Leírás és Paraméterek
Alakor ősbúzaliszt teljes kiőrlésű bio, Naturgold 1000g bemutatása
Őseink lisztje a modern háziasszonyoknak. 12.000 évvel ezelőtt az ősember felfedezte ezt az energiában gazdag gabonát, kövek közé téve megőrölte azt, és kását majd kenyeret készített belőle. Évezredeken keresztül ez az ősi búzaféle biztosította az emberiség alapvető élelmiszer ellátását. Sokat dolgoztak rajta, hogy ez a méltatlanul elfeledett kincs újra elérhető legyen, és modern társadalmunk is hozzájuthasson őseink egyedülállóan ízgazdag és életerővel teli gabonájához. A teljes őrlésű ősbúzaliszt nem csak a magbelső fontos alkotóit tartalmazza, hanem a korpát és a gabonacsírát is.
Bátran ajánljuk főzéshez, sütéshez, omlós sütemények, vajas tészták, palacsinták készítéséhez. Az ebből készült ételek meglepően ízletesek, finomak lesznek.
Mi a helyzet gluténérzékenység esetén? Mivel ez az ősi gabona oly sok tekintetben különbözik a mai búzáktól, sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon gluténérzékenység esetén fogyasztható-e. Tanulmány bizonyítja, hogy bár az alakor nem minősül gluténmentes gabonának, az alakor búza genotípusainak gluténtartalma jelentősen kisebb, mint a vizsgált kenyérbúza fajtáké. Az alakorban található glutén szerkezetét, és az emberi szervezetre gyakorolt hatását azonban csak további kutatások tudják megállapítani.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia :1637kJ / 387 kcal
Zsír : 3,2 g
amelyből telített zsírsavak : 0,8 g
Szénhidrát : 71,8 g
amelyből cukor : 4,1 g
Élelmi rost : 3,2 g
Fehérje : 7,7 g
Só: 0,025 g
A termék a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót.
Kiszerelés
1000 g
Összetevők | bio alakor búza |