Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Menü

Föld napja 2021 - Ajándék letölthető játékkal!

     Föld napja 2021
Világszerte április 22-én ünnepeljük a Föld Napját, amellyel felhívhatjuk a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.  Az idén mi a Zöldpolcnál a legkisebbek felé szeretnénk fordulni! Hiszen legkisebbeket minél előbb el kell és lehet kezdeni ránevelni a környezet védelmére és szeretetére! Érdemes lesz tovább olvasni, ugyanis egy letölthető ajándékkal is készültünk! 
 

1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató mozgalmat indított el a Föld védelmében. Azóta a diákból az alternatív energiaforrások világhírű szakértője lett. Már mozgalmának megindításakor több mint 25 millió amerikai állt mögé, ma pedig szinte az egész Földre kiterjed az általa kezdeményezett mozgalom. Ezernél több szervezet vesz részt benne. A FÖLD NAPJA célja, hogy tiltakozó akciókkal hívják fel a figyelmet a környezetvédelem fontosságára. Magyarországon 1990 óta rendezik meg.

Mi a Zöldpolcnál úgy gondoljuk, hogy az idei Föld napján a legkisebbek felé szeretnénk fordulni!  Szakértők egybehangzóan állítják, amit sok szülő akár ösztönösen is érez, hogy a legkisebbeket minél előbb el kell és lehet kezdeni ránevelni a környezet védelmére és szeretetére. Persze ezt a legjobb játékosan és példamutató módon közel vinni a kicsikhez. A gyermekek azt fogják csinálni, ami az otthoni minta, amit a szüleiktől, a családtól is látnak otthon. Ha azt tapasztalják, hogy a család apró lépésekkel már tesz a környezetért, ezt fogják ők is másolni. Nincs olyan, hogy valami túl korai lenne! Természetesen a csecsemők ebből még szinte semmit sem tudatosítanak. Nem érzik azt, ha újrahasznosítható, mosható pelust kapnak, ahogy a kedvenc játékaikat sem az alapján választják, hogy melyik festékanyaga tartalmaz kemikáliát és melyik nem, vagy csak minimálisat. Az ovis korú gyerekek azonban már rendelkeznek önálló tudattal, szivacsként szívnak magukba szinte mindent, rengeteg dolgot jegyeznek meg abból, amit maguk körül tapasztalnak, és már játékosan rengeteg dologba be tudják vonni őket  a szülők. Tapasztalataink szerint  például a szelektív hulladékgyűjtésre, kupakgyűjtésre az ovisok nagyon fogékonyak!

A gyermekeink életében rendkívül fontosak a mesék! A jó hír, hogy egyre több gyerek és kamasz érdeklődik a környezetvédelem iránt, és akar is  aktívan tenni a Föld megóvásáért. Használjuk ki a lelkesedésüket, beszélgessünk velük ezekről a témákról is és segítsük őket a tájékozódásban. Szerencsére már sok olyan könyv érhető el, amelyben a legfiatalabb korosztály számára is közérthetően magyarázzák el az ökológiai problémákat vagy a klímaváltozás kérdését. Összegyűjtöttük azokat a könyveket, amelyeket mi is jó szívvel ajánlunk:

Az olvasás és mesélés mellett fontos a természetben, a szabadban eltöltött idő! Ha a szülő elviszi a gyermeket kirándulni erdőbe, vízpartra, az egy remek alkalom, ahol átadhatja a környezeti, természeti értékek szeretetét.  Minden életkorban hasznos, hiszen a szabadban töltött idő sokat tesz a gyerekek fejlődéséért, és hasznos lehet a jövőre nézve is, hiszen amikor már tudatosan beszélgetnek a természetvédelemről, a környezet megóvásáról, akkor tudja majd mihez kötni az információkat. 

A Föld napja alkalmából mi egy letölthető ajándékkal szeretnénk kedveskedni! Szerintünk jó ötlet a játékok tematikájába beilleszteni ezt a témát!

Jó szórakozást kívánunk a Föld napi kereső és színezőhöz!

Föld napi játék

Pár játék ötlet:

  • Ez a szuper kis színező, de egyben kereső játék is! Gyakorolható vele a forma felismerés és a számolás is.
  • Vonalhúzó játék:  Az azonos rajzokat kösd össze egy folyamatos vonallal. Vigyázz, hogy elkerüld a többit!
  • Csoportosítás: a már színes képekete vágd ki és csoportosítsd őket. Akár készíthetsz belőle egy új képet vagy mozaikot is, ha egy másik lapra felragosztod őket.
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Miért érdemes tőlünk... kicsi
Top termékek