Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Menü

Zöld munkakörnyezet

zöld munkakörnyezet
Avagy a természet ölelésében jobban megy még a munka is!  Most bemutatunk néhány példát arra, hogyan segíthet a természet szeretete és a természetközeli design és a zöld munkakörnyezet abban, hogy jobban érezzük magunkat a munkában is!
 

A megnövekedett stresszt, a mentális betegségek szaporodását többféle okkal magyarázzák. Az ökopszichológia szerint az egyensúlyvesztést a természettel megbomlott emberi kapcsolat okozza. Ennek az egyensúlynak visszaállításával és a kapcsolatok ápolásával lehet megoldani ezeket a problémákat. Teljesen jogos, hogy ennek az igénynek a kielégítése az építészetben is megjelent, úgy hívják: biophilic design. A biofília az élet, az élő rendszerek tiszteletét jelenti, feltételezi, hogy az emberben genetikailag kódolt a természethez való vonzódás.

A biophilic design neurológiai, környezetpszichológiai, endokrinológiai alapokon nyugszik, az építészetbe integrálja a természet elemeit. Elemeit (élőfalak, természetes anyagok, természetes fény a lámpa helyett) egyre gyakrabban a munkakörnyezet, vagyis az irodák kialakításában is alkalmazzák, mert bizonyítottabban jó hatással vannak a teljesítményre, tanulásra és a gyógyulásra is.

Néhány példa a zöld munkakörnyezetre a nagyvilágból:

zöld munkakörnyezet

zöld munkakörnyezet

zöld munkakörnyezet

zöld munkakörnyezet

zöld munkakörnyezet

zöld munkakörnyezet

zöld munkakörnyezet

zöld munkakörnyezet

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog