Leírás és Paraméterek
Naturmind Tápióka gyöngy (500 g) bemutatása
A manióka vagy tápióka Közép- és Dél-Amerikából származó növény, amely a rizs és a kukorica után a világ legjelentősebb szénhidrátforrása.
A tápióka gumója nyersen nem alkalmas emberi fogyasztásra, de feldolgozás után, a boltokban kapható termékek nem okoznak problémát.
A tápiókagyöngy a tápióka gumóból készül, adalékanyagok hozzáadása nélkül. Dél-Kelet Ázsiában kedvelt alapanyag, főleg desszertek és olyan különlegességekhez használják, mint a bubble tea.
Főleg szénhidrátot, keményítőt tartalmaz, rostot csak igen kis mennyiségben, így glikémiás indexe magas, gyorsan emeli a vércukorszintet. Ebből kifolyólag gyors energianyerésre alkalmas (sportolóknak), de annak, aki csökkenteni szeretné a testsúlyát, nem ajánlott. Cukorbetegek ugyanezen okból kerüljék.
Kis mennyiségű fehérjét tartalmaz, zsírtartalma pedig elhanyagolható. Vitamin- és ásványi anyag összetétele nem kimondottan jelentős. Nátriumban szegény.
A tápióka természetesen gluténmentes élelmiszer, ezért lisztérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Laktózt sem tartalmaz, így laktóz- és tejmentes diétában is alkalmazható.
Felhasználása
- tápiókapudingként
- sűrítőszerként
- levesbetétként
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tápanyagtartalom (100 g-ban)
Energiaérték: | 1516 kJ / 356 kcal |
Zsír: | 0,1 g |
- amelyből telített zsírsavak: | 0,03 g |
Szénhidrát: | 88,4 g |
- amelyből cukor: | 0 g |
Fehérje: | 0,56 g |
Só: | 0,03 g |
Kiszerelés
500 g
Összetevők | tápiókakeményítő |
Származás | Thaiföld |