Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Shea vaj

shea_vaj_kicsi.jpgSok vásárlónk kedveli a shea vajat nem csak azért, mert hatékony és természetes bőrápoló, hanem mert számos bőrprobléma esetében látványosan csökkenti a tüneteket. A hitelesség jegyében most vásárlóink körében hirdettük meg a shea vaj öko tesztet. Összesen 4 beszámoló érkezett be hozzánk. Érdemes elolvasni őket!
oko_teszt_zoldpolc_logo.jpg

Shea vaj öko teszt 1.

Rövid bemutatkozás

Nő, 28 éves, kisbabával= alig marad idő magamra...


Használat előtti állapot összefoglalása

Térden piros, viszkető, száraz foltok jelentek meg, pikkelysömör gyanú. Meg akartam úszni bőrgyógyász által felírt szteroidos krém nélkül...

shea_vaj_1teszt_hasznalat_elott.jpg


Tapasztalatok heti bontásban

1. hét

Naponta 2-3x vékonyan bekentem (a 100 ml-s shea, ami arckrémként és szőrtelenítés utáni testápolóként is funkcionál, így is 4 hetet kibírt), már 1 nap után enyhült a viszketés, 2 nap után elkezdett visszahúzódni a folt, 4 nap után elkezdett leszáradni a kiütés. Az új bőr képződése több nap/hét, de a naponkénti 1-2x-i kenegetés gyorsítja.

2. hét

Száraz „varr” szerű térd, egyértelműen szárad le a korábbi beteg bőr, nem piszkálom, kenem és várok.

3. hét

Eltűntek a száraz foltok, képződött új bőr! Semmi kiütés. Hab a tortán, hogy a gyerekjátékokban és házimunkában megfáradt térdem selymes és puha, rugalmasabb, és ez így van a könyökömmel is. Most már csak naponta vagy 2 naponta 1x kenem a térdem, ebben kisfiam is segít, ő a pocakjára keni, az van legközelebb :)

Használat utáni állapot összefoglalása

A kiütés, és minden ezzel járó tünet elmúlt; amikor először múlt el, ahhoz képest most már gyorsabban hozta rendbe a shea vaj a bőrfelületet.

A bőr rugalmasabb, szebb felületű lett érezhetően. A térd a legutolsó testrész szerintem, ami egy nőt érdekel (tél közepén?), de jó érzés, hogy nem tűnik ápolatlannak, ráncosnak, érdesnek.

shea_vaj_1teszt_hasznalat_utan.jpg

Konklúzió

A shea vaj gyógyszeres készítmény nélkül, pár hét alatt, rendbe hozta a problémás bőr területet. Úgy voltam vele, hogy egy próbát mindenképpen megér, és nagyon elégedett vagyok az eredménnyel. Szteroidos krémmel valószínűleg 3-4 nap lett volna a teljes gyógyulás, de inkább kihagytam. Apósom ilyen szteroidos krémet kapott az orvostól, de mindig gyorsan visszaújul a kezén a bőrbetegség...Shea vaj öko teszt 2.

Rövid bemutatkozás

 

33 éves pedagógus vagyok. Jelenleg pici gyermekemmel vagyok otthon. Kevesebb időm van mostanában arra, hogy magammal foglalkozzam, utána járjak dolgoknak.

 

Használat előtti állapot összefoglalása

Általános iskolás korom óta az orrom és a szám körül rendszeresen bőrgyulladás jön elő. Már több bőrgyógyásznál is jártam. Az általuk felírt szerek szinte soha sem javítottak, hanem csak rontottak a helyzeten. A kenőcsöktől az arcom erősen viszketett, égett, a pirosodás felerősödött, míg végül kirepedezett, vérzett.  Így felhagytam az orvosokhoz való járkálással.

Tudatlanul a sokat reklámozott arckrémeket használtam, egészen addig, amíg nem olvastam bővebben róluk.  2010. őszén elfogytak a krémjeim. Azt tudtam, hogy mit nem szeretnék többé használni, de azt nem, hogy helyettük mit kenhetnék magamra. Az arcom az évekig tartó helytelen bánásmód után végre fellélegzett ugyan, de nagyon rossz időszak következett. Krémezés nélkül száraz, érdes tapintású lett, húzódott, hámlott, kipirosodott.

Hallottam már a shea vajról, de különösebben nem foglalkoztam vele. Megörültem, mikor olvastam a lehetőségről, hogy kipróbálhatom.

A bőröm állapotának változását próbáltam fotókkal is bemutatni, de azok nem sikerültek annyira jól.

Tapasztalatok heti bontásban

1. hét

Nagyon furcsa érzés volt, amikor először megfogtam, és az arcomra kentem a shea vajat. Nehéznek, zsírosnak éreztem, és nem tudtam, hogy ezt a kemény vajat hogyan fogom az arcomra kenni. Azt tapasztaltam, hogy a kezem melegétől megolvadt. Kicsit kétkedve fogadtam, hogy beszívódik a bőrömbe anélkül, hogy zsíros tapintású maradna. Meglepődtem, hogy igenis felszívódik, és jól esik a bőrömnek. Egyre bátrabban kentem magamra, ha szükségét éreztem, naponta többször is.

shea vaj teszt 1 hét

2. hét

Nem húzódott a bőröm, ha napközben arcot mostam, és nem volt alkalmam utána rögtön bekrémezni. Bőröm érdessége kezdett csökkenni. Tettem egy kis tégelybe a shea vajból, hogy napközben mindig kéznél legyen. A régi ajakápolómat is elhagyhattam.

shea vaj teszt 2 hét

3. hét

A bőröm kellemes tapintásúvá vált, érdessége majdnem mindenhol megszűnt. Államon és az orrom mellett kevésbé piros a bőr. Azt gondoltam, a krémváltástól pattanások jelennek meg az arcomon.  Örömmel tapasztaltam, hogy nyomuk sincs.

shea vaj teszt 3 hét

4. hét

Jó végigsimítani az arcomon. A pirosság nem tűnt el teljesen, de a többi kellemetlen tünet igen. És ez örömmel tölt el.
Pozitív tapasztalataim után gyermekem popsi krémje helyett is kipróbáltam. Azt tapasztaltam, hogy a kipirosodott bőr megnyugszik tőle, egy-két nap alatt rendbe jön.

shea vaj teszt 4 hétshea vaj teszt 4 hét

Használat utáni állapot összefoglalása

Az arcbőröm nagyon kellemes tapintású, puha lett. Már nem viszket, nem hámlik. Mosakodás után, ha elfelejtem bekenni, akkor sincs semmi baj, nem érzem kellemetlenül magam. A pirosság kissé enyhült, de még nem tűnt el teljesen.

Konklúzió

Nem kell külön arckrémet, ajakápolót, testápolót, kézkrémet, lábápoló krémet, és popsi krémet vásárolnom. Kellemes, természetes illatát hamar megszerettem. Azóta utána néztem, miket lehet készíteni shea vajból egyéb természetes anyagok, olajok hozzáadásával.
Bátran ajánlom ismerőseimnek, aki még nem hallottak erről a természetes bőrápolóról.

Köszönöm, hogy tesztelőjük lehettem!Shea vaj öko teszt 3.


Rövid bemutatkozás

34 éves aggódó anyuka vagyok. :)

Használat előtti állapot összefoglalása

A kisbabám lábán vettem észre, hogy száraz, érdes a bőre. Aztán először csak pici piros voltot, ami egyre nagyobb kiterjedésű, majd nagyon száraz, hámló, piros folt lett. Állítólag sok kisbabának van ilyen érzékeny, száraz bőre, és ekcéma szerű problémája. A doktornő szteroidos krémet írt fel, de akkor még csak 4 hónapos volt a kisfiam, nem nagyon akartam ilyen krémmel kenni. (Ráadásul benne volt a betegtájékoztatóban, hogy hat hónapos kortól alkalmazható a krém…)

Egy barátnőmtől hallottam a shea vajról (neki is érzékeny bőrű a kisfia), ezért amikor olvastam a zöldpolc honlapján, hogy tesztelhető a termék, úgy döntöttem kipróbálom.

Sheavaj használat előtt

Tapasztalatok heti bontásban

1. hét

Mivel a vaj kicsit kemény állagú, ezért először a tenyeremben megolvasztottam, és úgy kentem be vele a kisfiam lábát. Este fürdés után mindenhol bekentem, ahol száraznak éreztem a bőrét, a piros foltot a lábán pedig naponta többször is.

Már az első hét után érezhetően kellemesebb tapintású lett a bőre.

2. hét

Továbbra is naponta többször kentem a lábát, és fürdés után mindenhol ahol száraz volt a bőre. Hasonló eredménnyel, mint az előző héten.

3. hét

A száraz bőrt nagyon hatásosan ápolja. Mivel semmilyen színezék és illatanyag nincs benne, nem irritálja a kisbababőrt sem, ezért bátran kenem néha még az arcára is.

A bőre már nem száraz, és a piros folt is kevésbé piros, és már nem hámlik annyira.

4. hét

Az előző hetekben leírtak szerint használom, és nagyjából ugyanaz a tapasztalatom is. Úgy látom sokkal jobb állapotban van a bőre.

Használat utáni állapot összefoglalása

A bőre sokkal puhább, kellemes tapintású, nem száraz. Mivel még csak hat hónapos, nem tudja elmondani a tapasztalatait , de én úgy látom, jobban érzi magát. Már nem próbálja mindig vakarni a lábát, nem hámlik, nem viszket neki.


Sheavaj használat után


Konklúzió

A száraz bőrt nagyon hatásosan ápolja, nyugodtan lehet használni akár egész pici babáknál is!

A piros folt nem tűnt el teljesen, de sokkal jobb lett. (A kép nem adja vissza igazán, mert tapintással érzékelhető, hogy mennyivel puhább lett a bőre.)

 

Ha sétálni megyünk, az arcát is bekenem, mert akkor nem pirosodik ki, a hidegtől és a széltől is megóvja.

Nagyon örülök, hogy kipróbálhattam a shea vajat, szerintem ennél jobb természetes bőrápoló nincs (mert sajnos sokszor még a gyógyszertári kenőcsök is tartalmaznak valamilyen nemkívánatos anyagot). Szóval érzékeny bőrű babáknak kiváló, továbbra is használni fogom!
Shea vaj öko teszt 4.


Rövid bemutatkozás

Öt héttel ezelőtt kezdtem el tesztelni a shea vajat a tenyeremen lévő pikkelysömörre. Ez nekem elég makacs dolog, általában csak gyógyszeszedésre szokott úgy 90%-ban visszahúzódni pár hónapra. Mivel gyógyszert nem ajánlatos hosszabb ideig szedni, ezért amikor újra előjön, különböző kenőcsöket szoktam használni kisebb, nagyobb (de inkább kisebb) sikerrel.

Shea vaj teszt 4

Tapasztalatok heti bontásban

1-4. hét

Kb. 2 hétig csak a shea vajat használtam, de mivel egyáltalán nem volt változás, így kénytelen voltam szteroidos kenőcsöt is használni napi két alkalommal, hogy lagalább ne legyen rosszabb. Viszont szinte állandóan puhítani kell a bőrt (mivel nagyon rossz helyen van), erre a shea vajat hasznom az egyébként használt karbamidos (gyógyszertárban kevert) kenőcs helyett, amíg el nem fogy. Így, a szintentartásban jó szolgálatott tett, ha látványos javulás nem is következett be nálam.

Zöldpolc webáruház megjegyzés: Minden kedves tesztelőt arra kértük az összehasonlíthatóság céljából, hogy csak shea vajat használjanak 4 héten keresztül. Jó lett volna látni az eredményt úgy, hogy a kedves tesztelő végig csak a sheavajat használja, de csak e miatt nem akartuk megismételtetni az illetővel a tesztet. A teszt időszakot azért 4 hétben határoztuk meg, mert több olyan visszajelzést is kaptunk a vásárlóinktól, hogy az állapotuk a 2. hét után kezdett el csak javulni. Ettől függetlenül az eredményen természetesen nem biztos, hogy a 4 hetes használat változtatott volna. Ebből is látszik, hogy különbözőek vagyunk... van akinek az állapotán látványosan javít, van ahol csak szinten tart.


Tartalomhoz tartozó címkék: Terméktesztek