Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Termékek Menü

TERMÉSZETESen jobb! blog

2018. 12. 06. 10:00:00
furoshiki
A furoshiki négyzetalakú kendő, amibe a japánok az égvilágon mindenfélét be tudnak csomagolni, hogy elrakják, vagy szatyorként, hátizsákként cipeljék magukkal a kendő ügyesen összecsomózott sarkainál fogva. A hulladékmentes csomagolás nagyszerű alternatívája lehet, nem mellesleg szép is. <
 
2018. 11. 15. 10:36:19
nulla hulladék
Valóban lehetséges volna szemét nélkül működtetni a háztartást?  A válasz határozottan igen! A legnagyobb bizonyíték, hogy van több zero waste-guru is, akiknek az éves szemétmennyisége elfér egyetlen befőttesüvegben. A nulla hulladék nem csupán szemlélet, hanem életmód is egyben. Ismerkedj meg  Bea Johnsonnal, a hulladékmentes életmód koronázatlan királynőjével és választ kaphatsz arra is, hogyan lehet a te háztartásodban is hulladékmentes!
1970. 01. 01. 00:00:00

méhviasz csomagoló házilag

Érdekel, hogy miként csökkentheted a konyhai hulladékot? Ha eddig alufóliába vagy műanyag frissen tartó fóliába (folpackba) csomagoltál, akkor jelentősen csökkenthető a termelt háztartási hulladék mennyisége méhviaszos kendő használatával.  Nagy előnye, hogy  tartós, nem termel hulladékot, tökéletesen helyettesíti a műanyag fóliát vagy az alufóliát és természetes anyag. Ami a legjobb, hogy akár magunk is elkészíthetjük! Lássuk is a részleteket!
 
2018. 09. 20. 11:59:00
A hagyományos szappanokban számos olyan anyag található, ami szárítja, irritálhatja a bőrt. A tisztán növényi olajokból (esetleg illóolajjal megbolondított) szappanok ezzel szemben olyan PH-értékkel rendelkeznek, ami egyáltalán nem szárítja a bőrt. Nincs is szükség feltétlenül testápolóra, ha mindig ezeket használjunk. Hogyan készíthetünk házi szappan?  Pontosan milyen milyen hozzávalókat használjunk?
 
2018. 07. 23. 12:20:00
moogatás
A különböző zöld csoportokban sokszor felmerül a kérdés, melyik mosogatási módszer környezettudatosabb, a kézi vagy a gépi mosás. Milyen szempontokat vegyünk figyelembe? Miért nem jó a hagyományos mosogatószer és miért jobb az öko? A mai bejegyzésünkben ennek a témának járunk utána részletesebben.