Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Nokia a legzöldebb techvállalat

Környezetbarát vállalatA Greenpeace 16. alkalommal adott közre felmérést a leginkább környezettudatos cégekről. Az első helyen végzett Nokia 7,5 pontot kapott a maximális 10-ből, amiért az utána következő Sony Ericcsonnal együtt is teljes mértékben száműzte a termékeiből a nehezen lebomló, vagy mérgező hatású anyagokat, mint amilyen a PVC, a BFR (brómtartalmú égésgátló anyag), a berillium és az antimon.


A harmadik helyen végzett a Panasonic, ami nemrég mutatta be az első olyan lcd-televízióját, az Ecenovát, aminek gyártásánál mellőzik a környezetre veszélyes anyagok felhasználását. A 8. helyről a negyedikre ugrott fel a Hewlett-Packard, köszönhetően annak, hogy már csak PVC- és BFR-mentes notebookokat és asztali pécéket készítenek. Terveik között szerepel, hogy jövő év júliusáig beszüntetik a berillium használatát is.

Az Apple az eddiginél rosszabb eredményeket tudott felmutatni: az 5. helyről lecsúszott a 9. helyre. A listát a Microsoft és a Nintendo zárja, egyik cég sem tudta teljesíteni a károsanyag-kibocsátásáról szóló ígéreteit, melyeket az előző felmérés (2010. májusa) után tettek.

Forrás: www.index.hu
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek