Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Százmilliárd műanyag szatyrot spórolt Kína

szatyor_fan.jpgMintegy százmilliárd műanyagszatyrot spóroltak meg Kínában azóta, hogy a hatóságok megtiltották a bevásárlóközpontoknak, hogy ingyen osztogassák a környezetszennyező zacskókat.


Az új szabályozásnak köszönhetően nagyjából 36,5 milliárddal kevesebb bevásárló zacskó végzi évente a kínai szeméttelepeken. A törvény bevezetése óta pedig mintegy 100 milliárd darabbal kevesebb - mondta Dong Csin-si, a pekingi Nemzetközi Élelmiszer-csomagoló Egyesület alelnöke, aki 2008 júniusában maga is kampányolt azért, hogy a műanyagszatyrokat ne ingyen osztogassák országszerte a különböző bevásárló helyeken.

Nagyjából hárommilliárd műanyagszatyor került forgalomban naponta Kínában, mielőtt a helyi kormány arra kötelezte a különböző bevásárló helyeket, hogy minden zacskóért külön díjat számoljanak fel.

Az ázsiai országban, amely a múlt héten ismerte el, hogy a világ legnagyobb üvegházhatású-gáz kibocsátója, a víz- és levegőszennyezettség mértéke is az egyik legrosszabb a bolygón, ugyanis az elmúlt harminc év rohamos fejlődése komoly környezeti károkat okozott szerte az országban.

Forrás: www.greenfo.hu
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek