Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Öko karácsonyi dekoráció készítése

oko_karacsony.jpgNemcsak a karácsony, de az azt megelőző időszak is sok izgalmat rejt magában. Szeretnénk néhány kreatív ötletet adni az otthoni öko karácsonyfa-, illetve asztali díszek készítéséhez.


Karácsonyhoz közeledve bizony az idő is egyre hidegebb. Már nincs kedvünk kimenni a hideg levegőre, a gyerekek pedig már unják a benti játékokat. Talán ez a legjobb idő arra, hogy kicsit ráhangolódjunk az ünnepekre. A következőkben olyan öko dekorációs ötleteket mutatunk be, melyek megvalósítása nem csak egyszerű, de jó időtöltés is ezekben a napokban. Érdemes bevonni a kicsiket is a készítésükbe. Így a karácsonyi közös készülődés még örömtelibb lesz.

A szelektív hulladékgyűjtés egyik fontos eleme a környezettudatosságra nevelésnek. Ha pedig már van szelektív hulladékunk, akkor próbáljuk meg újrahasznosítani azokat. Nemcsak a gyerekek, de mi felnőttek is izgalmasnak találjuk, amikor egy már nem használt tárgyat új életre keltünk. A következő képsorokban bemutatjuk, hogyan készíthetünk pillanatok alatt öko díszeket kartonból, pet palackból, és egyéb szelektíven gyűjtött hulladékból. Reméljük, hogy sikerül néhány környezetbarát ötletet adnunk a karácsonyi készülődéshez.

Hóember tojástartóból

Egy szimpla, 10 db-os tojástartóból pillanatok alatt karácsonyi hóemberdíszt készíthetünk. Szinte az egész figura kartonból készül, így például a hóember teste, seprűje és kalapja is. Az összeillesztéshez és díszítéshez pedig szükség van ragasztóra, festékre, fogpiszkálóra, fekete gyöngyre, no meg persze ollóra. :)

hoember_tojastartobol.jpg

Forrás: www.krokotak.com

Harangdísz joghurtos dobozból


Színes harangokkal is díszíthetjük karácsonyfánkat. A képen látható dísz elkészítéséhez csupán pár kidobásra ítélt joghurtos/tejfölös/kefires dobozra lesz szükség. A dobozokat dekoráljuk ki festék és/vagy filctoll segítségével. Ezt követően az aljukat olló segítségével lyukasszuk ki. Színes madzag és gyöngy felhasználásával pedig készítsük el az akasztót és a harang nyelvét.

harangdisz_joghurtos_dobozbol.jpg

Forrás: www.krokotak.com

Hóember kupakból


Nemcsak kartonból, hanem üdítős- vagy söröskupakokból is készíthetünk hóember díszeket. Ha a kupak belső felülete nem fehér, akkor akrill festékkel könnyedén átfesthetjük. Ezt követően egy szalagot fektessünk ki az asztalra, majd 3 kupakot ragasszunk rá a hátoldalával. A szalag végét hajtsuk vissza a harmadik kupaknál, így már az akasztó is megvan. Miután megszáradt a festék megrajzolhatjuk a hóember arcát és a hasán lévő gombokat. A nyakába szalagból, vagy zsinórból sálat készíthetünk, melyet egy színes gombbal, vagy gyönggyel még szebbé varázsolhatunk.

hoember_kupakbol.jpg

Forrás: ovonok.hu

Fadisz pet palackból

Az üres PET palackokat is fel tudjuk használni a karácsonyi készülődés során. Egyedi PET palack fadíszeket készíthetünk belőlük. Vágjuk le a palackok alját, így megkapjuk az alapot. A díszítéshez bármit felhasználhatunk, amit otthon találunk, akár körömlakkot is. :) Az akasztó elkészítéséhez használhatunk szalagot, vagy egyszerű madzagot is, melyet színes gyönggyel díszíthetünk.

fadisz_pet_palackbol.jpg

Forrás: www.krokotak.com

Angyalka papír gurigából

Karácsonyi öko dekorációs alapanyagok közül elmaradhatatlan a papír guriga. Számtalan kedves díszt és dekort készíthetünk belőle, például angyalkát. A gurigán kívül szükség van még zseníliadrótra, fehér kartonra, ragasztóra, ollóra és színes filctollra. A gyerekek kezét rajzoljuk körbe a kartonlapon kétszer, majd ezt kivágva és a gurigára ragasztva megkapjuk az angyalka szárnyait. A zseníliadrótból készítjük el a glóriát, melyet szintén ragasztó segítségével rögzíthetünk. Végezetül filctollal megrajzoljuk az angyalka arcát.

angyalka_papir_gurigabol.jpg

Forrás: www.ovodasgyerekek.blogspot.hu
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek