Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. Rendben
Termékek Menü
0
Kategóriák

WC újragondolva - víztakarékosság a király

kezmoso_wc_tartaly_02_1_kicsi.jpgVannak olyan Magyarországon még kevésbé ismert gyártók, akik felismerték, hogy a víz érték. Olyan innovatív WC tartályokat fejlesztettek ki, melyekkel drasztikusan csökkenthető az öblítésre használt vízmennyiség. Egyedülálló körkép a víztakarékos WC-kről.


Amerikai felmérések szerint a lakossági vízfogyasztás 74%-át a fürdőszobában használjuk el. A teljes vízfogyasztásunk 40%-át a WC öblítésére használt víz teszi ki. Bármennyire is követendő példa a szürke víz hasznosítása, a megvalósítása extra kiadás, és jellemzően csak új épületeknél kivitelezhetőek. Ökoáruházként olyan WC tartályokat mutatunk be, melyek újrahasznosítják a fürdőszoba mosdójának vizét, és kisebb átalakítással beszerelhetőek.

Tárolóhely fejében víztakarékosság

A legkisebb átalakítással járó víztakarékos rendszer, mely egy kis tárolóhely és némi átalakítás fejében a WC öblítésére használja a mosdó vizét. A rendszer működési elve röviden a következő. A mosdó aljára szerelhető fel a rendszer lelke: egy pumpával felszerelt víztisztító tartály. A tartályt egy cső (ami természetesen könnyen elrejthető a falba is) köti össze a WC-vel. Amikor lehúzzuk a WC-t, akkor a rendszer a víztisztító tartály által megszűrt vizet a WC tartályba pumpálja. Vagyis némi barkács és vízszerelői munka fejében teljes egészében újrahasznosítja a mosdónál elhasznált értékes vizet.

viztakarekos_viztisztito_tartaly.jpg

Kézmosó WC tartály

Ennél az egyedi WC tartálynál a kézmosó a WC tartály tetején helyezkedik el. A gyártó adatai szerint ez a dizájn akár 70%-kal is csökkentheti a mosdónál és a WC öblítésnél használt vizet. Működési elve a következő. A WC tartály öblítését követően a víz átfolyik a tartály tetején található csapon. A kézmosásra bőven van idő, mivel a tartály feltöltési idejét a csap csökkentett átfolyásához igazították. Az egyik hátránya, hogy a kézmosás picit nehézkesebb a csap elhelyezkedése miatt. A következő terméknél viszont már ezt is megoldották.

kezmoso_wc_tartaly_01_1.jpgkezmoso_wc_tartaly_01_2.jpg

WC tartály kézmosóval - Itt megvásárolható!

Kézmosó WC tartály luxus kivitelben

A víztakarékos WC tartályok koronázatlan királya ez a kézmosós WC tartály. A letisztult dizájnjával, a csap pozicionálásával, és a rendszer kialakításával abszolút győztes. Nem kell oldalazva kezet mosni, mivel a csap könnyen hozzáférhető. A csap használata pedig nincs az öblítés utáni időszakra korlátozva, mint az előző terméknél.

kezmoso_wc_tartaly_02_1.jpgkezmoso_wc_tartaly_02_2.jpg
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek