél
  1. Kidobásra ítélt karton dobozokba csomagoljuk a kiszállított termékeket.
  2. FSC ellenőrzött papírból készült légpárnás borítékot használunk kis termékek esetén.
  3. Angliából beszereztünk egy speciális gépet, amit kifejezetten lebomló térkitöltő előállítására terveztek.
 2. 2010-ben Magyarországon az első 10 cég között vezettük be a Pick Pack Pont kiszállítási módot. A Pick Pack Pontos csomagokat olyan átvevő pontokra szállítják, ahová partnerünk amúgy is szállít napilapokat, magazinokat. Ilyen szállítási mód esetében sokkal kisebb az egy csomagra jutó környezeti terhelés.

Tekintsd meg az öko csomagolásról szóló Youtube videónkat:

Youtube videó a lebomló térkitöltőről

RUKKOLA HAPPONT VAGYUNK

A jó kezdeményezéseket érdemes felkarolni! A Rukkola az első és legnagyobb online könyvcserélde, ahol valódi emberek, valódi könyvei cserélnek gazdát. A felajánlott könyvekért pontokat kapsz. A pontokért pedig további könyvekhez juthatsz. Leegyszerűsítve ez egy könyv csere-bere platform, ahol a könyvek a felhasználók között vándorolnak.

KÖRNYEZETBARÁT TERMÉKEK

Hiszünk abban, hogy érdemes...

 • helyi terméket vásárolni,
 • természetes összetevőjű termékeket választani,
 • a környezetben lebomló termékeket használni,
 • támogatni a felelős gyártók termékeit,
 • és hiszünk abban, hogy az ökotermékek nem feltétlenül drágábbak!

A fenti elvek alapján határoztuk meg, hogy mitől „zöld” egy termék. Minden olyan termék „zöld”, mely valamilyen módon a hagyományos termékhez képest jobban szolgálja a fenntarthatóságot és a környezetvédelmi célokat.

Ha ezen definíció mentén megvizsgáljuk a termék teljes életciklusát (gyártás, csomagolás, használat/fogyasztás, hulladék/újrahasznosítás), akkor már konkrét szempontokat kapunk.

 • Újrahasznosított alapanyagot tartalmazó termék
 • Természetes alapanyagokból készült termék
 • Helyben előállított vagyis magyar termék
 • Méltányos kereskedelemből származó (fair trade) termék
 • Ökológiai gazdálkodásból származó termék
 • Környezetbarát csomagolású termék
 • Környezettudatosságra nevelő termék
 • Környezetet nem szennyező termék
 • Energia- illetve vízmegtakarítást eredményező termék
 • Elhasználódása esetén alternatív használati lehetőségekkel rendelkezzen

Kínálatunkba a fenti szempontoknak részben vagy egészben megfelelő termékeket találsz.

Minden egyes új termék esetében nem csak a használt összetevőknek, a márkának, a termék tanúsítványainak járunk utána, hanem jellemzően felvesszük a kapcsolatot a gyártóval. Beszerezzük a termékek származására vonatkozó információkat is. Sajnos a mai napig tapasztaljuk azt, hogy környezetbarát webáruházakban is rosszul tüntetik fel a származási helyet. Attól még, hogy egy magyar cég csomagolja a Törökországban termesztett bulgurt, még nem válik hazai termékké.

Ezen kívül összegyűjtjük azokat az környezetbarát jellemzőkre vonatkozó információkat, melyek tudatos vásárlói döntést tudsz hozni a saját preferenciáid alapján. Minden termék oldalunk alján az alábbi leírást találod:

Környezetbarát jellemzők leírására példa

A webáruházunkban található termékeket különböző címkékkel látjuk el. A címkék fő szerepe, hogy a bemutassa a termék jellemzőit, különösképpen a termék tanúsítványait. Egy tanúsított terméknél biztosra mehetsz! Nem csak a gyártó állítja, hogy valamilyen szempontból környezetbarát termékről van szó. A tanúsított termékeket egy független szervezet vizsgálja be szigorú feltételrendszer mellett, amely gyakran nem csak az összetevőkre, hanem a termesztési, gyártási és egyéb folyamatokra is kiterjed.

A lenti matricákat a termék oldalon és a kategória oldalon található termék képek bal oldalán találod.

Akciós matricaAkciós - A termék jelenleg akciós áron érhető el a termék oldalon megjelölt időtartamig.

Top100 matricaTop100 - A 100 legnépszerűbb termékek egyike az eladott darabszám alapján.

Magyar termék matricaMagyar - Magyarországon gyártott, vagy hazánkban összeállított több komponensű termék.

BDIH matricaBDIH - német minősítéssel rendelkező natúr kozmetikum.

Demeter - Az egyik legszigorúbb, Demeter matricaDemeter minősítésű kozmetikum, alapanyag.

Ecocert matricaEcocert - minősített kozmetikum.


GOTS biopamut tanusítvány matricaGOTS - biopamutból készült termékre vonatkozó  tanúsítvány

EcogarantieEco garantie - belga minősítés, ökológiai minősítésű kozmetikum, tisztítószer.

Bio élelmiszer matricaBio - Az Európai Unió bio minősítése, mely jellemzően bio élelmiszereken szerepel.

EU öko tanusítványEU ecolabel - Az Európai Unió környezetbarát minősítése, mely az élelmiszeren kívüli termékeket minősíti.

Fair Trade matricaFair Trade - Biztosítja, hogy a termelő megfelelő ellentérítést kap az előállított termékért.

Natrue matricaNatrue - Többszintű kozmetikai minősítés natúr és bio kozmetikumokra.

Vegán matricaVegán - Kizárólag növényi eredetű összetevőket tartalmazó  termék.

PEFC matricaPEFC - Fenntartható erdőgazdálkodásból származó fát tartalmazó, termék.

Összetett termék - Olyan termék, melynek több különböző típusa (kiszerelés, illat, szín stb.) is kapható. Ha rákattintasz egy ilyen termékre, akkor választhatsz a típusok között.

Tartalomhoz tartozó címkék: Egyéb