Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Kreatív újrahasznosítási ötletek - karácsonyi dekoráció

Kreatív újrahasznosítási ötletek  - karácsonyi dekoráció
Ha valamikor, hát karácsonykor hajlamosak vagyunk túlköltekezni, még akkor is, ha a hétköznapokban nagyjából zöld háztartást viszünk. Mutatunk néhány ötletet, hogyan lehet mindezt megelőzni. Az idén szervezz hulladékmentes karácsonyt! Most megmutatjuk  a legjobb kreatív újrahasznosítási ötleteket karácsonyra!
 

Dekoráció és fenyődíszek

Millió és millió karácsonyi dekorációt árulnak a boltokban, ez mondjuk nem azt jelenti, hogy élni is  kell a lehetőséggel. Most bemutatunk néhány kreatív újrahasznosítási ötletet, aminek segítségével tökéletes karácsonyi dekoráció készíthető. 

Karácsonyfadíszeket és dekorációt készíthetünk akár termésekből, szárított gyümölcsökből, és egyéb hulladékokból is. Ha vannak otthon gyerekek akkor különösen, de akár egy kétszemélyes háztartásban is jó adventi időtöltés lehet a közös díszkészítés. A mi otthonunkban már legalább 2-3 éve saját készítésű díszek ékesítik a karácsonyfát, amelyek nagy része a gyerekekkel közösen készült. Nem is volt meglepő, hogy a nagyobbik már november utolsó hetében nyaggatni kezdte a szülőket, hogy mikor kezdjük már a karácsonyi díszítést.

Nézzük akkor, hogy miből lehet karácsonyfadísz?

  • Narancsból

A narancsot vékony szeletekre vágjuk, és kiszárítjuk. Ha van otthon aszaló, az sokat segíthet, hamarabb lesznek kész a díszeink. Az akasztókat a kiszáradás után a legpraktikusabb feltenni. 
Kreatív újrahasznosítási ötletek

  • Papírból – egyszerű hajtogatással

Kreatív újrahasznosítási ötletek
https://homebnc.com/best-diy-old-book-craft-ideas/
https://theinspiredtreehouse.com/christmas-crafts-for-kids-yarn-wrapped-ornaments/

  • Tobozból

A tobozokat festhetjük is, de enélkül is feltehetjük a fára egy fonal akasztó segítségével. 
Kreatív újrahasznosítási ötletek  Kreatív újrahasznosítási ötletek

  • Dióból 

Ez már nehezebb dió, mondhatnánk, de csak az akasztó felhelyezése miatt. A legegyszerűbb, ha óvatosan feltörjük a diót, úgy, hogy nem sérüljön a külseje. Majd belehelyezünk egy drótot, fonalat, és összeragasztjuk és végük kifestjük őket. 

  • Mézeskalácsból

Itt csak arra kell figyelni, hogy sütés előtt fúrjunk egy hangsúlyos lyukat a tésztába. 
Kreatív újrahasznosítási ötletek

  • WC-papír gurigából

Az Időtetrisz blogon rengeteg karácsonyi ötletet olvashatunk, többek között ezt az egyszerű, mutatós upcycling karácsonyfa dísz ötelete, ami még ajándékkísérőnek is megállja a helyét. 

Ajándékok

Nehéz, nehéz kérdés. Mitől zöld egy ajándék? Mondjuk attól, ha egy kis manufaktúra készíti és nem műanyagból van és tényleg szükség is van rá. A legjobb mégis, ha az ajándék maga nem is tárgy, hanem élmény. Szabadidős programok, workshopok, vagy bármi amiből igazi élmény válhat! Kreatív újrahasznosítási ötletek  - karácsonyi dekoráció

Karácsonyfa

Egy fenyő évek alatt nő meg karácsonyfa méretűre, kivágják, két hétre feldíszítik és vége. Ha nem akarunk ebben részt venni, választhatunk földlabdás fenyőt, amit karácsony után kiültetünk, aztán a következő évben újra körbeállhatjuk az udvaron. Kreatív újrahasznosítási ötlet az is ha mi magunk készítünk fából, vagy vásárolhatunk akár is kartonból is, ha nem ragaszkodunk a fenyőhöz. Hajrá!

  • Fából készült karácsonyfa

  • Fali karácsonyfa


Csomagolás

Semmi értelme csomagolópapírt vásárolni a karácsonyi ajándékokhoz. Csomagoljunk újságpapírba, textilekbe, készíthetünk papírzacskót is újságpapírból hajtogatással. Egy kis fenyőággal, terméssel (toboz, dió), mézeskaláccsal kiegészítve gyönyörű csomagocskák készíthetők. Semmi szükség a csomagolópapírra!

Kreatív újrahasznosítási ötletek          Kreatív újrahasznosítási ötletek    Kreatív újrahasznosítási ötletek

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog