Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink részére. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz. Rendben
Termékek Menü
0
Kategóriák

Zöld Tarifa az ELMÜ-től

Zöld tarifa ELMÜAz ELMŰ-ÉMÁSZ csoport bevezetett egy új Zöld Tarifa csomagot, ahol a vételezhető villamosenergiát tisztán megújuló forrásból termelik meg. A piaci árhoz képest 10%-kal drágábban, és egyelőre a társaság szolgáltatási területén található lakossági fogyasztók számára érhető el.


A rendszer számos nyugat-európai országban működik, a cég pedig úgy ítélte meg, hogy erre hazánkban is mérhető igény mutatkozik, egy fogyasztót máris találtak, Ulmann Mónika színésznő – akit a sajtómeghívó csak a Zöld Tarifa nagyköveteként emlegetett – az újságírók szeme láttára írta alá az első szerződést.

A zöld energiát a cég tulajdonában lévő és a Sinergy által üzemeltetett a Hernádon lévő kétszer 250 kilowatt teljesítményű vízi erőmű adja. Az Elmű-ÉMÁSZ munkatársainak reményei szerint a jövőben nem csupán ez a mini vízerőmű kap ilyen szerepet, de további víz- és szélerőművek is bekapcsolhatók lesznek az ország első tiszta áramot használó fogyasztói közössége energiaigényeinek kielégítésébe. Ennek köszönhetően az áramszolgáltató készül társadalmilag elkötelezett, környezettudatos nagyvállalati ügyfelei zöld energiával történő ellátására is.

Magyarország jelentős lemaradásban van a megújuló energia részarányának növelésében, jelenleg a teljes energiatermelésnek alig hat százalékát adják a megújulók, a kormány tervei szerint 2020-ra ezt 14,6 százalékra tornáznánk fel. A zöldáram részaránya jelenleg mindössze néhány százalék, tíz év múlva a legmerészebb álmok szerint sem lesz több 11 százaléknál.

Forrás: www.index.hu, www.elmu.hu
Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek