Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. Rendben
Termékek Menü
0
Kategóriák

Rossz a házak szigetelése Olaszországban is

Ház hőkameraAz energiafogyasztás az épülettervezéstől is függ: ezt bizonyította a Legambiente olasz környezetvédelmi egyesület által végzett felmérés. A Legambiente száz - az utóbbi tíz évben emelt - középületen és lakóházon mérte fel, hogy a rosszul szigetelt falak, a nem megfelelően működő nyílászárók és a szó szerint lyukas padlásokon keresztül, mennyi hő veszik el.


Olaszország az utcát fűti - állapította meg az alpesi Bolzanótól a déli Basilicata tartományban levő Potenzáig tizenöt nagyvárosban végzett vizsgálat. A Legambiente száz - az utóbbi tíz évben emelt - középületen és lakóházon mérte fel, hogy a rosszul szigetelt falak, a nem megfelelően működő nyílászárók és a szó szerint lyukas padlásokon keresztül, mennyi hő veszik el. A vizsgán egyedül Bolzano ment át - jelentette be a sajtóban az eredményt Edoardo Zanchini, a környezetvédelmi egyesület energiafelelőse. Elmagyarázta, hogy a megvizsgált épületek közül csak tizenegyről mondható el, hogy nem az utcát fűti, vagyis nem veszti el a falai között termelt hőt. Az energiatakarékos épületek mindegyike Bolzanóban található. A felmérés eredményeit a Legambiente a falak közül kiáramló meleget hőkamerával rögzítő termofotókkal támasztotta alá . A hőveszteség elkerülésével az olasz családok évente 200-500 eurót tudnának megtakarítani az energiaszámlán - hangsúlyozta Zanchini. Olaszországban egyébként még a téli hidegben is sokkal kevésbé fűtik a lakásokat mint Európa más részein: az olaszok megszokásból és takarékosságból inkább jobban felöltöznek otthon.

Tanulmány letöltése: http://risorse.legambiente.it/docs/tutti_in_classe_A_2.0000002287.pdf

Forrás: MTI
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek