Leírás és Paraméterek
Spirulina italpor (125g) bemutatása
Azokon a helyeken, ahol rendszeresen fogyasztanak algát, nagy átlagban jobb egészségnek örvendenek, és közülük kerülnek ki a hosszú élet rekorderei is. Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.
A spirulina nagyon gazdag fehérjékben. 100 g spirulinában 60-70 g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-kal több mint a szójababban.
A spirulina sejteket nagyon könnyen feldolgozza az emberi szervezet, a felszívódási arány eléri a 65-80%-ot, míg például a szójababok sejtjei a szervezetbe csak 40%-ban kerülnek be. Ezen kívül, a spirulina 18 féle aminosavat is tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi szervezet számára, közülük 8 fajta nem bomlik le a szervezetben. A spirulina tartalmaz egy sor szükséges ásványi anyagot, nyomelemet, többek között például vasat, kalciumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szelént, sokfajta vitamint, nukleinsavat, V-linolénsavat, cholin-esterozát, kék-algint, poliozát, mannitolt, klorofillt, fenolt, enzimeket és más hatóanyagokat.
A spirulina nagy vastartalommal és B12 vitamin-tartalommal rendelkezik. 10 g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450 g sóskának, vagy 320 g májnak. A spirulina B12- vitamintartalma alapján háromszor felülmúlja a májat, ezért a spirulina nagyon jó hatású vashiányos megbetegedések és vérszegénység megelőzésére.
Kiszerelés
125 g
Azokon a helyeken, ahol rendszeresen fogyasztanak algát, nagy átlagban jobb egészségnek örvendenek, és közülük kerülnek ki a hosszú élet rekorderei is. Ma az algákat a világ legnagyobb élelmiszer-tartalékaként tartják számon.
A spirulina nagyon gazdag fehérjékben. 100 g spirulinában 60-70 g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-kal több mint a szójababban.
A spirulina sejteket nagyon könnyen feldolgozza az emberi szervezet, a felszívódási arány eléri a 65-80%-ot, míg például a szójababok sejtjei a szervezetbe csak 40%-ban kerülnek be. Ezen kívül, a spirulina 18 féle aminosavat is tartalmaz, amelyek szükségesek az emberi szervezet számára, közülük 8 fajta nem bomlik le a szervezetben. A spirulina tartalmaz egy sor szükséges ásványi anyagot, nyomelemet, többek között például vasat, kalciumot, nátriumot, káliumot, rezet, mangánt, magnéziumot, cinket, foszfort, szelént, sokfajta vitamint, nukleinsavat, V-linolénsavat, cholin-esterozát, kék-algint, poliozát, mannitolt, klorofillt, fenolt, enzimeket és más hatóanyagokat.
A spirulina nagy vastartalommal és B12 vitamin-tartalommal rendelkezik. 10 g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450 g sóskának, vagy 320 g májnak. A spirulina B12- vitamintartalma alapján háromszor felülmúlja a májat, ezért a spirulina nagyon jó hatású vashiányos megbetegedések és vérszegénység megelőzésére.
Kiszerelés
125 g
Összetevők | 100% spirulina (alga) |
Származás | Egyesült Királyság |