Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Kreatív újrahasznosítási ötletek - húsvéti dekoráció

A tavasz és különösen a közelgő húsvét remek alakalom arra, hogy a különféle díszeket és dekorációt készítésünk. Használjuk olyan alapanyagokat, amivel csökkenthetjük a háztartási hulladék mennyiségét. Megmutatjuk a kedvenc kreatív újrahasznosítási ötleteinket húsvétra - készíts dobozt, koszorút, képet, girlandot!
 

Az ünnepi dekorációhoz számtalan dolgot lehet felhasználni, újrahasznosítani. A háztartási hulladék közt találunk kartont, tetra pak csomagolást, tojástartót, üveget, műanyag palackot - ezek egytől egyig felhasználhatók, csak a megfelelő ötletek szükségesek.

Lássuk a mik a kedvenc kreatív újrahasznosítási ötleteinket húsvétra!

Kartonguriga nyomda

A kartonguriga például nagyon jól hasznosítható nyomdázáshoz. A formája adja magát, egy egész kicsi horpasztással már kész is a tojás formája. Egy másikból készülhet a nyuszi, ami szintén nem igényel sem különösebb kézügyességet, sem időt. Viszont ha kész a nyomda, a legkisebbek is be tudnak szállni a képeslapok, asztali képek készítésébe. Próbáld ki, mert megéri!

kreatív újrahasznosítási ötletek
Forrás

Kartonguriga nyuszik

Egy kis festés, vágás és ragasztás után a WC papír gurigákra rá sem lehet majd ismerni! Használjunk a dekorációhoz maradék csomagolópapírt, újságpapírt vagy akár használhatatlan díszzacskót is szétvághatunk!

Cuki kosár tetra pak dobozból

A tetra pak az egyik leginkább masszív anyag, amivel érdemes dolgozni, ha újrahasznosítunk. Tárolásra kifejezetten ideális, hiszen állja a nedvességet, nem foszlik, nem esik szét és elég jól dekorálható is a sima felületek miatt, egy erősebb ollóval vágni is lehet. Ehhez a nyuszis tárolóhoz matrica, filc és olló szükséges az italos dobozon kívül. Ültetéshez is nagyon édes, de arra is jó lesz, ha apró ajándékokhoz keresünk dobozkát.
Kreatív újrahasznosítási ötletek
Forrás

PET palack nyuszik

A előző nyuszi ötlethez hasonló módon felhasználhatjuk a PET palackokat és a kisebb üvegeket is. Díszítsük néhány matricával, esetleg permanens filccel és már kész is a nyuszis tároló.

Kreatív újrahasznosítási ötletek
Forrás

Koszorú tojástartóból

A tojástartó is kincs, csak győződjünk meg róla, hogy biztosan tiszta, nincs benne törött tojás maradványa. Ebben a tavaszi ajtódíszben épp az a jó, hogy saját ízlésünkre, színvilágunkra formálhatjuk azzal, hogy olyan színűre festjük a "virágokat", amilyen hozzánk a legközelebb áll. Ha gyerekekkel készülünk, az is könnyen kivitelezhető, hiszen a felvagdosott tojástartókat festeni nem nehéz! Vonjuk be őket is. Nagyszerű ajándék is lehet ez a virágkoszorú.

Kreatív újrahasznosítási ötletek
Forrás

Nyuszis kép újságpapírból

Mire jó a régi újságpapír? Hát például arra, hogy elkészítsük ezt a nagyon édes képet. Keressünk egy sablont, aminek alapján kivágjuk a nyuszit az újságpapírból, vagy régi könyv lapjából. Ragasszuk fel egy fehér kartonlapra és már mehet is a keretbe.

Kreatív újrahasznosítási ötletek
Forrás

Ugyanennek a sablonnak a segítségével girlandot sem nehéz készíteni, csak vágjunk ki rengeteg formát, óvatosan lyukasszuk kétoldalt és fűzzük fel a nyuszikat, például így:


Nektek melyik kreatív újrahasznosítási ötletek tetszik a leginkább? Szoktatok húsvéti dekorációt készíteni? Milyen anyag vált be leginkább, milyen újrahasznosítható anyagokat szoktatok használni?

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog