Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Menü

Kozmetikai hulladékok gyűjtése

2023. 03. 05. 22:09:00
Hozd el hozzánk kiürült, vagy lejárt kozmetikumod tégelyét, flakonját, tokját, tárolóját, mert szelektíven gyűjtjük és újrahasznosíttatjuk!

2023 februárjától csatlakoztunk a Beautycle startup csapatához, mert a szelektív hulladékgyűjtést és az újrahasznosítást kiemelkedően fontosnak tartjuk!

Tudtad, hogy az olyan szépségápolási termékek, mint az alapozók, rúzsok, szempillaspirálok, körömlakkok, samponok, hajlakkok, testápolók és parfümök kidobása káros lehet a bolygónkra nézve?

Bizonyos vegyi összetevőik miatt károsak lehetnek a környezetre és az egészségre, pláne, ha nem natúrkozmetikumokról van szó! Ha talajba, vízbe kerülnek, jelentős károsodást okoznak az élővilágban, továbbá bekerülhetnek a táplálékláncba.

Emiatt is fontos, hogy a lejárt kozmetikai termékeket ne dobjuk a kommunális hulladékba, ne mossuk a lefolyóba, ne öntsük a wc-be!

A Beautycle által kidolgozott programban ugyanis ezeket a tárolókat, tégelyeket, flakonokat, stb. szabályszerűen kimossák, ártalmatlanítják és újrahasznosítják, így nem kerül semmi feleslegesen a hulladékégetőbe. Így átgondolva lényegesen környezetbarátabb megoldás az újrahasznosítás, pláne, hogy az Európai Unióban a hulladékegetés ma már nem preferált módszer a hulladékkezelésben.

A kozmetikai hulladékoknak nemcsak a folyóvízbe kerülése veszélyes, hanem égetése nem javasolt módszer, mivel a kozmetikai termékek gyakran tartalmaznak káros anyagokat, amelyek egészségre és környezetre gyakorolt hatásuk miatt veszélyesek lehetnek. Emellett a kozmetikai termékek égetése nagyobb szén-dioxid-kibocsátáshoz és más szennyező anyagok kibocsátásához vezethet, ami szintén káros hatással lehet a környezetre.

Ezzel szemben az újrahasznosítás és az újrafeldolgozás előnyei közé tartozik a természeti erőforrások megőrzése, a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a hulladéklerakók terhelésének csökkentése.

A körkörös gazdaság elveinek alkalmazása a hulladékkezelésre egyre inkább elterjedt az egész világon, és fontos szerepet játszik a fenntarthatóság és a környezetvédelem terén.

A Beautycle fő célkitűzése egy hulladékgyűjtő közösségi kampány kialakítása alumínium hulladékgyűjtő dobozok kihelyezésével, amelyekbe a lejárt vagy nem használt kozmetikai termékek szelektíven gyűjthetők.

Mostantól nálunk is!

Amit gyűjtünk:

  • bőrápolási termékek: szérumok, arckrémek, testápolók, naptejek, stb.
  • sminkek: bármi - szemhéjfesték, rúzs, körömlakk, paletták, stb.
  • hajápolási termékek: sampon, balzsam, zselé, hab, stb.
  • egyéb: dezodor, fogkrém, parfüm, sminklemosó, stb.

Lehet hozni elhasznált, kiürült kozmetikai tárolókat, illetve el nem használt, de lejárt kozmetikumokat is.

Ezek a kis lépések is számítanak, higgyétek el, úgyhogy gyertek és hozzátok el nekünk, amit már nem használtok, kiürült, lejárt!

Megtaláltok minket a személyes átvételi pontunkon Nagykovácsiban, a Kossuth Lajos utca 48/A. szám alatt, az udvar középső épületében!

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek