Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Zöld könyvajánló - öko könyvek, amiket ne hagyj ki

Zöld könyv
Érdekel a környezetvédelem, és szívesen olvasnál olyan könyveket, mellyel tágíthatod a témakörben a tudásodat? Akkor a speciális zöld könyvajánlónk neked szól! Röviden bemutatunk 5 +1 öko könyvet, amikben nem fogsz csalódni.
 

1. Dombóvári Adrienn: Környezetbarát háztartási praktikák

A könyv szerzője olyan háztartási praktikákat mutat be, amelyeket a „vegyszerkorszak” előtt sikeresen és biztonsággal alkalmaztak elődeink. Konkrét példákon keresztül szemlélteti, hogy a környezetbarát tisztítószerek használatával élvezetesebbé, biztonságosabbá, könnyebbé és gazdaságosabbá is válik a házimunka. Bemutatja, hogyan alkalmazzuk az ecetet, mosószódát, citromsavat, fehérítő sót, szódabikarbónát stb. Mosásra, takarításra és folttisztításra is bevált módszereket ajánl, és segítségével az első szappanunkat is elkészíthetjük, ami az első lépés lehet az önellátó háztartás felé. Kisgyerekes ökoanyáknak kötelező olvasmány.

Dombóvári Adrienn Környezetbarát háztartás praktikák

2. Gévai Csilla: Nagyon zöld könyv

Ökológiai lábnyom, túlnépesedés, klímaváltozás – ilyen és ezekhez hasonló fogalmakkal rendszeresen találkozunk, mi felnőttek.  A Nagyon Zöld Könyben az a jó, hogy a gyerekek számára is érthetővé, kézzelfoghatóvá teszi ezeket a kérdéseket. Okosan, érthetően és könnyedén, olyan képi, nyelvi leleménnyel és humorral, hogy a legbonyolultabb kérdések is átláthatóvá, kezelhetővé válnak. Ez a könyv igazi hiánypótló olvasmány: tanítva mesél a Földön működő kölcsönhatásokról, a világ működéséről, és mesélve tanítja meg mindazt, ami a gyerekek számára személyes üggyé teszi a környezetvédelmet.

Gévai Csilla Nagyon zöld könyv

3. Nagy Réka: Ökoanyu

Nincs könnyű feladata annak, aki környezettudatosan szeretne élni. Sokszor nem is sejtjük, mennyi káros anyaggal vagyunk körülvéve. Ártalmatlannak hitt kozmetikumaink teli vannak szintetikus anyagokkal, élelmiszereink adalékanyagokkal. Az Ökoanyu egyszerű, közérthető stílusban próbálja meg kivezetni az olvasót a káoszból, miközben végig érezhető, hogy hosszú kísérletezés és kutatás áll a könyv megszületése mögött. Felhívja a figyelmet a vegyszermentes élelmiszerek fontosságára, ötleteket ad a tudatos vásárláshoz, környezetbarát megoldásokat ajánl a házimunkákra és tippeket a házi készítésű kozmetikumokra. Kezdő zöldülőknek ajánljuk.

Nagy Réka Ökoanyu

4. Rosta Gábor: A városi tanya

Egyes vélekedések szerint ez az évszázad a komplex válsághelyzetekről fog szólni a bolygó lakossága számára: a hitelválságból kinövő gazdasági válságról, amelyet gyorsan fog követni az energiaválság, és hosszú távon az ökológiai rendszer válsága tetézi be a folyamatot. A könyv az egyén lehetséges válasza a kihívásokra, arról a szemléletváltásról szól, amely előtérbe helyezi az önellátást, a takarékosságot és a környezetszemléletet. Tematikus blokkokban tárgyalja az önellátó, takarékos és környezettudatos életszemlélet városi környezetben való kialakításának lehetőségét. Haladó zöldülőknek kötelező olvasmány lehet.

Rosta Gábor A városi tanya

5. Daniel Goleman: Zöld út a jövőbe

A szerző a környezettudatos gondolkodás pszichológiai és társadalmi rétegeit fejti fel előttünk a tőle megszokott humorral és éleslátással. Rávilágít, hogy közvetett módon miként hatunk a környezetre mindazzal, amit előállítunk vagy vásárolunk. Vajon miért vagyunk mi, vásárlók, a teljes tudatlanság állapotában azon dolgok hatásaival kapcsolatban, amelyeket használunk vagy fogyasztunk? Goleman új gazdasági világrendet jövendöl, amelyben a vásárlók képesek együttesen nyomást gyakorolni az őket megtévesztő gyártókra és forgalmazókra. Annak ajánljuk, aki szeretne többet tudni a mindennapi életünket befolyásoló veszélyekről, vagy szeretne jobb döntéseket hozni vásárlás közben.

Daniel Goleman Zöld út a jövőbe

+1 Tom Szaky: Hulladék tudatosan

Végtelen nagyságú szemétlerakók, óceáni áramlatok tetején lebegő műanyag massza, veszélyben lévő vadvilág. Szemetünk a modern társadalom legkomolyabb, exponenciálisan növekvő problémájává vált. Az ökokapitalista Terracycle alapító Tom Szaky rájött mi okozza ezt a válságot, és elmagyarázza miként tudjuk megoldani azáltal, hogy megszüntetjük a szemét fogalmát. Ahhoz, hogy hulladéktudatosak legyünk – mondja – először meg kell értenünk a hulladék „létét”, majd változtatnunk kell azon, ahogyan létrehozzuk? Végül pedig újra kell gondolnunk, mihez kezdjünk vele. Érthető, hihető, lelkesítő.

Tom Szaky Hulladék tudatosan


Környezetvédelemmel kapcsolatos könyv kínálatunkat itt találod.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog