Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Százhatvanezren a TeSzedd akcióján

teszedd hulladékgyűjtésSikerrel zárult a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” hulladékgyűjtési akció:országszerte 800 helyszínen mintegy 162.000 önkéntes mozdult meg, és több ezer tonna szemetet szedett össze.

 

 

A „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” az Önkéntesség Európai Évének legfontosabb hazai eseménye, melyet a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) és a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) az Önkéntes Központ Alapítvánnyal (ÖKA) együttműködve szervezett. Szombat reggel az akció budapesti nyitó sajtótájékoztatóján Latorcai Csaba, a KIM nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára úgy fogalmazott: „Magyarország egész Európának példát mutat az önkéntesség területén, hiszen ma már a felnőtt lakosság negyven százaléka végez valamilyen önkéntes munkát”. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter ugyanitt rámutatott: „A TeSzedd! akció üzenete, hogy nem csak ma kell rendbe tennünk a környezetünket, hanem kevesebbet kell szemetelnünk a mindennapokban is”.

A TeSzedd! önkéntesei április 21. óta regisztrálhattak a www.teszedd.hu honlapon, ahol az elmúlt hetekben a magánszemélyek és baráti társaságok mellett 156 vállalat, 403 civil szervezet és 551 közintézmény is jelezte részvételét.  Végül nem csak földön, hanem vízen is takarítottak a jelentkezők: önkéntes búvárok merültek alá a Balatonban, és az Aggteleki Nemzeti Park vizei is megtisztultak, a fővárosi Gellért-hegy szikláin pedig ipari alpinisták szedték a szemetet. Az összegyűjtött hulladékot, melynek mennyisége az első becslések szerint eléri a több ezer tonnát, a következő egy hétben országszerte legális hulladékgyűjtő telepekre szállítják.

A szervezők e helyütt szeretnének köszönetet mondani Magyarország minden polgárának, aki részt vett az ország történetének eddigi legnagyobb önkéntes akciójában, és hozzájárult a közterületek megtisztulásához.  

Forrás: "TeSzedd-Önkéntesen a tiszta Magyarorzágért" Facebook oldala

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek