Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Raklap bútor útmutató

raklap_butor_kicsi.jpegA raklapok kreatív újrahasznosításával teljesen egyedi, ízléses bútorokat is készíthetünk. Tudjon meg többet a raklap bútor készítés alapjairól, és gyűjtsön ötleteket a tervezéshez.Ha mer kísérletezni, és van szabadideje, akkor egy kis kreativitással saját öko bútort tervezhet a hálóba, a nappaliba, a kertbe vagy ahova csak akar. A raklap bútor nagy divat mostanában. Népszerűségét annak köszönheti, hogy a raklap olcsó, és rendkívül könnyen variálható. Párnákkal, színes pléddel, huzattal ellátott szivaccsal gyorsan beilleszthető bármilyen irodai vagy otthoni környezetbe.

A cikk kapcsán számos megkeresést kaptunk raklap bútor tervezésére és értékesítésére. Ez egy tájékoztató cikk a raklap bútorokról. Értékesítésükkel nem foglalkozunk.

Raklap bútor készítés alapjai

A raklapok mérete változatos, de általában a 120 x 80, 120 x 100 és a 80 x 60 cm-es mérettel lehet a leggyakrabban találkozni. Teherbírásuk 600 és 1500 kg között mozog, ami függ a keresztlécek számától és a raklap méretétől. A raklapok jellemzően fenyő- és nyírfából készülnek.

Az új raklapokért 2500 Ft-tot is elkérhetnek, de ha nem raklapok forgalmazásával foglalkozó cégnél vásárol, akkor lényegesen olcsóbban is beszerezhetőek. Menjen el tüzépekhez, kérdezzen rá építkezéseknél, esetleg nagyobb kereskedőknél. Lehet, hogy fillérekért odaadják, és örülnek, hogy van aki elviszi őket.

Ha egyedi raklap bútort szeretne, akkor bizony fel kell tűrni az ingujjat. Sajnos nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek tűnik. Kövesse az alábbi lépéseket:
 

  1. Raklap bútor tervezés
  2. Méretre vágás
  3. Csiszolás
  4. Alapozás
  5. Festés
  6. Dekoráció

Pár szempontot tarson figyelembe. Ha ülőgarnitúrát tervez, akkor a magassága kb. 30 és 55 cm között legyen, a mélysége pedig kb. 60 cm. Ne felejtse el bele kalkulálni a szivacsok vagy párnák vastagságát sem. Étkező asztalnál vegye figyelembe a székek magasságát. Legyen 75 cm-es szabad tér az asztallap alatt. Dohányzó asztaloknál, tárolóknál pedig természetesen a rendelkezésre álló tér a legmeghatározóbb.

Készüljön fel arra, hogy a csiszolás, az alapozás és festés hosszadalmas folyamat. Figyeljen arra, hogy ne folyjon el a festék, csak vékony rétegekben dolgozzon. A dekoráció a legizgalmasabb rész. Itt lehet igazán kísérletezni: festhet mintákat, játszhat a felületekkel és textíliákkal. Igazítsa a lakás többi részéhez a raklap bútor kinézetét, de legyen egyedi is egyben.

Raklap bútor ötletek képekben

Előszoba

raklap_cipotarto.jpg raklap_eloszoba_butor.jpg raklap_gardrob_szekreny.jpg

Dolgozó

raklap_butor_iroasztal_01.jpg raklap_butor_iroasztal_02.jpg raklap_kanape_03.jpg

Konyha

raklap_konyhaasztal_01.jpg raklap_konyhaasztal_02.jpg

Nappali

raklap_kanape_01.jpg raklap_polc.jpg raklap_nappali_asztal_01.jpg raklap_nappali_asztal_02.jpg raklap_lampa.jpg

Háló

raklap_agy_01.jpg raklap_agy_02.jpg raklap_gyerekagy.jpg

Kert

raklap_hinta.jpg raklap_hintaagy.jpg raklap_homokozo_01.jpg raklap_kanape.jpg raklap_kerti_novenytarto.jpg raklap_kerti_polc.jpg raklap_kerti_szek.jpg raklap_kerti_ulogarnitura.jpg raklap_kerti_ulogarnitura_02.jpg raklap_kerti_ulogarnitura_03.jpg raklap_kertiszerszam_tarto.jpg raklap_nyugagy.jpg

Egyéb

raklap_karam.jpg raklap_kerekpartarolo.jpg raklap_kutyaagy.jpg raklap_macskaagy.jpg raklap_szanko.jpg
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek