Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Termékek Menü

#műanyagmentesjúlius - Használjunk vízszűrő kancsót a nyári melegben a PET-palackok helyett

vízszűrő kancsó, vízszűrő kancsó betét
Magyarországon a víz minőségére szigorú szabályozások vannak, és a határértékrendszer betartásával egészséges csapvízhez jutunk. Kivéve amikor nem, vagy csak az íze nem tetszik. Ha nem szeretnénk meginni a benne lévő klórt, a határérték alatti szerves szennyeződéseket és nehézfémeket, és egy zamatosabb, lágyabb vízre vágysz, akkor a vízszűrő kancsók jó megoldást jelenthetnek, nem kell palackos ásványvizet venni és csökkenthető a műanyagszennyezés is!
 

Egy 2015-ben készült nemzetközi jelentés szerint a tengerekben és óceánokban 269 ezer tonna PET-palack és műanyag hulladékdarab úszkál, és ez a mennyiség az elmúlt két évben vélhetően tovább nőtt. A probléma már bőven egy ökológiai katasztrófa előszobája, erről beszél egy másik nemzetközi a tanulmány, amely egy sor adattal támasztja alá, hogy ebben az ütemben, 2050-re több szemét lesz az óceánokban, mint hal. Azt hiszem, nem is kell tovább magyarázni, miért kerüljük a PET-palackok használatát.

vízszűrő kancsó, vízszűrő kancsó betét

Magyarországon a víz minőségére szigorú szabályozások vannak, és a határértékrendszer betartásával egészséges csapvízhez jutunk. Kivéve amikor nem, vagy csak az íze nem tetszik. Ha nem szeretnéd meginni a benne lévő klórt, a határérték alatti szerves szennyeződéseket és nehézfémeket, és egy zamatosabb, lágyabb vízre vágysz, akkor a vízszűrő kancsók jó megoldást jelenthetnek, nem kell palackos ásványvizet venni. Használatuk nem igényel nagyobb beavatkozást a vízhálózatban, és működésük is egyszerű: a szűrőbetét aktivizálását követően a kancsó felső tartályát megtöltjük csapvízzel, ami átfolyik a szűrőbetéten, és az alsó tartályból kiöntve a frissen tisztított víz már fogyasztható is. Átlagosan 6-7 ezer forintért juthatunk egy jobb vízszűrő kancsóhoz, a vízszűrő kancsó szűrőbetétet átlag 1200-4000 forintért lehet beszerezni, melyek többféle kancsóval is kompatibilisek és egy hónapig használhatóak. Vannak olyan szűrők is, amelyek baktériumok kiszűrésére is alkalmasak.


Mivel a szűrt víz lágyabb, meghosszabbítja a háztartási gépek élettartamát, így érdemes a tea- és kávéfőzőbe is ilyet tölteni. A kancsók több lépcsőben tisztítják a hálózatból érkező vizet, hiszen szűrőjükben szén, egy ioncserélő gyanta és a legfinomabb szűrők segítségével fennakadnak a nemkívánatos alkotórészek (klór, nehézfémek, egyéb szennyeződések), miközben a folyamat végére akár 80 százalékkal lesz lágyabb a víz. Az így kapott víz alkalmasabb főzéshez, jobban kihozza a tea és a kávé aromáját is, sőt még a belőle készült jégkocka sem lesz olyan zavaros. És ami a legjobb: bárhová magunkkal vihetjük. De ha csak egy kirándulásra vinnénk szűrt vizet, használhatunk vízszűrő kulacsot. Már 3 ezer forintért hozzá lehet jutni, kiszűri a klórt és a szerves szennyeződéseket is a vízből.

vízszűrő kancsó, vízszűrő kancsó betétTudtad, hogy a használt szűrőbetéteid pénzt érnek?
Ne a kukába dobd őket.Inkább hozd el őket boltunkba újrahasznosítás céljából. A csereprogram részleteit itt elolvashatod!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
blog comments powered by Disqus