Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Menü

Szénadó Ausztrália legnagyobb szennyezőinek

Gyár szennyezésKétezren tüntettek Brisbane utcáin, miután az ausztrál miniszterelnök, Julia Gillard bejelentette, több éves halogatás után nem várnak tovább és a zöldekkel, valamint a függetlenekkel közösen, megadóztatják a súlyosan szennyező vállalatokat.


Az előzetes jelentések szerint csaknem ötszáz olyan gyár van Ausztráliában, amely rengeteg káros gázt bocsát ki működése során, és ez is hozzájárul ahhoz, hogy a fejlett országok közül az ausztrálok számítanak a legnagyobb szennyezőknek. A legnagyobb kibocsátók maguk a szénerőművek, amelyek a kontinens energiaellátásért felelősek, valamint a vas- és alumíniumgyárak.

Az ausztrál ellenzék kapva kapott az alkalmon, hogy Gillard döntése miatt kérjen bocsánatot híveitől, mivel a választások előtt megígérte, hogy nem veti ki a szénadót. Gillard ezzel szemben úgy véli, hogy ez a döntés a legjobbat hozzá az ausztrálok számára a jövőben, és vállalja érte a felelősséget, miközben megérti, hogy sok embernek csalódást okozott.

A politikusnő tervei szerint a szennyezők minden tonna szénvegyület kieresztése után körülbelül 4300 forint adót fizetnek meg a következő év júliusától és ez az összeg évente 2,5 százalékot emelkedik majd.

Forrás: www.greenfo.hu
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek