Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Kozmetikai összetevők kislexikona

termeszetes_testapolas_kicsi.jpgAz Ökotárs Alapítvány jóvoltából megjelent egy rendkívül hasznos és informatív kislexikon a testápolásról. A tájékoztató anyag többek között az alábbi fontos kérdésekre ad választ: Milyen kozmetikai összetevők károsak, hogyan készítsük krémeket házilag, hogyan hatnak bőrünkre a testápolók?


Testünk és környezetünk érintkezési felülete, a bőr külső hatásoknak különösen ki van téve. Bőrünk hamar elhasználódik, szárazzá, érdessé, ráncossá válik, ha nem ellensúlyozzuk a napfény, a szél, a hideg, a forróság, a légszennyezés, a tisztítószerek hatását. A bõr ugyan védekezik ez ellen, zsíros váladékkal (faggyú) „keni magát”, ám előfordulhat, hogy ez nem elegendő. Különösen a munkahelyi és a nagyvárosi légszennyezés káros hatásai, valamint az öregedéssel járó bőrelváltozások ellen tanácsos – főképp száraz bőrűeknek – a rendszeres krémhasználat.

okotars_fekvo_szines_kicsi.jpg A zsíros bőr, a gondos napi tisztításon kívül, általában krémezést nem igényel. Ám mint mindig, itt is a megelőzés a leghatékonyabb. Ha óvakodunk a túlzott igénybevételtől, például a mértéktelen napozástól, bőrünk ezt meghálálja. Az erős napfénytől vagy vegyszerektől károsodott bőrön már nehéz segíteni. (Egy színes bőrű szerint "Napra csak a fehérek és a szamarak mennek”.) Németországban például a szoláriumok használata 18 éven aluliaknak tilos. Az erősödő ultraibolya sugárzás miatt egyre gyakoribbá váló bőrrák az egyik leggyorsabban ölő rákbetegség. Ne hívjuk ki magunk ellen a sorsot a bőrt is károsító cigarettázással, fölösleges napozással és olyan szerek használatával, amelyekről nem tudjuk, hogyan hatnak!

Az Ökotárs Alapítvány kiadványa ez utóbbihoz nyújt hathatós segítséget. A kozmetikai összetevők listája alapján például tájékozódhat az egyes összetevők egészségi hatásairól. Tekintse meg a Testápoló kislexikont! Érdemes!

termeszetes_testapolas.jpg
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek