Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Menü

Ökoháztartás tanfolyam előadás-sorozat

zoldhz.jpgAz Ökoszolgálat Alapítvány új tanfolyamot indít a mindennapokban használható környezettudatosságról. Az előadásokon szakértők segítségével adnak praktikus, jól alkalmazható tudást otthonunk zöldítéséhez, költségeink és ökológiai lábnyomunk csökkentéséhez, valamint a résztvevők megoszthatják egymással személyes élményeiket, tapasztalataikat.


Gyakorlati tudnivalók az előadások látogatásához

A kezdési időpont minden esetben 18 óra. Az előadás minimum 10 fővel indul, de maximum 30 fő jelentkezését várják. Helyszín: Magyarországi Bem József Lengyel Kulturális Egyesület: 1051 Budapest, Nádor u. 34. http://www.bem.hu/ Előzetes jelentkezés az okosz@okoszolgalat.hu e-mail címen.

Az előadások időpontja, tematikája

November 14.
Energikus energiatakarékosság
Előadó: Szabó Gyula az Ökoszolgálat igazgatója

A sorozat első témája az energiatakarékos háztartás. Az este során szó lesz az egyszerű háztartási takarékos ötletekről, a szigetelésről, az energiatakarékos világításról és háztartási eszközökről, a megújuló energiákról és a környezettudatos közlekedésről. Csökkentse energiaköltségeit és ökológiai lábnyomát filléres ötletekkel a tréning segítségével!

November 21.
Víz bennünk és körülöttünk…
Előadó: Hrasztics Zoltán, a víz szakértője

Miért fontos, hogy sokat igyunk? Miért fontos, hogy ivóvizünket megtisztítsuk? Melyik a legegészségesebb fajta ivóvíz? Ásványvíz, tisztított vagy csapvíz? Ezekre és még sok más kérdésre ad választ az est előadója, aki az elmúlt években a víz témájának szakértője lett. Hallhatunk majd tőle a víz élettani hatásairól, a vízzel kapcsolatos tudományos felfedezésekről és tévhitekről valamint a professzionális víztisztításról is.

November 28.
Élelem - életelem!
Előadó: Homolya Orsolya, dietetikus

Milyen tápanyagra van szüksége a szervezetünknek? Segítség étrendünk összeállításához, a bevásárláshoz. Megszokott étkeinket mivel lehet helyettesíteni? Mit mivel együnk, miből mennyit fogyasszunk? Megváltozott környezetünkben mi számít egészségesnek? Vegyszerek, mérgező anyagok szerepe. Bio termékek pozitívumai.

December 5.
Titkos tisztítószerek
Előadó: Perényi Zsófia a Tudatos Vásárlók Egyesületének szakértője

Számos jól bevált, régi, ám napjainkban újra felfedezett szert ismerünk takarításra, mosásra. Megtudhatjuk, hogyan portalanítsunk, mosogassunk, mossunk, varázsoljuk csillogóvá a fürdőszobát olcsó, hatékony és környezetbarát módszerekkel. A műanyagflakon halmok száműzése háztartásunkból, könnyen kikeverhető, hatásos szerek készítése.


December 12.
Gyógyító növényeink
Előadó: Polyák Péter környezettudományi oktató és gyógynövény szakértő

Bevezető gyógynövényismeret - avagy milyen gyógynövényt mire használunk. Barangolás a gyógynövények világában: gyógyításról általánosságban, gyógynövények helye a tudományban. Ismert és elfeledett gyógynövények és azok felhasználása.

December 19.
Együk meg a tányért is!
Foglalkozás vezető: Dr. Jánosik Zsuzsa biokonyhász

Téli biokonyha olcsón, gyorsan, egészségesen. Főzés nélkül! Riasszuk el a baktériumokat immunerősítő ételekkel: Dr. Cékla, Dr. Alma, Dr. Torma, Fokhagyma és Csicsóka. Karácsonyi sistergős narancs… Finomságok készítése Dr. Jánosik Zsuzsa biokonyhász vezénylésével.

Január 9.
Szemét vagy hulladék?
Előadók: Szabó Gyula, az Ökoszolgálat igazgatója
Gellért Miklós, a SZIKE Egyesület szakértője

Sokan azt hiszik, hogy a hulladék témakörben a szelektív hulladékgyűjtésen kívül nincs miről beszélni. Mi nem így gondoljuk. A hulladék szelektív gyűjtése mellett fontos vagy talán még fontosabb, hogy háztartásunkban elkerüljük a túlzott hulladékképződést, és zöld javaknak tekintsük azok nagy részét. Egyszerű megoldásokról kapunk képet a komposztálás, a szakszerű hulladékgyűjtés és hasznosítás témáiban.

Január 16.
Babaház
Előadó: Hetyéssy Fruzsina, „öko anyuka”

Hogyan óvjuk gyermekeink érzékenységét csecsemőkorban? Babázás természetesen és olcsón. A táplálástól az egészségmegőrzésen keresztül a mosható pelenkáig. Értékes tanácsokkal Hetyéssy Fruzsina gyakorló édesanyaként lát el minket.

Január 23.
Az életmódjavítás lehetőségei aktuális körülményeink között
Előadó: Juhász Zsolt életmód tanácsadó

Átfogó előadás a tanfolyamon érintett területekhez kapcsolódva: táplálkozás, folyadék, a betegségek lelki eredete. A személyes felelősség vállalás fontossága életünkben. Az előadáson kapott tanácsok a mindennapi életbe könnyen beépíthetők. Juhász Zsolt az Egészség – Igazság! című könyv társszerzője.

Forrás: Ökoszolgálat
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek
Miért érdemes tőlünk... kicsi
Top termékek