Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. Rendben
Termékek Menü
0
Kategóriák

Túl sokba kerül az energiatakarékosság?

eu_energy.gifA lakosság számára az energiatakarékosság anyagi kérdés, de sokan nem rendelkeznek megfelelő információval a lehetőségekről - állapítja meg a Prímagáz személyes megkérdezéssel reprezentatív mintán végzett felmérése.


A Primagáz kutatásában megkérdezettek 30 százaléka nem is foglalkozott az energiatakarékosság gondolatával - közölte a társaság. Akik igen, azok közül 41,8 százalék nem tett érte semmit és csak 28,7 százaléka végzett már valamilyen energiatakarékossági korszerűsítést. A kutatás ezerkétszáz fős reprezentatív mintán végezték a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) irányadó kvótái alapján. Az energetikai korszerűsítés formái közül a nyílászárók cseréje szerepel az élen, pedig - a Prímagáz megállapítása szerint - ez önmagában gyakran kevesebb energia-megtakarítást jelent, mint azt az emberek gondolnák.

A külső falak szigetelése 42,7 százalékkal szerepel, a fűtési rendszer korszerűsítése 25,9 százalékkal a harmadik. Az alternatív energiahordozókat pedig a megkérdezettek mindössze 1,7 százaléka használta fel. Túl sokba kerülne bármilyen átalakítás a megkérdezettek 70 százaléka szerint, s - hívja fel a figyelmet az ellentmondásra a kutatás - pont azok nem áldoznak az energiatakarékosságra, akiknek leginkább szükségük lenne a spórolásra.

A kutatás másik tanulsága, hogy energiatakarékosság esetében mindenki nagy átalakításra gondol. Pedig az otthoni szokások megváltoztatásával, pár kisebb értékű energia megtakarítást eredményező termékkel sokat spórolhatunk.

Energiatakarékos termékeink között jó pár hasznos ötletet találhat!

Forrás: greenfo/mti
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek