Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Kategóriák

Terméktesztek

Víztakarékos perlátor teszt

2011. 11. 30. 12:02:01
viztakarekos_perlator_3l.jpgA fürdőszobánkban található csaptelepet már régóta víztakarékossá akartuk tenni. Az új 3 liter / perc vízáteresztésű víztakarékos perlátor termékünk tökéletes apropót adott arra, hogy ezt végre meglépjük. A tapasztalatainkat, mérési adatainkat szeretnénk most megosztani.

Mosódió héj vs hagyományos mosópor

2011. 09. 27. 12:19:45
mosodio_vaszonzsak.jpgA mosódió az egyik legkörnyezetbarátabb megoldás a mosóporok kiváltására. A szappanfa termésének magas szaponintartalmú héja teljes egészében természetes eredetű, és használat után komposztálható. De vajon tisztító hatása felveszi-e a versenyt a vegyipar modern mosószereivel? Tesztünkben ennek jártunk utána.

Postaláda matrica vs reklámanyagok

2011. 09. 12. 06:10:44
Nem kérünk reklámanyagot beltéri postaláda matricaFolyamatosan újítunk a vásárláskor választható ajándékok körén. Elérhető nálunk egy stop táblát ábrázoló postaláda matrica, mely a reklámanyagok bedobását hivatott megakadályozni. Kíváncsiak voltunk a hatékonyságára, így belefogtunk egy 1 hónapos ökotesztbe. Ha Ön is szívesen tesztelne, akkor várjuk jelentkezését!

Shea vaj

2011. 02. 01. 10:51:35
shea_vaj_kicsi.jpgSok vásárlónk kedveli a shea vajat nem csak azért, mert hatékony és természetes bőrápoló, hanem mert számos bőrprobléma esetében látványosan csökkenti a tüneteket. A hitelesség jegyében most vásárlóink körében hirdettük meg a shea vaj öko tesztet. Összesen 4 beszámoló érkezett be hozzánk. Érdemes elolvasni őket!

Folyékony mosódió vs hagyományos mosópor

2010. 07. 22. 09:51:15
naturgut_sapdu_folyekony_mosodio.jpgAmikor először használtunk mosódiót, akkor a folyékony változatát próbáltuk ki, mert úgy éreztük, hogy kis lépésekben könnyebb lesz a váltás. Az öko teszt rovatunk indításakor pedig rögtön az első ötletünk a folyékony mosódió tesztelése volt. Ha elolvassa a képekkel illusztrált tesztünket, akkor már a vásárlási döntés meghozata előtt megtudhatja, hogy mit is tud a mosódió mosási hatékonyság tekintetében. Ha kíváncsivá tettük, akkor kattintson a tovább gombra!

Öko teszt módszertan

2010. 07. 15. 08:32:54
Öko teszt Zöldpolc logó

A környezetbarát termékek tesztelésekor fő szempontunk az objektivitás és az összehasonlíthatóság. Minden tesztünk esetében egy hagyományos terméket hasonlítunk össze környezetbarát alternatívájával, hogy a lehető legtisztább képet nyújtsunk előnyeiről és hátrányairól. A termék-összehasonlítást abban az esetben mellőzzük, ha a környezetbarát terméknek nincs hagyományos párja.

 

A tesztek eredményét semmilyen módon nem manipuláljuk! A tesztek végrehajtásának fő motivációja saját kíváncsiságunk. Sok esetben a környezetbarát termékek minden tekintetben kiváltják a hagyományos termékeket, sőt jobbak is, de van amikor a környezetbarát jelleg miatt bizonyos termék tulajdonságok esetében kompromisszumokat kell kötni. Mi a termék tesztekkel a hiteles tájékoztatást szeretnénk erősíteni, hogy Önhöz minőségi és kipróbált termék kerüljön.

Mosógolyó vs hagyományos mosószer

2010. 07. 14. 14:30:38
mosolabda_mosogolyo_szett.jpgKíváncsiak voltunk hogyan teljesít a mosógolyó egy hagyományos mosószerrel szemben. Gyorsan neki is fogtunk a tesztelésnek. A teszt fókusza a kosz- és folteltávolítási hatékonyság volt, de további szempontok (ár, illat, puhaság) alapján is vizsgálódtunk. Kattintson a tovább gombra, és tekintse meg képekkel illusztrált mosógolyó öko termék tesztünket!

Víztakarékos zuhanyfej

2010. 06. 03. 15:29:32
go_green_viztakarekos_zuhanyfej_krom_01.jpgMivel otthon víztakarékos zuhanyfejet használunk, ezért nagyon kíváncsiak voltunk arra, hogy a Go Green zuhanyfej ehhez képest hogyan muzsikál. A tapasztalatokról írtunk egy rövid terméktesztet.

Hogyan spóroljunk legtöbb áramot?

2010. 05. 10. 09:50:37

villanyora.jpg Tesztünkben bemutatjuk, hogy Ön hogyan tud saját otthonában a leghatékonyabban áramot spórolni a Zöldpolc energiatakarékos termékeinek felhasználásával. Gyakorlati útmutatót szeretnénk nyújtani mindazoknak, akik nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá a készenléti fogyasztás drasztikus csökkentéséhez, vagy egyszerűen kíváncsiak arra, hogyan működnek a termékek a gyakorlatban, és velük mennyi áramot lehet megtakarítan.


Mi 3 termék használatával összesen 416,52 kWh-ot, ezzel együtt 19.918 Ft-ot takarítunk meg évente. Kíváncsi hogyan? Akkor kattintson a tovább linkre.


Készenléti zöld gomb számítógéphez

2010. 05. 10. 09:05:23
go_green_zold_keszenleti_gomb_szamitogephez_01.jpgBeizzítottuk a készenléti zöld gombot, és kimértük-kiszámítottuk az éves szintű megtakarítást az egyik laptopunk esetében. Ha kíváncsi a részletekre, akkor olvassa el rövid tesztünket.