Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Menü

Környezetvédelem és spórolás? Igen! Mutatjuk, hogyan - 1. rész

Spórolási tippek kezdőknek
Te is zöldítenéd a háztartást, de még nem tudod, hogy is kezdj bele? Már elkezdted és elakadtál talán? Nem csoda, hiszen a kínálat kifejezetten erős lett az utóbbi években a környezetbarát termékek palettáján. A mostani válogatásunkkal abban szeretnénk neked segíteni, hogy lásd, kisebb befektetésekkel is óvhatod a környezetet és nem mellesleg spórolhatsz is egyszerre.
 

A sorozat első részében 5 kifejezetten hasznos és belátható időn belül megtérülő eszközre hívjuk fel a figyelmedet.

LED izzók

Tudtad, hogy a LED izzó az energiatakarékos izzókhoz képest átlagban fele annyit fogyaszt és tizedannyit, mint egy hagyományos izzó? Ráadásul higanyt sem tartalmaz, emiatt még környezetbarátabb. És azt tudtad, hogy élettartamuk átlagban 20-30 év, ha naponta 3 órás üzemidővel számolunk? Alacsony fogyasztásuk hosszú távon behozza a magasabb árat. Ha elsőre egyet sikerül lecserélni, az is nagy előrelépés! Nézz körül, milyen sokféle LED izzó kapható.

Perlátorok, csapbetétek

Hogy mi az a perlátor? Egy  csapra szerelhető apró szerkezet, ami jelentősen csökkenti a csapon át kifolyó víz mennyiségét, ami bőven elégséges a kézmosáshoz. A mosogatáshoz elegendő víz folyása így lassabb, de megéri cserébe a kisebb vízfogyasztásért. Kapható fix átfolyású, állítható és nyomógombos víztakarékos perlátor is.

energiatakarekossagi tippek

Tölthető elemek

Ó, hogy mennyi mindenbe kell ceruzaelem, ráadásul amikor leginkább kellene, nincs, lemerült - bosszantó helyzet, amit egészen egyszerűen ki tudsz kerülni, ha újratölthető elemeket és töltőt vásárolsz hozzájuk. Maga a töltő egy külön tétel, ami nem filléres, de abból elég egy és maguk az elemek, a nálunk forgalmazott fajták 1000x is újratölthetőek. Ráadásul így jelentős veszélyes hulladéktól is megmented a környezeted.

Energiatakarékos konnektor, időkapcsoló

Tudtad, hogy egy átlagos háztartás készülékeinek készenléti fogyasztása éves szinten közel 2 hónapnyi villanyszámláért felel? Ez jelentős összeg, és mennyi másra lehetne fordítani. Ma már többféle energiatakarékos konnektor, fali kapcsoló elérhető, aminek segítségével egy-egy gombnyomással vagy automatikusan kiiktatható a standby, másnéven készenléti állapot. Az áramfogyasztás mérővel ellenőrizhetjük, hogy elektromos készülékeink mennyi áramot fogyasztanak be- vagy kikapcsolt állapotban, így az is kiderül, mi viszi a prímet áramfogyasztásban és a következő vásárlásnál már meg is lesz az egyik fő szempont. Válaszd ki itt, melyik lehet a neked leginkább megfelelő áramtakarékossági eszköz, és ha tovább szeretnél lépni a fogyasztás csökkentésében, ajánljuk a tesztünket is.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog