Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

WeWood fa karóra kisokos

wewood_fa_karora_kicsi.jpgLegyél trendi és környezettudatos egyszerre a WeWood fa karórák viseletével! Tudj meg mindent erről az új és stílusos óra márkáról: Hogyan és milyen fából készül, az óra mögötti koncepció, óra karbantartása, GYIK.WeWood filozófia

A WeWood sikertörténete Olaszországból indult, és pillanatok alatt az ökodesign jelképévé vált. A márka az avantgárd válasza a fenntartható fejlődésre. A fa óra magában hordozza a fa éltető erejét, amelynek gyökerei mélyen a földbe kapaszkodnak, miközben ágai folyamatosan magasabbra és magasabbra törnek. A mesterséges és mérgező anyagoktól mentes WeWood karórák olyan érzést nyújtanak, mintha a természet egy darabkáját viselnéd a csuklódon. Rendkívül könnyű, így alig fogod érezni a csuklódon.

A filozófia, amihez nem társul cselekedet, csupán elmélet. Ha a WeWood mellett döntesz, biztos lehetsz benne, hogy máris tettél valamit. A WeWood az árbevételének egy jelentősebb részét fa ültetésre fordítja. “A megfelelő időpont egy fa elültetésére a húsz évvel ezelőtt. A második legjobb a most.”

Amerikában minden eladott óra után az American Forest ültet egy fát. Egyéb országokban értékesített WeWood órák esetében a cégközpont szervez a világ számos pontján faültetéseket. A WeWood Magyarország, önkormányzati és civil szervezetek együttműködésével hazánkban is ültet facsemetéket az eladott órák után.


Hogyan és miből készülnek a WeWood fa karórák?

Kizárólag a WeWood órák elkészítése miatt egyetlen fát sem vágnak ki. Minden óra az ipari felhasználásból visszamaradt, kidobásra szánt fából készül! A fa karórák az alábbi fa típusokból készül:

  1. Red Wing Celtis (BARNA) - Ezt a fát gyakran alkalmazzák padlókhoz és a WeWood az egyébként megsemmisítésre kerülő hulladék darabokat hasznosítja.
  2. Ébenfa (FEKETE)  - Az ébenfa a tasmán erdőkben honos keményfa és tökéletes anyag a kézművesek számára. Könnyen megmunkálható, nagyon stabil és időtálló. Az ébenfa magja évtizedekig csíraképes marad, így e pompás fa könnyen termeszthető, biztosítva a fenntarthatóságot.
  3. Juharfa (BÉZS) - E fa anyagát gyakran hasznosítják húsfüstölsénél és a szakácsművészetben. Sok hangszer-, például a hegedű- és a gitárkészítésnél is ezt használják.
  4. Guajakfa (TEREP ZÖLD) - A guajakfa Dél-Amerikában honos fafajta, amelyet gyógyteák készítéséhez használnak fel. A fa erőteljes gyógyító tulajdonságáról híres, fájdalomcsillapító hatású, például artritiszben szenvedők számára.
  5. INDIÁN RÓZSAFA (CSOKOLÁDÉ) - Az indián rózsafa nagyon erős és nehéz, kiválóan polírozható, és a sakk készletek fekete elemeihez illetve fekete billiárdgolyókhoz ezt a fát használják. Sokszor bíbor és vörös erezettel rendelkezik, amely minden darabnak egyedi színezetet ad.
  6. Mahagónifa (KARAMEL) - A fa kiválóan munkálható meg és nagyon tartós. Gyakran használják hangszerek készítéséhez, mivel a többi szokásosan használt fa anyagokhoz képest nagyon mély, meleg tónusú hangja van.
  7. Kávéfa (SZŐKE) - Ez a fa nagyon gyorsan nő és általában megtalálható parkokban és a városi utcákon a környezet szépítésére. Az ágakat levágáskor általában elégetik, hogy ne szennyezzék az erdőket, de a WEWOOD inkább órákat készít ezekből.
  8. Tikfa (TEAK) - Ez a kemény, karamell színű fa több mint tíz éves, 100%-ig újrahsznosított, így egyetlen élő fa sem kerül kivágásra.

Gyakran ismételt kérdések

ROZSDAMENTES ACÉLBÓL KÉSZÜL-E A CSAT?
Igen. Közismert, hogy a rozsdamentes acél felülete tiszta, ellenáll a korróziónak és a rozsdának. Szennyeződés, por és piszok esetén azonban fennáll a rozsdamentes acél rozsdásodásának veszélye. Szerencsére a rozsdamentes acél jól tisztítható bizonyos szabályok betartásával.

HOGYAN KELL A CSATOT TISZTÍTANI?
A csat meleg víz és törlőrongy segítségével tisztítható. Ez a legkevésbé kockázatos módja a rozsdamentes acél tisztításának. Törlőkendővel vagy törlőronggyal töröld szárazra a vízcsepp foltok elkerülése érdekében. Töröld a polírozás irányába. A mikró szálas törlőkendők kiválóan használhatók a rozsdamentes acél tisztításához.

HOGYAN NYITHATÓ A WEWOOD ÓRA CSATJA?
Nézd meg a karbantartás fejezet alatti videót.

HOGYAN ÁLLÍTHATÓ BE A JUPITER ÓRASZÍJ A CSUKLÓMHOZ?
JUPITER: először nézd meg a stift mindkét végét, hogy megállapítsd, melyik furat a kisebb. Nyomd keresztül a stiftet a fém szerszámmal a kicsivégen át a láncszem eltávolításához. ŐRIZD MEG a stiftet a csat szíjra való visszaszereléséhez.
DATE: Csavarozd ki a csavart, és csipesszel vagy ujjal húzd ki a szem leszereléséhez. Ha szükséges, egy iratkapocs végével nyomd ki a csavart a szemből. Tartsd meg a csavarokat a csat óraszíjra való visszaszereléséhez.

A WEWOOD VÍZÁLLÓ-E?
Nem, de fröccsenő víz ellen védett :) Esőben vagy a konyhában hordható, még akár a tengerparton is, de úszáshoz ne vidd magaddal a WeWood órádat! A természetes fa ugyanis a nedvesség hatására kissé megdagadnak, és ekkor az óraszíj szemek már nem mozognak olyan rugalmasan. Száradás után a fa rendszerint teljesen visszanyeri eredeti alakját.

AZ ELEM CSERÉLHETŐ-E?
Igen, az elem cserélhető. Ékszerész boltban vagy órásnál kicserélik neked. Az ehhez kapcsolódó videót a karbantartás fejezet alatti találod.

MILYEN NEHEZEK A WEWOOD FAÓRÁK?
A pihekönnyű WeWood súlya alig 42 gramm – csaknem észrevehetetlen, hogy a kezén van.

MI A WEWOOD GARANCIA?
A WeWOOD 24 hónapos korlátozott garanciát ad a gyári hibákra.

MI A WEWOOD SPECIÁLIS GARANCIA?
A speciális garancia a vásárlástól számított első 15 napra érvényes. Ez kiterjed a rendeltetésszerű használat által okozott BÁRMELY hibára vagy sérülésre. Kérjük, olvasd el az eredeti csomagolásban található garancialevelet.

MITŐL HIPOALLERGÉN A WEWOOD ÓRA?
A hipoallergén termék olyan árucikk, amely a minimálisra csökkenti az allergiás reakciók kockázatát. Nem tartalmaz tartósítószert, festékanyagot, alkoholt vagy nikkel származékot. A hipoallergén kifejezés nem egyenlő az antiallergénnel, hiszen allergiás reakciók alapvetően bárkinél jelentkezhetnek és bármilyen terméktípus esetén felléphetnek.

MI VAN AKKOR, HA FÉMALLERGIÁS VAGYOK?
Bár a WeWood órák alapvetően fából készülnek, azok csatjának összekötő elemei fémből vannak, melyek érintkezhetnek a bőrrel. Ha allergiás vagy a fémre, akkor nem garantálható, hogy a csat nem fogja irritálni a bőröd.

MIT KELL TUDNI A FA ALLERGIÁRÓL?
Azt mondják, a népesség megközelítőleg 2%-a allergiás a faporra és a fában található összetevőkre. A cég tapasztalatai szerint az emberek elhanyagolható hányada (0,03%) mutat allergiás reakciót, és  leggyakrabban a WeWood Brown típusú (red wing celtis) óráira. Ennek ellenére javasoljuk, hogy a fára érzékenyek fokozott óvatossággal járjanak el ennek a típusnak a megvásárlásakor.

Óra karbantartása

Szíj ápolása


Szíj állítása

Date óra esetén


Jupiter óra esetén


Odyssey óra eseténCsat nyitása-zárásaElem cseréje

Date óra esetén


Jupiter óra esetén


A WeWood karórák az alábbi oldalon rendelhetők meg: WeWood fa karórák
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek