Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Műanyag zacskóból matrac a hajléktalanoknak

Hogyan kapcsolódik össze a társadalmi érzékenység, egy különleges újrahasznosítási ötlet és a segíteni akarás a hajléktalanok helyzetén? Amerikában idős baptista hölgyek műanyag zacskókból fonnak matracokat hajléktalanok számára. Az eredmény: puha fekvőhely, ami nem ázik át. Olvass tovább a részletekért.
 

Az újrahasznosítás egy nagyon különleges módját valósította meg néhány idős hölgy. Miután a Tenessee állambeli baptista gyülekezet nőtagjai meghallották, hogy a hajléktalanok a folyó mellett alszanak, úgy döntöttek megpróbálnak segíteni. Összesen 52 ezer műanyag zacskóból fekvőhelyeket, „matracokat” készítettek, amelyek előnye, hogy puhák és nem áznak át. A művelet pepecselős, de nem bonyolult. A szatyrokat ehhez fel kellett vágniuk és speciális technikával összekötözni.

Aki szeretne otthon is indíthat ilyen projektet, műanyag zacskó sajnos itt is van, a kötözést pedig nem nehéz megtanulni.

Így készülnek:

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog