Oldalunk cookie-kat használ, amelyek segítségével magasabb színvonalú vásárlói élményt tudunk nyújtani látogatóink számára. Az oldal böngészésével beleegyezel a cookie-k használatába. További információt az Adatvédelmi nyilatkozatunkban találsz.
Menü

Viszlát csomagolópapír, helló furoshiki

furoshiki
A furoshiki négyzetalakú kendő, amibe a japánok az égvilágon mindenfélét be tudnak csomagolni, hogy elrakják, vagy szatyorként, hátizsákként cipeljék magukkal a kendő ügyesen összecsomózott sarkainál fogva. A hulladékmentes csomagolás nagyszerű alternatívája lehet, nem mellesleg szép is.
 

Eredetét a szó maga is elmeséli, a fura fürdőt jelent, a shiki pedig szőnyeget, régen ugyanis a közfürdőkben ilyen kendőkre állva vetkőztek, a levetett ruháikat ebbe göngyölték, hazafelé pedig a nedves törülköző-kimonót vitték benne. A szó csupán a 17-18. század fordulóján jött divatba, de számos korábbi illusztráció tanúsítja, hogy jóval korábban is használtak ilyen batyukat. A leggyakoribb méret 105x105 cm vagy akörül, bár vannak ágytakaró méretűek és egész picik is. Leginkább pamut- vagy lenvászonból készül, néha selyemből. Számtalan módja van összecsomózásának:

 

Így néz ki a gyakorlatban:


szatyorhajtogatás


+1 tipp
Nagyobb ajándékozás előtt a turkálóban vásárolhatunk kendőket hozzá, az ajándékozottat pedig megkérhetjük, hogy ugyanúgy ajándékozza tovább!

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog
Miért érdemes tőlünk... kicsi
Top termékek