Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. Rendben
Termékek Menü
0
Kategóriák

Szénadó Ausztrália legnagyobb szennyezőinek

Gyár szennyezésKétezren tüntettek Brisbane utcáin, miután az ausztrál miniszterelnök, Julia Gillard bejelentette, több éves halogatás után nem várnak tovább és a zöldekkel, valamint a függetlenekkel közösen, megadóztatják a súlyosan szennyező vállalatokat.


Az előzetes jelentések szerint csaknem ötszáz olyan gyár van Ausztráliában, amely rengeteg káros gázt bocsát ki működése során, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy a fejlett országok közül az ausztrálok számítanak a legnagyobb szennyezőknek. A legnagyobb kibocsátók maguk a szénerőművek, amelyek a kontinens energiaellátásért felelősek, valamint a vas- és alumíniumgyárak.

Az ausztrál ellenzék kapva kapott az alkalmon, hogy Gillard döntése miatt kérjen bocsánatot híveitől, mivel a választások előtt megígérte, hogy nem veti ki a szénadót. Gillard ezzel szemben úgy véli, hogy ez a döntés a legjobbat hozzá az ausztrálok számára a jövőben, és vállalja érte a felelősséget, miközben megérti, hogy sok embernek csalódást okozott.

A politikusnő tervei szerint a szennyezők minden tonna szénvegyület kieresztése után körülbelül 4300 forint adót fizetnek meg a következő év júliusától és ez az összeg évente 2,5 százalékot emelkedik majd.

Forrás: www.greenfo.hu
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek