Leírás és Paraméterek
Szezámmagliszt bemutatása
Hidegen préselt szezámmag őrleménye. A nagyobb szemcseméretének köszönhetően kiválóan alkalmas húsok panírozásához.
A szezámmaglisztnek számos előnyös élettani hatása van. A szezámmag (a magas kalcium tartalmon kívül) számos ásványi anyagot és nyomelemeket nagy mennyiségben tartalmaz: vasat, magnéziumot, káliumot, mangánt, rezet, foszfort, cinket, szelént. Ez alapján a szezámmag koncentrált ásványi anyag forrásnak számít. Könnyen emészthető, csökkenti a koleszterinszintet és gyorsítja a zsírégetést.
A szezámmagliszt továbbá segíti az időskori vagy a változókori csontritkulás megelőzését, ajánlott fizikai munkát végzőknek, sportolóknak vagy várandós anyukáknak a megnövekedett kalciumigény fedezésére.
A cink egy fontos nyomelem, mely számos fehérje alkotórésze, valamint sok enzimreakcióban is vesz részt. A cink elősegíti az immunrendszer működését és a szellemi teljesítőképességet is, valamint a bőr, a haj és a köröm egészségéhez is hozzájárul. Fontos szerepet játszik a sejtosztódásban és a sejtképződésben is. Mivel nagy mennyiségben főként húsokból tud a cink felszívódni, a vegetáriánusoknak és vegánoknak különösen figyelniük kell nagyobb mennyiségű, cinket tartalmazó élelmiszerek bevitelére, erre célra a szezámliszt fogyasztása kiváló. A cinkhiány jellegzetes tünetei az ízlelés és szaglás zavarai, étvágytalanság, illetve a lassú sebgyógyulás.
Ezen felül cukorbetegek, szív- és érrendszeri problémák esetén is ajánlott.
Szezámmagliszt használata
Nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes. Sütés mellett alkalmas az ételek sűrítésére is. Ha sütéshez használjuk, keverjük más, gluténmentes liszttel. Ha teljesen gluténmentesen sütünk, adjunk a receptben szereplőhöz eggyel több tojást, hogy elkerüljük a péksütemény vagy kenyér túlzott morzsálódását! A szezámliszt hozzáadásával megnövelhetjük a pékáru fehérje-, vitamin-, rost és ásványi anyag tartalmát, csökkentjük kalória- és szénhidráttartalmát, valamint finom ízt ad az így elkészített ételnek.
Főleg lepényeket, kenyeret, muffint és süteményt készíthetünk belőle, de alkalmas vajas-gyümölcsös kásák készítésére, valamint zöldségek és húsok panírozására is, de a fantáziánkat szabadjára engedve sok minden másra is használhatjuk.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Kiszerelés
500 g
Hidegen préselt szezámmag őrleménye. A nagyobb szemcseméretének köszönhetően kiválóan alkalmas húsok panírozásához.
A szezámmaglisztnek számos előnyös élettani hatása van. A szezámmag (a magas kalcium tartalmon kívül) számos ásványi anyagot és nyomelemeket nagy mennyiségben tartalmaz: vasat, magnéziumot, káliumot, mangánt, rezet, foszfort, cinket, szelént. Ez alapján a szezámmag koncentrált ásványi anyag forrásnak számít. Könnyen emészthető, csökkenti a koleszterinszintet és gyorsítja a zsírégetést.
A szezámmagliszt továbbá segíti az időskori vagy a változókori csontritkulás megelőzését, ajánlott fizikai munkát végzőknek, sportolóknak vagy várandós anyukáknak a megnövekedett kalciumigény fedezésére.
A cink egy fontos nyomelem, mely számos fehérje alkotórésze, valamint sok enzimreakcióban is vesz részt. A cink elősegíti az immunrendszer működését és a szellemi teljesítőképességet is, valamint a bőr, a haj és a köröm egészségéhez is hozzájárul. Fontos szerepet játszik a sejtosztódásban és a sejtképződésben is. Mivel nagy mennyiségben főként húsokból tud a cink felszívódni, a vegetáriánusoknak és vegánoknak különösen figyelniük kell nagyobb mennyiségű, cinket tartalmazó élelmiszerek bevitelére, erre célra a szezámliszt fogyasztása kiváló. A cinkhiány jellegzetes tünetei az ízlelés és szaglás zavarai, étvágytalanság, illetve a lassú sebgyógyulás.
Ezen felül cukorbetegek, szív- és érrendszeri problémák esetén is ajánlott.
Szezámmagliszt használata
Nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes. Sütés mellett alkalmas az ételek sűrítésére is. Ha sütéshez használjuk, keverjük más, gluténmentes liszttel. Ha teljesen gluténmentesen sütünk, adjunk a receptben szereplőhöz eggyel több tojást, hogy elkerüljük a péksütemény vagy kenyér túlzott morzsálódását! A szezámliszt hozzáadásával megnövelhetjük a pékáru fehérje-, vitamin-, rost és ásványi anyag tartalmát, csökkentjük kalória- és szénhidráttartalmát, valamint finom ízt ad az így elkészített ételnek.
Főleg lepényeket, kenyeret, muffint és süteményt készíthetünk belőle, de alkalmas vajas-gyümölcsös kásák készítésére, valamint zöldségek és húsok panírozására is, de a fantáziánkat szabadjára engedve sok minden másra is használhatjuk.
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Kiszerelés
500 g
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.