Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Óriásbarlangot fedeztek fel Vietmanban

ÓriásbarlangLátványos óriásbarlangba hatolt be Vietnamban egy brit kutatócsapat, amely lenyűgöző fotókkal is dokumentálta a felfedezőutat - számol be a National Geographic.


A felülről egy keskeny résen át megvilágított barlang, mely talán a világ legnagyobbjának bizonyul majd, saját folyóval és dzsungellel rendelkezik, sőt, néhol még vékony felhők is kialakulnak benne. Belsejében egy 40-emeletes New York-i felhőkarcoló is elférne.

A Hang Son Doong (szó szerint: hegyi folyó barlang) a Vietnami-hegységben, az ország középső részén található, s egy körülbelül 150 barlangból álló, részben még feltáratlan hálózat része.

A dzsungellel körülvett természeti képződményt már a vietnámi háborúban is használták óvóhelyként a helyiek, bejáratának helye azonban feledésbe merült. A barlang újrafelfedezése Howard és Deb Limbert angol házaspár nevéhez fűződik, akik először 2009-ben hatoltak be a barlangba, alig néhány kilométer megtétele után azonban egy hatalmas mészpátfal útjukat állta. A kutatók nemrég tértek vissza, hogy megmásszák a falat, méréseket végezzenek és megkeressék a barlang végét.

Lélegzetelállító képek a National Geographic oldalán:
http://ngm.nationalgeographic.com/2011/01/largest-cave/peter-photography

Forrás: www.index.hu
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek