Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Legkisebb ökolvasóinknak ajánljuk

Gyerekkönyvek ökolvasóknak
Környezetvédelem, fenntarthatóság, ökológiai lábnyom - gyakran elhangzó fogalmak ezek manapság, sőt, a fontossághoz sem férhet kétség. Azt is igaz, hogy nem lehet elég korán elkezdeni a gyerekek bevonását a környezetvédelembe. De mégis, hogyan lehet eljuttatni és elmagyarázni ezt a fontos üzenetet már a legkisebb olvasóknak? Hogyan tudjuk  szórakoztatóan és játékosan megértetni kicsikkel és nagyobbakkal egyaránt, mit és miért tehetünk környezetünkért?  Most bemutatjuk az 5 kedvenc könyvünket, amit már a legkisebb ökolvasóknak is szívesen ajánlunk.
 
 

A környezetvédelem fontosságát már senki sem vitatja, de hogyan lehet ezt az üzenetet átjuttatni gyermekeinkhez is, hogy ők is hozzájárulhassanak Földünk védelméhez? Szerencsére ma már számos gyerekkönyv is foglalkozik a témával, melyek segítenek megértetni kicsikkel és nagyobbakkal egyaránt, mit és miért tehetünk környezetünkért.  És mivel nem lehet elég korán elkezdeni a gyerekek bevonását a környezetvédelembe, ajánljuk a kedvenc gyerekkönyveinket  - akár már a legkisebb ökolvasóknak, vagy a téma iránt érdeklő gyerekeknek és családoknak! Kezdjük is...

Jess French: Micsoda pazarlás! 

Micsoda pazarlás

Szinte minden tevékenységünkkel valamilyen hulladékot termelünk. De hová kerül és milyen hatással van a bolygónkra az ember által termelt sokféle hulladék? Hogyan mérsékelhetők az általuk okozott károk? A kötet számos hasznos ötletet ad, mi mindent tehetünk azért, hogy a Föld élhetőbb hely legyen. 5 éves kortól ajánljuk.

Gévai Csilla: Nagyon Zöld könyv

Nagyon zöld könyv

A Nagyon Zöld Könyv gyerekek számára is érthetővé, kézzel foghatóvá teszi Földünk megóvását. Komoly kérdésekről mesél okosan, érthetően és könnyedén, humorral, hogy a legbonyolultabb kérdések is átláthatóvá váljanak. A Nagyon zöld könyv nem hibáztat, mert egy kicsit mindenki hibás: arra helyezi a hangsúlyt, amit még megtehetünk, nem arra, amit eddig meg kellett volna. 7 éves kortól ajánljuk.

Gévai Csilla: Nagyon kék  könyv

Nagyon kék könyv

A Nagyon Kék Könyv egy gyerekeknek szóló, környezettudatos gondolkodást fejlesztő sorozat második kötete. Míg az első rész, a Nagyon Zöld Könyv általában beszélt a környezetvédelemről, addig a Nagyon Kék Könyv a víz témáját járja körbe: állapotát, múltját, jelenét.Ha e könyv hatására páran kedvet kapnak ahhoz, hogy egyszer majd ők legyenek a jövő vízügyi szakemberei, tengerbiológusai, fürdőorvosai, hidromérnökei, a szerző már elérte célját, hisz a jövőben egy- re több gondolkodó, kreatív elmére lesz szükség ezeken a szakterületeken is. Ezt a könyvet elolvasva talán még Greta Thunberg és az óceántisztító Boyan Slat is csettintene.  9 éves kortól ajánljuk.

Hahane Kai: Beszélgessünk róla! Bolygónk védelme

Bolygónk védelme


Ha mindannyian megtesszük a kis lépéseket és apró változtatásokat a Föld védelme érdekében, az végül meghozza a kívánt eredményt. A gyerekek gyakran hallhatnak olyan dolgokról, amelyeknek jelentése és az életükre gyakorolt hatása ismeretlen számukra. A Beszélgessünk róla! sorozat kötetei segítenek a világ történéseinek közös értelmezésében és aggodalmaik eloszlatásában. 5 éves kortól ajánljuk.

Miller-Ferjentsik Viola: Nulla hulladék - SzóKiMondó Ökomesék

Szókimondóka  Nulla hulladék

A Nulla hulladék szókártyás mesekönyv a környezetvédelem és a szavakkal való játék szép találkozása. A könyv arra sarkall, hogy Te is kezedbe vedd saját háztartásod hulladékát. Hogy átgondold, mit, hol vásárolsz, miben hozod haza és mit teszel a végtermékkel. Azt fogod érezni, hogy ezt Te is meg tudod csinálni! Nagyon könnyedén és érthetően magyarázza el a gyerekeknek a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás lényegét. 3 éves kortól ajánljuk.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog